Stoiximan Super League

Άλωσε το «Κλ. Βικελίδης», αλλά play-out ο Ατρόμητος!

Με ανατροπή-εξπρές ο Ατρόμητος επικράτησε του Άρη μέσα στο «Κλ. Βικελίδης» με 2-1, ωστόσο παρά το «τρίποντο» περιορίστηκε στην 7η θέση και στη συμμετοχή του στα play-out.

«Ξύπνησε» ο Ατρόμητος, αλλά όταν πλέον ήταν αργά!

Οι Περιστεριώτες άφησαν για τα καλά πίσω τους την περίοδο στην οποία δεν είχαν σκοράρει για εννιά σερί αναμετρήσεις και μετά τη νίκη επί της Ξάνθης, επικράτησαν και του Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή-εξπρές.

Το σκορ άνοιξε ο Ντιγκινί στο 48’, ωστόσο οι απαντήσεις δόθηκαν άμεσα. Αρχικά, στο 52’ ο Ενσικουλού εκμεταλλεύθηκε την εξαιρετική ενέργεια του Χαρίση και με πλασέ νίκησε τον Έμαν, ενώ στο 60’ ο Γκάλο πέτυχε το γκολ της αγωνιστικής με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, που δεν άφησε περιθώριο στον γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Με αυτό το τρίποντο ναι μεν η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έκανε το χρέος παίρνοντας τη νίκη, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, από τη στιγμή που ο ΟΦΗ επικράτησε της Λαμίας. Έτσι, ο Ατρόμητος ολοκληρώνει την κανονική περίοδο στην 7η θέση του πρωταθλήματος και πλέον βάζει… πλώρη για τα play-out, ενώ ο Άρης έπεσε στην 6η θέση, αφού στην ισοβαθμία με τον ΟΦΗ υστερεί.

Το ματς

Ως είθισται στις εντός έδρας αναμετρήσεις του, ο Άρης μπήκε δυναμικά και άρχισε να ασκεί πίεση στα καρέ των Περιστεριωτών και μάλιστα στο 11’ ο Σόουζα ήταν αυτός που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά, αλλά ο Μανδάς μπλόκαρε, κρατώντας το 0-0.

Ο Ατρόμητος αφού άρχισε να προσαρμόζεται στις συνθήκες του αγώνα, από το 30’ και μετά άρχισε να δείχνει τις επιθετικές του βλέψεις. Η πρώτη προειδοποιητική βολή ήρθε στο 32’, όταν ο Γκάλο σούταρε έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Έμαν ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα καταγράφηκε στο 41’. Έγινε η σέντρα από τα αριστερά και ο Ενσικουλού με κεφαλιά εντελώς ανενόχλητος από τη μικρή περιοχή, ουσιαστικά… κατάφερε να χάσει το γκολ, αφού ο Έμαν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, διώχνοντας σε άουτ.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Άρης προχώρησε σε διπλή αλλαγή (Τόνσο, Ντιγκινί) και άμεσα οι επιλογές του Ένινγκ είχαν αντίκρισμα, αφού στο 48’ οι «κίτρινοι» βρήκαν το γκολ. Έπειτα από λάθος στη μεσαία γραμμή, οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση και ο Ντιγκινί σε θέση τετ-α-τετ νίκησε τον Μανδά για το 1-0.

Παρ’ όλα αυτά, ο Ατρόμητος δεν έχασε την προσήλωσή του και στο 52’ κατάφερε να ισοφαρίσει, έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Χαρίση. Ο κεντρικός χαφ των Περιστεριωτών αφού κουβάλησε την μπάλα, τη γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Κονγκολέζο και ο τελευταίος με αριστερό πλασέ νίκησε τον Έμαν για το 1-1.

Μάλιστα, πριν καν ο Άρης συνέλθει, ο Ατρόμητος «χτύπησε» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Γκάλο με εκτέλεση φάουλ από τα 25 μέτρα νίκησε τον Έμαν και οι Περιστεριώτες έφεραν… τούμπα το παιχνίδι.

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Άρης πίεσε βρήκε δύο ευκαιρίες, αμφότερες με τον Τόνσο, ωστόσο στο 67’ η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ από το σουτ που επιχείρησε, ενώ στο 71’ ο Μανδάς του αρνήθηκε το γκολ σε κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Ένινγκ): Έμαν - Σούντγκρεν, Ροζ, Σόουζα, Σάσα - Φετφατζίδης, Μπακούτσης (64' Μαρτίνες), Ματίγια, Γκάμα (46' Τόνσο), - Λάρσον (46' Ντιγκινί), Μαντσίνι.

Aτρόμητος (Παντελίδης): Μανδάς - Γκάλο, Ρισβάνης, Στρούγγης, Νάτσος - Μπουσούλατζιτς, Χαρίσης - Ντε Πάου (75' Γιακουμάκης), Ανδρούτσος (81' Μπαένα), Ενσικουλού (69' Ούμπιδες) - Μανούσος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x