Πορτογαλία

Άλωσε το «Ντραγκάο» στο ντέρμπι και έκανε πρόβα τίτλου η Μπενφίκα

Μια ψυχωμένη Μπενφίκα νίκησε 2-1 με «ανατροπή» την Πόρτο στο «Ντραγκάο» στο κλασικό ντέρμπι τίτλου της Πορτογαλίας και ανέβηκε στην κορυφή με +2 από τους «δράκους», μετά από 24 αγωνιστικές.

Η Μπενφίκα νίκησε 2-1 με «ανατροπή» την Πόρτο στο «Ντραγκάο» στο κλασικό ντέρμπι τίτλου της Primeira Lega για την 24η αγωνιστική και την ξεπέρασε με +2 στην κορυφή, αφήνοντας τους πρωταθλητές να «κυνηγούν», ενώ είχαν φτάσει στο -6 στη μεγαλύτερη διάρκεια του δεύτερου γύρου, «ανατρέποντας» τα προγνωστικά και την ψυχολογία, δέκα αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν.

Οι «δράκοι» έλεγχαν το ματς στο πρώτο μισάωρο και προηγήθηκαν με την ωραία προσπάθεια και το πλασέ του Αντριαν Λόπεθ στο 19’.
Οι «αετοί» ισορρόπησαν στη συνέχεια και στο 26’ κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Ζοάο Φέλιξ και έλεγχαν το ματς μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Στο 52’, ο Ράφα Σίλβα ολοκλήρωσε με καταπληκτικό πλασέ τον ωραίο συνδυασμό των συμπαικτών του και έκανε το 1-2. Οι «αετοί» ήταν ανώτεροι μέχρι την αποβολή του Γκάμπριελ στο 78’ και, στη συνέχεια, οι βασικοί σε όλον τον αγώνα Σάμαρης και Βλαχοδήμος με τις ενέργειες του ο πρώτος και με τις επεμβάσεις του ο δεύτερος αντίστοιχα βοήθησαν τα μέγιστα για να αντέξουν οι «αετοί» την πίεση των παικτών του Σέρτζιο Κονσεϊσάο.


ΠΟΡΤΟ: Κασίγιας, Μάναφα, Φελίπε, Πέπε, Τέγες, Ερέρα, Κορόνα (61' Τικίνιο), Τόρες (81' Περέιρα), Μπραχίμι, Μαρεγκά, Λόπεθ (61' Οτάβιο)

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Φερέιρα, Γκριμάλντο, Πίτσι (71' Ζέντσον Φερνάντες), Σάμαρης, Γκάμπριελ, Ράφα Σίλβα (88' Κορτσία), Σεφέροβιτς, Ζοάο Φέλιξ (92' Τσέρβι)



«Γκέλαρε» κόντρα σε μία εκ των ουραγών Σετούμπαλ η Μορεϊρένσε και με το 1-1 που της παραχώρησε, έμεινε στο -4 από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που έχει ένα ματς λιγότερο, στην προσπάθεια για την ευρωπαϊκή έξοδο.

«Ανάσα» για τη Νασιονάλ που νίκησε 3-2 την Τοντέλα στη Μαδέιρα, ξέφυγε με +3 από την επικίνδυνη ζώνη και άφησε εκεί σταθερά τους φιλοξενούμενους.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x