Ελλάδα

Αναβιώνει η ιστορία του θρυλικού Αστέρα στην Καισαριανή!

Την πίτα του κόβει σήμερα ο σύλλογος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Εθνικού Αστέρα που έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για την ουσιαστική αναγέννηση του θρυλικού προσφυγικού σωματείου της Καισαριανής!

Τα 92 χρόνια ιστορίας συμπληρώνει φέτος ο Εθνικός Αστέρας.

Μια ομάδα που ταυτίστηκε με την προσφυγική γειτονιά της Καισαριανής, της οποίας ο συγκεκριμένος σύλλογος αποτέλεσε «ραχοκοκαλιά» αυτής της γεμάτης ιδιαιτερότητες περιοχής της πρωτεύουσας.

Αν και κάποτε είχε φτάσει στο σημείο να αγωνίζεται στην Α’ Εθνική, πλέον το σωματείο δίνει την δική του μάχη στις μικρές κατηγορίες, αλλά πλέον δεν είναι μόνο. Οι παλαίμαχοι του συλλόγου πρωτοστατούν σε μια προσπάθεια επανασύνδεσής του με την τοπική κοινωνία, επιχειρώντας να τον καταστήσουν ξανά κομμάτι και φορέα πολιτισμού στην πόλη.

Αφού λοιπόν, οργανώθηκαν και… μέτρησαν δυνάμεις, οι παλιές δόξες του αθλήματος βρίσκονται σε μια διαδικασία αφύπνισης και πληροφόρησης, μέσα από διαρκείς επαφές και συνεργασίες με την τοπική κοινωνία, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας ήταν πάντοτε το «Αστέρι» της Καισαριανής.

Στο πλαίσιο των δράσεων για τα 92 χρόνια ζωής, υπήρξαν συναντήσεις με φορείς, υποψήφιους δημοτικούς άρχοντες αλλά και απλό κόσμο, ώστε να ενισχυθεί αυτή η απόπειρα αναβίωσης του Αστέρα, πάνω στις ίδιες αξίες της αλληλεγγύης και της ευγενούς άμιλλας που πρέσβευε από την ίδρυσή της η ομάδα.

Μεγάλος στόχος είναι να υπάρξει ένα γενικότερο κάλεσμα, μια συστράτευση δυνάμεων, προκειμένου οι ίδιοι οι φίλαθλοι να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες του συλλόγου, μακριά από επαγγελματίες «σκοτεινούς» παράγοντες και τις δικές τους «υπόγειες» διαδρομές στον χώρο.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η σημερινή κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, που θα λάβει χώρα στις 6 το απόγευμα, στο Strangers επί της οδού Κλαζομενών 6 στην Καισαριανή. Μεταξύ άλλων, θα προβληθούν βίντεο με ιστορικές στιγμές της ομάδας και φυσικά όλοι όσοι ονειρεύονται ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο αλλά κι έναν ενεργό, δημιουργικό και χρήσιμο για την κοινωνία Αστέρα, είναι καλοδεχούμενοι.

Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x