Stoiximan Super League

Αναδιάρθρωση Super League: Περιμένουν την τροπολογία και βλέπουν…

Κάποιες ομάδες ευελπιστούν να μην καταθέσει ο Βασιλειάδης τροπολογία για την αναδιάρθρωση και να… μείνουν 16! Εξακολουθεί να μην πληρώνει την χορηγία η ΣΟΥΡΩΤΗ. Όλο το ρεπορτάζ από το Δ.Σ. της λίγκας.

Το θέμα της μείωσης των ομάδων από 16 σε 14 δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη του Δ.Σ. της Super League που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (1/3), συνεπώς δεν μπορούσε να γίνει κουβέντα για ένα ζήτημα για το οποίο κάποιες ομάδες, καιροσκοπικά λειτουργώντας (μερικές από αυτές), δεν θα ήθελαν να υφίσταται…

Και όσο ο Γιώργος Βασιλειάδης δεν καταθέτει την περίφημη τροπολογία για την νέα δομή των πρωταθλημάτων, αυτές οι φωνές θα ενθαρρύνονται!

Παρόλα αυτά, στη διάρκεια του Δ.Σ. ο Λεβαδειακός επιχείρησε να βάλει το θέμα της αναδιάρθρωσης στο «τραπέζι» και η Λάρισα υπερθεμάτισε. Συζητήθηκε εν τέλει επιδερμικά και κατέληξαν στο να περιμένουν τον υφυπουργό Αθλητισμού αν θα καταθέσει την τροπολογία και τότε θα το ξαναδούν το θέμα.

Αν ο Βασιλειάδης δεν καταθέσει την τροπολογία, τότε θεωρούν ότι μπορεί να βρεθεί μια νομική φόρμουλα ώστε… να μην γίνει τελικά η αναδιάρθρωση. Μια αναδιάρθρωση, που εκτός από τις ΠΑΕ που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο για του χρόνου και κινδυνεύουν να υποβιβαστούν, δεν την θέλουν και ομάδες της Γ’ Εθνικής που προβλέπουν σε άνοδο, κάποιες ΕΠΣ και όπως πάντα… βουλευτές της περιφέρειες που για ψηφοθηρικούς λόγους θέλουν να «σώσουν» τις ομάδες των περιοχών τους.

Στο Δ.Σ. της λίγκας, πάντως, έγινε ξανά σαφές πως ο ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρα υπέρ του να παραμείνουν 16 οι ομάδες, ενώ ο Ολυμπιακός (μέσω του Βαγγέλη Μπαταγιάννη) είπε ότι δεν έχει και εκείνος αντίρρηση να μείνουν οι ομάδες 16.

Και όλα αυτά, ενώ υπάρχει προ πολλού απόφαση και της ΕΠΟ και της Super League για μείωση των ομάδων σε 14, γεγονός το οποίο αποτελούσε και την βασική προϋπόθεση για να αγοράσει η ΕΡΤ τα τηλεοπτικά δικαιώματα των 7 «άστεγων» ΠΑΕ το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα, εξάλλου, με πληροφορίες του sport-fm.gr, έχουν γίνει ήδη δύο συναντήσεις της επιτροπής που έχει συσταθεί για να διαμορφωθεί το μοντέλο διεξαγωγής του επόμενου πρωταθλήματος που βάσει των αποφάσεων πρέπει να διεξαχθεί με 14 ομάδες.

Φέρονται, μάλιστα, να υπάρχουν 5 μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης της πρότασης του Μηνά Λυσάνδρου, αλλά και εκείνων που είχε εκπονήσει η εταιρία Deloitte.

Στις συναντήσεις αυτές, ωστόσο, δεν έχει διαπιστωθεί κάποια ουσιαστική πρόοδος.


Παραμένει το πρόβλημα με ΣΟΥΡΩΤΗ, οικονομική ασφυξία στη λίγκα!

Την ίδια στιγμή, επικρατεί οργή στις τάξεις του συνεταιρισμού καθώς το πρόβλημα με την καταβολή των χρημάτων από τον κεντρικό χορηγό του πρωταθλήματος (ΣΟΥΡΩΤΗ) παραμένει σε εκκρεμότητα.

Από την μία υπήρχε το θέμα με την Nova, η οποία δεν προέβαλλε το όνομα του χορηγού δίπλα στα λογότυπα της Super League. Όμως το πρόβλημα αυτό λύθηκε και η ΣΟΥΡΩΤΗ, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, εξακολουθεί να μην πληρώνει την χορηγία.

Υπάρχει, παράλληλα, το γνωστό πρόβλημα με τον Ολυμπιακό, που αρνείται να διαφημίσει το Makedonia Palace (έτερος χορηγός, επίσης συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη). Για την στάση των «ερυθρόλευκων» υπάρχει ρήτρα περίπου 950 χιλ. ευρώ την οποία ο χορηγός παρακρατεί.

Όμως για τα υπόλοιπα χρήματα της χορηγίας, ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ, δεν φαίνεται να υπάρχει δικαιολογία για το ότι δεν καταβάλλονται, ενώ μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και χρήματα που έπρεπε να είχαν καταβληθεί από πέρσι!

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, τα χρέη στη λίγκα συσσωρεύονται και υπήρχε δυσκολία ακόμα και για να κλείσουν οι ισολογισμοί.

Μάλιστα στο σημερινό Δ.Σ., ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, είπε ότι ο συνεταιρισμός είναι υπό διάλυση και ότι δεν μπορούν να πληρωθούν οι υποχρεώσεις. Το ίδιο και πολλές ομάδες που ασφυκτιούν και περιμένουν μέρος αυτών των χρημάτων.

Η απόφαση που πάρθηκε, είναι ότι αν σε ένα εύλογο-σύντομο χρονικό διάστημα δεν δοθούν τα χρήματα, τότε η λίγκα θα προχωρήσει σε νομικές ενέργειες.

Πάντως, ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ στο Δ.Σ. της λίγκας, Μάκης Γκαγκάτσης, είπε ότι θα συζητηθούν τα νούμερα, τηρώντας φυσικά και τις ρήτρες και το θέμα θα λυθεί άμεσα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του συνεταιρισμού, Βασίλης Γκαγκάτσης, είπε ότι ήδη έχει κάνει επαφές με τους εκπροσώπους των εταιριών… καμιά δεκαριά φορές, αλλά αποτέλεσμα ακόμα δεν υπάρχει.

Κατά πάσα πιθανότητα, πάντως, το πρόβλημα με τις πληρωμές θα λυθεί εντός μιας εβδομάδας.

*Κατά τη σημερινή Τακτική Γενική Συνέλευση της Super League εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις χρήσης 1/7/2017 – 30/6/2018 και απαλλάχθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. από ευθύνη για τα πεπραγμένα χρήσης 1/7/2017 – 30/6/2018.

*O αγώνας ΑΕΛ-Λεβαδειακός, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής, θα διεξαχθεί την Κυριακή 10/3 και ώρα 15:00 (αντί για Σάββατο, 9/3 και ώρα 17:15).

Άρης Ασβεστάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x