Stoiximan Super League

Ανακοινώνει προπονητή ο Απόλλων

Την παρουσίαση του προπονητή του ενόψει της νέας περιόδου θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Απόλλων Σμύρνης.

Το τεχνικό του για τη νέα περίοδο πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα ο Απόλλων Σμύρνης.

Όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η «Ελαφρά Ταξιαρχία», το απόγευμα (18:00) θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του συλλόγου η παρουσίαση του προπονητή που θα αναλάβει τα ηνία του πάγκου, διαδεχόμενος στην τεχνική ηγεσία τον Γιώργο Παράσχο.

Σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα, αυτός θα είναι ο γνώριμος μας από το πέρασμά του από τη Ζάκυνθο ο Τζιανλούκα Κολονέλο, ο οποίος εδώ και μέρες βρισκόταν σε συζητήσεις με τον ισχυρό άνδρα της ομάδας, Έκτορα Μονεμβασιώτη.

Ο Κολονέλο ωστόσο δεν είναι ο μοναδικός υποψήφιος, μια και τις τελευταίες ώρες ακούγεται αρκετά έντονα και το όνομα του 52χρονου Γερμανού, Μάρκους Σουπ.

Παράλληλα στην παρουσιάση θα γίνουν γνωστά και τα ονόματα του εκτελεστικού αλλά και του τεχνικού διευθυντή της ομάδας.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ενημερώνει ότι η παρουσίαση που είχε αναβληθεί την περασμένη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 29 Μαΐου 2018, στις 18:00 στα γραφεία της ΠΑΕ (Λ. Κηφισίας 64Β, 15125 Μαρούσι).

Το προφίλ του Τζιανλούκα Κολονέλο

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα τη σεζόν 2005-2006 στην τρίτη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος και την Σαμπενεντέσε, της οποίας και αποτέλεσε το προπονητικό δίδυμο μαζί με τον Τζιανλούκα Ζανέτι. Στη συνέχεια εργάστηκε στις ακαδημίες τις Σιένα ως τον Αύγουστο του 2013, όποτε και έφτασε συμφωνία με την Ζάκυνθο. Στον πάγκο των «κιτρινομπλε» έκατσε για 27 παιχνίδια πραγματοποιώντας αρκετά καλή πορεία και έχοντας 10 νίκες και μία ισοπαλία.

Στην συνέχεια έκανε ένα μικρό πέρασμα ενός μήνα από την Επισκοπή, για να επιστρέψει και πάλι στη Ζάκυνθο τον Δεκέμβριο του 2015. Η δεύτερη παρουσία ωστόσο στον πάγκο των Ζακυνθινών δεν κράτησε πολύ, καθώς αποχώρησε μετά από 4 παιχνίδια.

Το καλοκαίρι του 2016 ανέλαβε τα ηνία της Πίζα στη Serie B διαδεχόμενος τον Τζενάρο Γκατούζο, όπου κατάφερε να προκριθεί σε δύο συνεχόμενους γύρους Κυπέλλου. Ωστόσο η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να εμπιστευτεί εκ νέου τον Γκατούζο, με τον Κολονέλο να αποχωρεί.


Το προφίλ του Μάρκους Σουπ

Ως ποδοσφαιριστής έχει πραγματοποιήσει τεράστια καριέρα στην Μπουντεσλίγκα έχοντας καταγράψει 350 συμμετοχές αγωνιζόμενος μεταξύ άλλων στις Καϊζερσλάουτερν, Μπάγερν Μονάχου, Αμβούργο και Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Μάλιστα έχει κατακτήσει και δύο πρωταθλήματα με την Καϊζερσλάουτερν (1990-91) και την Μπάγερν Μονάχου (1993-94). Κρέμασε τα παπούτσια του στην Στουρμ Γκρατς, με τη φανέλα της οποίας τέθηκε αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2000-01 για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Τα πρώτα του βήματα ως προπονητής τα έκανε στην Βάκερ Μπουργκχάουζεν τη σεζόν 2004 μένοντας στο τιμόνι της ως το 2006. Στη συνέχεια εργάστηκε ως πρώτος βοηθός του πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ, Χουμπ Στίβενς σε Αμβούργο (2007-08) και Ζάλτσμπουργκ (2008-09).

Το Σεπτέμβριο του 2009 ανέλαβε ως πρώτος προπονητής τα ηνία της Καρσλρούης, η οποία τότε αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Ολοκλήρωσε τη σεζόν με 8 νίκες και 9 ισοπαλίες σε 34 ματς, τερματίζοντας στην 15η θέση και εξασφαλίζοντας την παραμονή. Αποχώρησε από το τιμόνι του συλλόγου τον Οκτώβριο του 2010, πληρώνοντας το άσχημο ξεκίνημα στη σεζόν. Έκτοτε εργάστηκε ως αθλητικός διευθυντής κατά σειρά στις Άαλεν (2011-13), Καϊζερσλάουτερν (2014-15) και την αυστριακή Πέλτεν (2017-18), από όπου και αποχώρησε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x