Super League 2

Ανακοίνωση-απάντηση της ΕΠΟ στην ΑΕΛ για τα ύποπτα ματς

Επίσημη απάντηση στην ΠΑΕ ΑΕΛ, σχετικά με τα όσα ανέφερε σε ανακοίνωσή της προ ημερών για φακέλους με ύποπτους αγώνες στη Football League που δεν έχουν αποσταλεί στα αρμόδια όργανα, έδωσε η ΕΠΟ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε προ ημερών η ΑΕΛ, σχετικά με έξι παιχνίδια που κρίθηκαν ύποπτα από τη Sportradar, απάντησε η ΕΠΟ.

Η θεσσαλική ΠΑΕ είχε αναφέρει ότι οι σχετικοί φάκελοι, παρόλο που είχαν παραδοθεί στην ομοσπονδία, δεν είχαν σταλεί στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

Σήμερα λοιπόν η ΕΠΟ τοποθετήθηκε επί του θέματος και θέλοντας να αποκαταστήσει την αλήθεια, όπως αναφέρει, περιγράφει αναλυτικά τη διαδικασία που ακολουθείται στη συνεργασία με τη Sportradar.


Η ανακοίνωση της ΑΕΛ ανέφερε

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ πληροφορήθηκε σήμερα ότι η εταιρία η οποία αμοίβεται από την ΕΠΟ για τον εντοπισμό στημένων αγώνων έχει αποστείλει στην ΕΠΟ φακέλους για πιθανολόγηση 6 στημένων αγώνων, οι οποίοι αφορούν σε μια ΠΑΕ από αυτές που ανταγωνίζονται την ΠΑΕ ΑΕΛ για την άνοδο στη Super League.

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξης Κούγιας ζήτησε από τον Πρόεδρο της Football League κ. Καλογιάννη εξηγήσεις, γιατί αυτές οι υποθέσεις δεν έχουν δημοσιοποιηθεί και γιατί δεν έχουν διαβιβαστεί προς τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και προς τους αθλητικούς δικαστές και έλαβε την απάντηση ότι η Football League δεν μπορεί να παρέμβει σε αυτό το θέμα και ότι αρμόδια είναι η ΕΠΟ.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ για το θέμα αυτό θα ζητήσει την παρέμβαση των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων»
.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Κύριε Πρόεδρε, Αναφορικά με την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου 2016 και προς αποκατάσταση της αλήθειας η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να επαναλάβει, για πολλοστή φορά, τα ακόλουθα:

Η εταιρία Sportradar είναι αποκλειστική συνεργάτης της ΟΥΕΦΑ στον τομέα της ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης στο χώρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής παρακολουθεί τους ποδοσφαιρικούς αγώνες των επίσημων διοργανώσεων των ομοσπονδιών-μελών της ΟΥΕΦΑ και συντάσσει αναφορές -στην αγγλική- στις περιπτώσεις που προκύπτουν ενδείξεις χειραγώγησης, τις οποίες αποστέλλει στην ΟΥΕΦΑ. Η ΟΥΕΦΑ στη συνέχεια τις διαβιβάζει στις κατά περίπτωση εθνικές Ομοσπονδίες μεταξύ των οποίων και η Ε.Π.Ο.

Αμέσως μόλις τις παραλάβει, η ΕΠΟ -χωρίς καμία εξαίρεση- τις διαβιβάζει στον αρμόδιο για τον Αθλητισμό Υπουργό, στον Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού καθώς και στον αρμόδιο αθλητικό Εισαγγελέα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Παράλληλα μεριμνά άμεσα για την μετάφραση των αναφορών και εν συνεχεία για την αποστολή αυτών προς την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, για την διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου. Όπως είναι γνωστό εξάλλου η ΕΠΟ και η Sportradar συνεργάζονται άμεσα μόνο στον τομέα πρόληψης του φαινομένου της χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνων στην χώρα μας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, η εν λόγω εταιρία παραδίδει για λογαριασμό της ΕΠΟ, ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια σε μέλη των δικαιοδοτικών οργάνων και στους υπευθύνους άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων της ΕΠΟ, σε ποδοσφαιριστές, ομάδες, διαιτητές, προπονητές και παράγοντες σε μία προσπάθεια αποτελεσματικής αντιμετώπισης του φαινομένου αυτού. Οποιοσδήποτε αντίθετος ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην αλήθεια.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΙΡΤΖΙΚΗΣ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x