Euro 2024

Αναλαμβάνει ξανά την Ολλανδία ο Άντβοκαατ

Ο Ντιρκ Άντβοκαατ θα αναλάβει και πάλι προπονητής στην εθνική Ολλανδίας.

Τα ηνία της εθνικής Ολλανδίας για τρίτη φορά στην καριέρα του αναλαμβάνει ο Ντιρκ Άτβοκαατ.

Ο 70χρονος προπονητής, που είχε εργαστεί στους «οράνιε» από το 1992 μέχρι το 1994 και από το 2002 μέχρι το 2004, θα γίνει ο μεγαλύτερος σε ηλικία που παίρνει τη θέση ξεπερνώντας το ρεκόρ του Γκους Χίντινκ που ήταν 68 όταν αποχώρησε τον Ιούνιο του 2015.

Ο Άντβοκαατ αντικαθιστά τον Ντάνι Μπλιντ, που απολύθηκε το Μάρτιο μετά την ήττα από τη Βουλγαρία που έχει αφήσει την Ολλανδία τέταρτη στον πρώτο όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ του 2018, έξι βαθμούς πίσω από την πρώτη Γαλλία και τρεις από τη δεύτερη Σουηδία.

Βοηθός του Άντβοκαατ αναμένεται να είναι ο Ρουντ Γκούλιτ, θρύλος του ολλανδικού ποδοσφαίρου. Ο 54χρονος άνδρας είχε πραγματοποιήσει τις πέντε τελευταίες από τις 66 εμφανίσεις του με την Ολλανδία υπό την καθοδήγηση του Άντβοκαατ, αλλά μετά από διαμάχη ανάμεσά τους αποχώρησε πριν το Μουντιάλ του 1994.

Τελευταία ομάδα του Άντβοκαατ ήταν η Φενέρμπαχτσε φέτος, ενώ προ δύο μηνών ανακοίνωσε πως θα αποσυρθεί από την προπονητική. Όλα άλλαξαν όμως όταν ήρθε η πρόταση από την ομοσπονδία της Ολλανδίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x