Stoiximan Super League

Τα εμπόδια για Κορωπί και Παιανία στον Παναθηναϊκό

Τα «αγκάθια» για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Κορωπίου, αλλά και τα «προβλήματα» που υπάρχουν σε αυτές της Παιανίας, όπου στόχος είναι να φιλοξενήσουν τις πράσινες ακαδημίες (κι όχι μόνο).

Εμπόδια έχουν προκύψει όσον αφορά την αναβάθμιση του «Γ. Καλαφάτης». Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν λόγοι που… τρενάρουν τα έργα στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού, τα οποία αφορούν κατασκευή επιπλέον γηπέδων προπόνησης και δημιουργία μεγαλύτερου ξενοδοχείου για να φιλοξενεί και τους αθλητές της πράσινης ακαδημίας.

Ο πρώτος έγκειται στο ότι θα πρέπει να αποκτηθούν από την διοίκηση του τριφυλλιού έξτρα «κομμάτια» γης, αφού αυτή που αγοράστηκε από τον Τσακίρη δεν φτάνει για την υλοποίηση του πλάνου. Αξίζει να σημειωθεί πως στην παρούσα φάση, στο Κορωπί φιλοξενούνται τρία γήπεδα προπόνησης: Ένα για την πρώτη ομάδα, ένα για την ακαδημία και ένα κλειστό το οποίο είναι υπό κατασκευή.

Ωστόσο δεν είναι απλή υπόθεση η αγορά έξτρα στρεμμάτων γης στο Κορωπί. Κι αυτό γιατί είτε οι νυν ιδιοκτήτες τους αξιώνουν υπέρογκα ποσά για να τα παραχωρήσουν, είτε γιατί πολλοί άνθρωποι «εμπλέκονται» (ελέω κληρονομιάς για παράδειγμα) σε οικόπεδα στη γύρω περιοχή και δημιουργείται «μπέρδεμα».

Από ‘κει και πέρα, «θέμα» υπάρχει και με την Παιανία, όσον αφορά το ενδεχόμενο να μετακομίσουν μόνιμα εκεί οι ακαδημίες του Παναθηναϊκού ή ακόμα και η πρώτη ομάδα για όσο διαρκέσει –όταν αρχίσει- η αναβάθμιση στο Κορωπί.

Οι εγκαταστάσεις της Παιανίας (που ανήκουν στον Γιώργο Βαρδινογιάννη) έχουν μείνει ανενεργές από όταν έφυγε το τριφύλλι. Ουσιαστικά τίποτα δεν θυμίζει το «παλάτι» του παρελθόντος, που θεωρείτο ένα από τα πιο σύγχρονα προπονητικά κέντρα. Τα γήπεδα προπόνησης είναι παρατημένα και αυτή την περίοδο γίνονται εργασίες ανακατασκευής τους. Εκτιμάται πως θα χρειαστούν 3-4 μήνες για να επανέλθει σε… νορμάλ κατάσταση και να μπορούν να φιλοξενούν ξανά κόσμο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x