Stoiximan Super League

«Άναψε πράσινο» για τη Νέα Τούμπα ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Θετική εισήγηση έκανε ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τη Νέα Τούμπα, με το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου.

Στη συνεδρίαση του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη Νέα Τούμπα συζητήθηκαν διεξοδικά οι τεχνικές λεπτομέρειες του νέου γηπέδου, η οποία περιλαμβάνει τόσο την κατασκευή του νέου σταδίου, όσο και την ανάπλαση της αλάνας της Τούμπας, καθώς και τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην ευρύτερη περιοχή.

Για τις προδιαγραφές του έργου, ενημέρωσε το σώμα ο αρχιτέκτονας – μελετητής, Τάκης Δούμας. Όπως ανέφερε, το νέο γήπεδο θα διατηρήσει τις σημερινές του διαστάσεις, 30.000 – 35.000 θεατές, με διαφορετικό ύψος στις κερκίδες και τέσσερις περιοχές πρόσβασης.
Για τις παρεμβάσεις στην περιοχή της Τούμπας, ο κ. Δούμας επισήμανε ότι θα δημιουργηθούν περίπου 1.000 θέσεις στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των φιλάθλων και των κατοίκων της περιοχής, ενώ θα υπογειοποιηθεί τμήμα της οδού Κλεάνθους. Ο κ. Δούμας εξέφρασε την εκτίμηση πως το έργο θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το 2025.

Ο εκπρόσωπος του «Δικεφάλου», Γιάννης Δημογιάννης, ανέφερε πως οι χρόνοι πιέζουν. Ο κ. Δημογιάννης τόνισε πως το έργο δεν θα ανήκει μόνο στον ΠΑΟΚ, αλλά στην ανατολική πλευρά της πόλης και πρόσθεσε πως υπάρχει η στήριξη από τη νυν κυβέρνηση.

Στη σημασία που έχει το έργο στην οικονομία της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκη, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Ο κ. Ζέρβας θεωρεί πως θα είναι μία επένδυση 140 εκατομμυρίων ευρώ για την πόλη που θα δημιουργήσει 20.000 θέσεις εργασίας.

Ο Ζέρβας ανέφερε ότι πρέπει να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες, έτσι ώστε το 2021 να γίνει η προκήρυξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.

«Πιστεύω πάρα πολύ στην ανάπλαση της ΔΕΘ, πιστεύω πάρα πολύ και στην ανάπλαση του γηπέδου του ΠΑΟΚ», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x