Γερμανία

«Ανάσανε» η Κολωνία και… βύθισε την Πάντερμπορν

Νίκη... βάλσαμο μετά από τέσσερα ματς, με 3-0 για την Κολωνία στο ντέρμπι των νεοφώτιστων κόντρα στην Πάντερμπορν, που έχασε για πέμπτο σερί φορά κι έμεινε ουραγός στη Bundesliga, με μόλις ένα βαθμό!

Η Κολωνία πήρε το ντέρμπι των νεοφώτιστων, καθώς επικράτησε με 3-0 στο «Ράιν Ενεργκί Στάντιον», στο πρώτο χρονικά σημερινό (20/10) ματς στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής της Bundesliga...

Οι «τράγοι» κατάφεραν έτσι να «σπάσουν» την αρνητική παράδοση που είχαν απέναντι στο σημερινό τους αντίπαλο, τον οποίο δεν είχαν κερδίσει ποτέ σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας ενώ μετρούσαν τρεις ισοπαλίες κι άλλες τόσες ήττες στα έξι τελευταία μεταξύ τους ματς, αλλά και να… βγουν από την ζώνη του υποβιβασμού!

Οι φιλοξενούμενοι, στον αντίποδα, που είχαν τον ομογενή Ζεμπάστιαν Βασιλειάδη στο βασικό σχήμα για όγδοο σερί ματς, έμειναν στον ένα βαθμό και την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η Κολωνία ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο, όπου και προηγήθηκε μόλις στο 9’, με τον Τερόντε να εκμεταλλεύεται την αναταραχή στην αντίπαλη περιοχή και με δυνατό σουτ με το δεξί από τα επτά μέτρα να σκοράρει για πρώτη φορά μετά την πρώτη αγωνιστική!

Το γκολ «τσεκαρίστηκε» και μέσω VAR, ενώ αντιθέτως ο διαιτητής Γκρέφε δεν χρειάστηκε βοήθεια στη φάση του 24ου λεπτού, όταν οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση, με τον Κάιντς να πέφτει στην περιοχή μετά από επαφή με τον Βασιλειάδη αλλά να μην καταλογίζεται παράβαση…

Ενώ ο Τερόντε έχασε την ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ, στο 40’, στέλνοντας τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού της Πάντερμπορν από τα έξι μέτρα.

Στην επανάληψη, η Κολωνία παρέμεινε το αφεντικό και πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα, έφτασε στο 2-0, με τον Σίντλερ να βγάζει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Σάουμπ να σηκώνεται στο δεύτερο δοκάρι, για να πετύχει το πρώτο του φετινό γκολ, με κεφαλιά!



Κάπου εκεί, το παιχνίδι ουσιαστικά «έσβησε», για να φτάσουμε στα τελευταίο δεκάλεπτο όπου είχαμε μια ευκαιρία, ένα δοκάρι κι ένα γκολ…

Η ευκαιρία ήταν για τους φιλοξενούμενους, με τον Σαμπίρι να αστοχεί στο 83’ από καλή θέση, μετά από κόρνερ, μην μπορώντας να μειώσει σε 2-1. Δύο λεπτά μετά, ο Κόρντομπα είδε το αριστερό δοκάρι να του στερεί το 3-0, στην αντεπίθεση και μετά το πλασέ που επιχείρησε.

Ωστόσο, η ομάδα της Ρηνανίας έφτασε και σε ένα τρίτο τέρμα, στην αμέσως επόμενη φάση, όταν από εκτέλεση κόρνερ, ο Μπόρναου σηκώθηκε στο ύψος του πέναλτι και με κεφαλιά… άνοιξε λογαριασμό στη Bundesliga, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά, η 8η αγωνιστική:
Παρασκευή 18/10
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπάγερ Λεβερκούζεν 3-0
(4’, 16’ πέν. Πασιένσια, 80’ Ντοστ)

Σάββατο 19/10
Λειψία-Βόλφσμπουργκ 1-1
(54’ Βέρνερ - 86’ Βέγκχορστ)

Βέρντερ Βρέμης-Χέρτα Βερολίνου 1-1
(7’ Σάρτζεντ - 70’ Λουκεμπάκιο)

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Μάιντς 1-0
(82’ Χένινγκς)

Άουγκσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 2-2
(1’ Ρίχτερ, 90’+2’ Φινμπόγκασον – 14’ Λεβαντόβσκι, 49’ Γκνάμπρι)

Ουνιόν Βερολίνου-Φράιμπουργκ 2-0
(1’ Μπίλτερ, 84’ Ίνγκβαρτσεν)

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Γκλάντμπαχ 1-0
(58’ Ρόις)

Κυριακή 20/10
Κολωνία-Πάντερμπορν 3-0
(9’ Τερόντε, 59’ Σάουμπ, 85’ Μπόρναου)

Χόφενχαϊμ-Σάλκε (19:00)

Η επόμενη (9η) αγωνιστική:
Παρασκευή 25/10
Μάιντς-Κολωνία (21:30)

Σάββατο 26/10
Μπάγερν Μονάχου-Ουνιόν Βερολίνου (16:30)
Χέρτα Βερολίνου-Χόφενχαϊμ
Φράιμπουργκ-Λειψία
Σάλκε-Μπορούσια Ντόρτμουντ
Πάντερμπορν-Φορτούνα Ντίσελντορφ
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Βέρντερ Βρέμης (19:30)

Κυριακή 27/10
Βόλφσμπουργκ-Άουγκσμπουργκ (16:30)
Γκλάντμπαχ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (19:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x