Stoiximan Super League

Αναστασίου: «Δουλεύει και ανταμείβεται»

Άκρως ικανοποιημένος απ’ την εμφάνιση του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο έδειξε ο Γιάννης Αναστασίου, που δεν θα μπορούσε να μην σταθεί στην νέα πολύ καλή εικόνα του Σωτήρη Νίνη.

Και πώς να μην είναι κεφάτος μετά τη νέα νίκη του Παναθηναϊκού και το +4 απ' τον ΠΑΟΚ; Ο Γιάννης Αναστασίου ανέλυσε το παιχνίδι του τριφυλλιού, εστίασε στις πολύ καλές εμφανίσεις των Κουτρουμπή-Νίνη και έστειλε το μήνυμα πως όποιος δουλεύει, ανταμείβεται απ' την ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου

«Δεύτερο ματς μετά από τέσσερις μέρες. Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε ομάδα να μην φάει γκολ και στην κόντρα να δημιουργήσει προϋποθέσεις. Στη συνολική εικόνα έγινε αυτό που σχεδιάσαμε. Είχαμε υπομονή, πειθαρχία, οργάνωση και το κυριότερο δεν θέλαμε να δίνουμε εύκολα τη μπάλα στον αντίπαλο. Είχαμε αρκετή υπομονή και κυκλοφορήσαμε τη μπάλα ανάμεσα στις γραμμές. Ήταν θέμα χρόνου το γκολ. Σημειώσαμε δύο εκπληκτικά γκολ και βγάλαμε ωραίες φάσεις. Όλη η προσοχή μας τώρα είναι στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Εκεί είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τη συνέχεια».

Για την απόδοση των Κουτρουμπή-Νίνη: «Μίλησα για τον Κουτρουμπή προ ημερών. Όλα τα παιδιά προσπαθούν. Το σημαντικό είναι ότι καταλαβαίνουν οι ίδιοι πως όσο προσπαθούν πάντα θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν. Είμαστε εδώ για να τους κάνουμε καλύτερους. Όσοι έχουν διάθεση να γίνουν καλύτεροι, θα έχουν ευκαιρίες και το είχαμε πει από την πρώτη μέρα. Ο Σωτήρης αδίκησε τον εαυτό του και ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια. Του δίνεται ξανά η ευκαιρία να παίξει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο. Το έχει καταλάβει, δουλεύει και ανταμείβεται. Σίγουρα θέλει δρόμο για να φτάσει στο επίπεδο που θέλει. Όχι μόνο ο Σωτήρης όλοι. Έχουμε δείξει τρομερή ωριμότητα παρότι αρκετούς νεαρούς παίκτες. Χρόνο με το χρόνο ωριμάζει η ομάδα και αυτό είναι σημαντικό».

Για την αμυντική λειτουργία στα πλέι οφ: «Μετά την τιμωρία υπήρξε μια περίοδος που ήταν αρκετά δύσκολη ψυχολογικά για τα παιδιά. Δεν σταματήσαμε ποτέ να πιστεύουμε σε μας. Χάθηκε το κίνητρο και ήταν πολύ δύσκολο για τα παιδιά να διαχειριστούν την κατάσταση όπως πρέπει. Βλέπουμε τι γίνεται και στην Ευρώπη. Η Μπάγερν έχει τρεις ήττες σερί, η Λίβερπουλ έφαγε 6 γκολ, η Τσέλσι 3. Είναι δύσκολο για τον ποδοσφαιριστή όταν δεν υπάρχει κίνητρο. Ο στόχος μας ήταν να κερδίσουμε τα πλέι οφ όταν είδαμε ότι δεν είχαμε ελπίδες για πρωτάθλημα. Δοκιμάσαμε παιδιά αλλά ποτέ δεν αμφισβητήσαμε την πίστη μας. Έχω πει ότι όταν αυτή η ομάδα συγκεντρωμένη δεν κινδυνεύει από κανέναν».

Για το αν ο Παναθηναϊκός θα ‘χε πετύχει περισσότερα πράγματα, αν είχε υγιή τον Μπεργκ: «Ο Μπεργκ ήταν και πάλι καθοριστικός. Συμβαίνει. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μάθαμε να κερδίζουμε και χωρίς τον Μπεργκ. Έχουμε πει ότι η ομάδα είναι σύνολο. Είναι σημαντικός αλλά ένας όπως όλοι. Όταν συμβαίνουν αυτά πρέπει να συνεχίζεις. Το σημαντικό ότι κερδίζαμε ματς με πολλά νέα παιδιά στην επίθεση. Αυτή η ομάδα έχει επενδύσει πολλά σε αυτούς και θα έχει σημαντικά κέρδη στο μέλλον».

Για τους δύο σερί αγώνες με τον ΠΑΟΚ: «Έχουμε πάρει μια διαφορά αλλά είναι τόσο κοντά τα παιχνίδια που με ένα άσχημο αποτέλεσμα μπορεί ψυχολογικά να αλλάξουν πολλά. Πρέπει να παρουσιαστούμε όπως πρέπει απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο, μια μεγάλη ομάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x