Ελλάδα

Αναστόπουλος στον ΣΠΟΡ FM: «Απώλεια ο Φορτούνης - Χρειάζεται υπομονή και σχέδιο ο Φαν’τ Σιπ»

Την άποψη ότι ο κάθε προπονητής χρειάζεται πίστωση χρόνου για να δείξει τη δουλειά του εξέφρασε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Αναστόπουλος, σχολιάζοντας το χθεσινό ματς της Εθνικής στην Ιταλία.

Σημαντική απώλεια για την Εθνική Ελλάδας χαρακτήρισε την απουσία του Κώστα Φορτούνη ο Νίκος Αναστόπουλος, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Από εκεί και πέρα, ο Έλληνας τεχνικός σχολίασε το χθεσινό παιχνίδι με την Ιταλία στη Ρώμη, όπου η «γαλανόλευκη» έδειξε μία πιο αμυντικογενή προσέγγιση και δυσκόλεψε τους Ιταλούς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Αναστόπουλος στην εκπομπή «Ο χωροχρόνος του ποδοσφαίρου» του Δημήτρη Τσακίρη

Για το χθεσινό παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας στο «Ολίμπικο»: Αν εξαιρέσουμε τέσσερις-πέντε παλιούς, υπήρχαν και οι καινούργιοι, οπότε θα έλεγα ότι ήταν μία Εθνική ομάδα με καινούργια πρόσωπα και νέες ιδέες. Αυτή ήταν η φιλοσοφία του παιχνιδιού μας, προσέχεις την άμυνά σου, αφού έπαιξες στην Ιταλία και να καλύψεις τα κενά και τους χώρους σου. Υπήρχε ρίσκο με τα νέα πρόσωπα, καινούργια πρόσωπα και στις θέσεις. Ο Μπακασέτας δύσκολα θα παίξει σέντερ φορ. Ο Κουλούρης είναι σέντερ φορ και κινείται στην περιοχή μέσα. Είναι παίκτης μέσα στην περιοχή, δεν κάνει μεγάλη κίνηση. Βρίσκεται μέσα στη φάση. Στα πλάγια ήταν δύσκολο να ακολουθήσει και να γυρίσει, να δώσει βοήθειες.

Για την εικόνα που σχημάτισε από την Ιταλία: «Δεν είναι το φόβητρο. Όταν παίξαμε το πρώτο μας παιχνίδι, την επόμενη μέρα είχαν προπόνηση στην Καλλιθέα και πήγα να συναντήσω τον Οριάλι. Μιλήσαμε και μου είπε ότι επιθετικά έχουν και εκείνοι πρόβλημα, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Δεν υπάρχουν πια γκολτζήδες. Άλλος ο κυνηγός, άλλο ο γκολτζής. Ίσως παίζει ρόλο και οι ιδέες που έχουν οι παίκτες από τις ακαδημίες. Υπάρχει έλλειψη γενικά σε όλον τον κόσμο. Όταν φεύγεις από ένα γνώριμο περιβάλλον και πας κάπου αλλού, δεν προσαρμόζεσαι εύκολα. Ο Κέζα, γιος του παλιού άσου, δεν είναι μέσα στη φωτιά και παίκτης που θα έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα».

Για τις αλλαγές του Τζον Φαν’τ Σιπ με πιο αμυντικογενή προσέγγιση: «Ως χώρα δεν είμαστε της υπομονής. Τη μία Κυριακή η μπάλα πήγε στα δίχτυα είσαι φοβερός προπονητής, την άλλη πήγε στο δοκάρι είσαι χάλια, δεν είσαι καλός και δεν κάνεις. Είναι λίγο δύσκολο να τα καταφέρεις. Επί Ρεχάγκελ είχαμε και καλούς παίκτες. Είχαμε έξι-επτά παίκτες που ήταν πάρα πολύ καλοί παίκτες και οι υπόλοιποι ήταν στην αποστολή ήταν και αυτοί καλοί ποδοσφαιριστές. Η ψυχολογία δεν είναι μόνο στο ποδόσφαιρο, είναι και στη ζωή μας. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει ο προπονητής να έχει ένα σχέδιο, ένα πλάνο και να ξέρει πώς θα λειτουργήσει ολόκληρη η ομάδα».

Για το παιχνίδι της Εθνικής με τη Βοσνία: «Δεν είμαι προπονητής, οπότε δεν μπορώ να κρίνω τι θα κάνει η Εθνική μας. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να κοιτάς πώς θα παρουσιάσει την ομάδα σου έτοιμη στο κάθε παιχνίδι. Το θέμα είναι πώς θέλεις να παίξεις και να αντιμετωπίσεις τον αντίπαλό σου. Είναι ένα παιχνίδι σημαντικό, από τη στιγμή που δεν υπάρχει αδιάφορα ματς».

Για την απουσία του Κώστα Φορτούνη: «Είναι απώλεια. Ο Μάνταλος δεν μπορεί να παίξει σέντερ φορ, ταλαιπωρείται δεξιά-αριστερά. Ξέρει μία και μόνο θέση και σε αυτή τη θέση πρέπει να τον χρησιμοποιούμε. Χάνει πόντους όταν αλλάζει θέση. Όταν παίζει πίσω από τον σέντερ φορ πατάει περιοχή. Σε κάποια παιχνίδια με χαμηλής δυναμικότητας αντίπαλο μπορεί να παίξει και στα χαφ».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Φαίνεται ότι θα κονταροχτυπηθούν ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ. Φαίνεται πως έχει ένα πλεονέκτημα ο ΟΣΦΠ που βρίσκεται σε καλή κατάσταση και το θέμα είναι να έχει διάρκεια. Ο ΠΑΟΚ, από τη μεριά του, δεν είναι η περσινή ομάδα που δυσκολευόσουν να μπεις στην περιοχή του. Είναι σημαντικό στοιχείο αυτό στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να δέχεσαι δύο γκολ και να πετυχαίνεις τρία. Έχει μία ομάδα ο Ολυμπιακός από τα προκριματικά μέχρι τώρα. Η ΑΕΚ δεν ξεκίνησα καλά, πήγε να κάνει κάτι και την έφερε πίσω το τελευταίο αποτέλεσμα. Φέρνουμε τον κάθε ξένο προπονητή που δεν ξέρει την κατάσταση στη χώρα μας και μετά καταλήγουμε σε Έλληνα που πονάει περισσότερο την Ελλάδα και τις ομάδες μας. Ο Παναιτωλικός έχει πολύ καλό υλικό και δεν δικαιολογείται αυτό που συμβαίνει φέτος στην ομάδα. Καλώς ή κακώς κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος, δεν κρίνεσαι σε βάθος χρόνου. Δεν είμαστε στην Αγγλία ή την Ισπανία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x