Κύπελλο Ελλάδας

Ανατρεπτικός Παναθηναϊκός με ήρωες Μουνιέ-Μολίνς!

Επιτέλους διπλό για τον Παναθηναϊκό! Με γκολ στην εκπνοή, οι πράσινοι έφεραν «τούμπα» την Αναγέννηση Καρδίτσας (2-1) και προκρίθηκαν στους 16 του Κυπέλλου. Κέφια Μουνιέ ενόψει ΟΣΦΠ, λυτρωτής Μολίνς.

Το... πολυπόθητο διπλό που έψαχνε εδώ και καιρό βρήκε ο Παναθηναϊκός στο Κύπελλο.

Αν και βρέθηκαν να χάνουν από την Αναγέννηση Καρδίτσας, οι πράσινοι κατάφεραν στο δεύτερο μέρος (κι ενώ είχαν «πετάξει» ακόμα μια φορά το πρώτο ημίχρονο) να ανατρέψουν τα δεδομένα και στο 91' να πάρουν τη νίκη με 2-1, που τους έδωσε και την πρόκριση στους «16» του θεσμού.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 14' με τον Πλαβούκο, στο 50' ο Μουνιέ ισοφάρισε με ωραία ψιλοκρεμαστή κεφαλιά, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μολίνς λύτρωσε -ξανά- το τριφύλλι, μετά από φάση που ξεκίνησε ο Γάλλος εξτρέμ, ο οποίος επιβεβαίωσε την ανοδική του πορεία, θέτοντας ισχυρή υποψηφιότητα να ξεκινήσει βασικός κόντρα στον Ολυμπιακό.

Με τους «αναπληρωματικούς» αγωνίστηκε στη Θεσσαλία ο Παναθηναϊκός και φυσικά πέραν του ότι οι ίδιοι έμειναν... μεταξεταστέοι, δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα ενόψει του αιώνιου ντέρμπι το Σάββατο, αφού εκεί θα δούμε μία εντελώς διαφορετική ομάδα από τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Η βαθμολογία του ομίλου (2 αγώνες)

Παναθηναϊκός 6 (4-1)
Λάρισα 3 (3-2)
Παναχαϊκή 3 (1-3)
Αναγέννηση Καρδίτσας 0 (1-3)







Το ματς

Οι πολλές αλλαγές από τον Ουζουνίδη ήταν λογικό να έχουν επηρεάσει τη χημεία της ομάδας, η οποία με το... καλημέρα έδειχνε να μην πατάει καλά. Και μόλις στο 14' ήρθαν τα πρώτα... σύννεφα προβληματισμού. Ο Σούντουρα έκανε γιο-γιο την άμυνα του Παναθηναϊκού από τα αριστερά, σέρβιρε στον Πλαβούκο κι αυτός από κοντά με προβολή έγραψε το 1-0 για την Καρδίτσα. Μετά το 20' και τις φωνές Ουζουνίδη, οι πράσινοι ανέβασαν στροφές με τους Καμπέσας-Δώνη-Χατζηγιοβάννη να προκαλούν ρήγματα, ωστόσο ο τελευταίος δεν μπορούσε να βρει στόχο.

Στο 24' σημάδεψε απελπιστικά άουτ, αν και ήταν μόνος στο δεύτερο δοκάρι των γηπεδούχων, στα... καπάκια ο Δώνης ελίχθηκε ωραία στην αντίπαλη περιοχή, έπιασε το διαγώνιο σουτ, όμως δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα, ενώ με τη συμπλήρωση μισής ώρα αγώνα ο Γκέκας "έβγαλε" εντυπωσιακά το σουτ του Χατζηγιοβάννη. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Καμπέσας να... κλωτσάει ακόμα μία ευκαιρία -όταν από απόσταση βολής σημάδεψε ψηλά άουτ- και την ΑΣΑ να δημιουργεί μια-δυο απειλητικές στιγμές μπροστά από την εστία του Διούδη, δίχως όμως ο τελευταίος να... φοβηθεί.

Ο Χατζηγιοβάννης συνέχισε να πετά στο... καλάθι μεγάλες ευκαιρίες. Αυτή τη φορά, λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, βρέθηκε μεταξύ μικρής και μεγάλης περιοχής της Αναγέννησης, αλλά το σουτ του έφυγε στα... περιστέρια. Για καλή τύχη του Παναθηναϊκού, το γκολ της ισοφάρισης ήρθε σχετικά γρήγορα. Στο 51' ο Γιόχανσον έκανε ωραία "γλυκιά" σέντρα, ο Μουνιέ βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή, στο κατάλληλο σημείο και με εντυπωσιακή ψιλοκρεμαστή κεφαλιά "έγραψε" το 1-1 και έδωσε νέα... πνοή στον Παναθηναϊκό.

Οι ποδοσφαιριστές της Καρδίτσας κλείστηκαν πίσω για να κρατήσουν την ισοπαλία, η βροχή άρχισε να προκαλεί προβλήματα και στις δύο ομάδες, ενώ το τριφύλλι έμοιαζε να περιμένει τα πάντα από τον ορεξάτο Μουνιέ, ο οποίος απειλούσε κάθε φορά που ακουμπούσε τη μπάλα. Ο Ουζουνίδης διέγνωσε το επιθετικό "θέμα" της ομάδας του και... αναγκάστηκε να ρίξει στο ματς τους Μολίνς-Λουντ για να έρθει το... χρυσό γκολ. Η πίεση αυξήθηκε, το παιχνίδι του Παναθηναϊκού... έγερνε από τα δεξιά με Μουνιέ και τελικώς από εκεί ήρθε η λύτρωση! Στο 91' κι εν μέσω καταρρακτώδους βροχής, ο Γάλλος εξτρέμ έκανε ωραία κίνηση και "γέμισε" προς την περιοχή της Καρδίτσας, ο Κισκαμπάνης έκανε τραγική εκτίμηση της φάσης, η μπάλα έφτασε στον Μολίνς, ο οποίος αφού απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο με ωραία προσποίηση, στη συνέχεια εκτέλεσε τον Γκέκα για το 1-2, επιβεβαιώνοντας πως αυτή την περίοδο... το έχει!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (Βαζάκας): Γκέκας, Καρίκι, Κωνσταντινούπολος, Θεοδωράκης, Κισκαμπάνης, Σούντουρα, Σταματάκης, Μπιτέλης (69’ Μασούρας), Πλαβούκος (52’ Χαντζάρας), Τζέκος (83’ Κονέ), Ποζατζίδης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Διούδης, Γιόχανσον, Ευαγγέλου, Αυλωνίτης, Ινσούα, Καμπέσας, Δώνης (77’ Μπουζούκης), Σιλά, Χατζηγιοβάνης (59’ Λουντ), Μουνιέ, Πίσπας (66’ Μολίνς)

Τα highlights της αναμέτρησης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x