Γερμανία

Ανατροπή, «διπλό» και… κορυφή για τη Βόλφσμπουργκ

Η Βόλφμπουργκ κέρδισε 3-1 τη Μπάγερ στο Λεβερκούζεν και έκανε το 2Χ2 στη Bundesliga. Νίκη στο 96’ για τη Βέρντερ, μέσα στην Φρανκφούρτη, «καθάρισε» ο Ζάλαϊ για τη Χόφενχαϊμ.

«Δάγκωσαν» και πάλι οι «λύκοι»
Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τη Βόλφσμπουργκ σε ντέρμπι, καθώς αυτή τη φορά επικράτησε με 3-1 της Μπάγερ μέσα στο Λεβερκούζεν και έτσι φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Bundesliga, ενώ ο Μπρούνο Λαμπαντία «έσπασε» και την κατάρα που τον ήθελε να μην κερδίζει... ποτέ την πρώην ομάδα του!

Οι «ασπιρίνες» προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με ένα… τυπικό γκολ Μπέιλι, με τον Τζαμαϊκανό να παίρνει τη μπάλα εκτός περιοχής να κάνει ένα σόλο και με τρομερό σουτ από τα 16 μέτρα να ανοίγει το σκορ. Οι «λύκοι» δεν πτοήθηκαν και αφού πρώτα δέχθηκαν το… δώρο του Οτσκάν, που αιφνιδιάστηκε, έβαλε λάθος το χέρι του και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του, για το 1-1, έκαναν την… ολική επαναφορά μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών...

Πρώτα ο Βέγκχορστ, που έμεινε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι της Λεβερκούζεν και με κεφαλιά… άνοιξε λογαριασμό στο γερμανικό πρωτάθλημα, στο 55’ και μετά ο Στέφεν ο οποίος βγήκε στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας, για να διαμορφώσει στο 60’ το τελικό αποτέλεσμα.

inner

Buzzer beater από Ράσικα!
Μετά από ένα συναρπαστικό ματς το οποίο έγινε στη Φρανκοφύρτη η Βέρντερ Βρέμης κέρδισε την Άιντραχτ, με τον Ράσικα να κερδίζει φάουλ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, να το εκτελεί ο ίδιος και με φοβερή εκτέλεση να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Τραπ, για το τελικό 1-2!

Μετά την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Βίλεμς για… μπουνιά που έριξε στον Γκέμπρε Σελάσιε στο 32’, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Οζάκο, το οποίο σωστά μέτρησε χάρη στο VAR. Λίγο αργότερα, υπήρξε αναγκαστική αλλαγή του τερματοφύλακα Παβλένκα που τραυματίστηκε από τον ώμο του συμπαίκτη του Αουγκούστινσον, με τον 18χρονο Πλόγκμαν να ντεμπουτάρει στη Bundesliga, στη φάση του πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε η Φρανκφούρτη από την εύστοχη εκτέλεση του Αλέρ, για να έρθει το… σοκ όπως είπαμε στο τέλος.

inner

«Καθάρισε» ο Ζάλαϊ
Τι κι αν είδε το γκολ του Μπιτενκούρ, μόλις στο 6’, να ακυρώνεται σωστά για οφσάιντ; Τι κι αν βρέθηκε εντέλει πίσω στο σκορ, με το πρώτο γκολ του νεοαποκτηθέντα για τη Φράιμπουργκ Χάιντς; Η Χόφενχαϊμ όχι μόνο δεν πτοήθηκε αλλά κατάφερε να κερδίσει κιόλας το παιχνίδι, με 3-1.

Υπαίτιος για αυτό, σε ένα ακόμα ματς, ο Ζάλαϊ, με τον Ούγγρο στράικερ να ισοφαρίζει σε κενή εστία καταρχήν και ακολούθως να πετυχαίνει με το τέρμα που «σφράγισε» για την ομάδα του Σίνζχαϊμ το «τρίποντο», φτάνοντας παράλληλα τα τρία γκολ μετά από δύο αγωνιστικές. Ενώ ο Κράμαριτς σε μια αντεπίθεση διαμόρφωσε, σε κενή εστία, το τελικό αποτέλεσμα…

inner

Ρέφαρε ο Ισάκ…
Την προηγούμενη αγωνιστική ο Ισάκ είχε αστοχήσει σε πέναλτι, στερώντας από τη Νυρεμβέργη τον ένα βαθμό. Σήμερα, ο Σουηδός επιθετικός… εξιλεώθηκε, καθώς πέτυχε με έναν «κεραυνό» το τελικό 1-1, απέναντι στην Μάιντς, η οποία εκμεταλλευόμενη μια από τις λιγοστές ευκαιρίες που δημιούργησε είχε καταφέρει να προηγηθεί, με τον Ματέτα να σημειώνει το «παρθενικό» του τέρμα στο πρωτάθλημα.

inner

Τη γλίτωσε ελέω Πλέα
Η Γκλάντμπαχ κατάφερε να αποφύγει την πρώτη της ήττα στη νέα σεζόν, καθώς παρότι βρέθηκε να… κυνηγάει στο σκορ την Άουγκσμπουργκ από το 12ο λεπτό, με το φοβερό κατέβασμα και το δυνατό σουτ του Γκρέγκοριτς, εντούτοις ο Πλέα, που μπήκε ως αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής:

Παρασκευή 31/8
Ανόβερο-Μπορούσια Ντόρτμουντ 0-0

Σάββατο 1/9
Χόφενχαϊμ-Φράιμπουργκ 3-1
(50’, 63’ Ζάλαϊ, 94’ Κράμαριτς – 36’ Χάιντς)
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Βόλφσμπουργκ 1-3
(24’ Μπέιλι – 37’ (αυτ.) Οτσκάν, 55’ Βέγκχορστ, 60’ Στέφεν)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βέρντερ Βρέμης 1-2
(54’ πεν. Αλέρ – 23’ Οζάκο, 96’ Ράσικα)
Άουγκσμπουργκ-Γκλάντμπαχ 1-1
(12' Γκρέγκοριτς – 68’ Πλέα)
Νυρεμβέργη-Μάιντς 1-1
(48’ Ισάκ – 25’ Ματέτα)
Στουτγκάρδη-Μπάγερν Μονάχου (19:30)

Κυριακή 2/9
Λειψία-Φορτούνα Ντίσελντορφ (16:30)
Σάλκε-Χέρτα Βερολίνου (19:00)

Η τρίτη αγωνιστική:

Παρασκευή 14/9
21:30 Ντόρτμουντ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Σάββατο 15/9
Μπάγερν Μονάχου-Μπάγερ Λεβερκούζεν (16:30)
Λειψία-Ανόβερο (16:30)
Μάιντς-Άουγκσμπουργκ (16:30)
Βόλφσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου (16:30)
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Χόφενχαϊμ (16:30)
Γκλάντμπαχ-Σάλκε (19:30)

Κυριακή 16/9
Βέρντερ Βρέμης-Νυρεμβέργη (16:30)
Φράιμπουργκ-Στουτγκάρδη (19:00)

Επιμέλεια: Σπύρος Σιαμπλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x