Κύπρος

Ανατροπή και... πρωτιά για την ΑΕ Λεμεσού!

Πολύ σημαντική νίκη (2-1) με ανατροπή για την ΑΕ Λεμεσού κόντρα στην Ομόνοια των δέκα παικτών. Θρίαμβος για την ουραγό της βαθμολογίας Άλκη, κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα!

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕ Λεμεσού, η οποία νίκησε 2-1 με ανατροπή την Ομόνοια στο «Τσίρειο» και ανέβηκε (έστω και προσωρινά, αφού έχει δύο παιχνίδια περισσότερα από τον δεύτερο της βαθμολογίας Απόλλωνα) στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά από την αντίπαλό της στα πρώτα λεπτά, ωστόσο η Ομόνοια ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα στο 13’, κόντρα στη ροή του αγώνα, με ένα δυνατό σουτ του Γκόμεζ μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και κέρδισαν πέναλτι στο 23’, όταν ο Πρτσε ανέτρεψε τον Τόρες, αλλά ο Ντα Σίλβα που ανέλαβε την εκτέλεση, γλίστρησε και έστειλε τη μπάλα άουτ. Τα πράγματα δυσκόλεψαν για την Ομόνοια στο 38’, όταν ο Κατελάρης αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε 10 λεπτά.

inner

Τελικά, η ισοφάριση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 57’ με τον Ρομάν να πιάνει ένα φανταστικό σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα, αρχικά στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα του Μεχίας. Η ΑΕΛ συνέχισε να πιέζει, εκμεταλλευόμενη την αριθμητική της υπεροχή, και τελικά κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή στο 74’, όταν ο Νταβόρ έκανε ιδανική πάσα στον Νιλς, ο οποίος με πλασέ «έγραψε» το 2-1. Από 'κει και πέρα, η Ομόνοια πίεσε ψάχνοντας το γκολ που θα της χάριζε το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει και έτσι έμεινε το 2-1 μέχρι τέλους.



Μεγάλης σημασίας νίκη πανηγύρισε η ουραγός του πρωταθλήματος, Αλκή, η οποία επιβλήθηκε 2-0 εντός έδρας της Νέας Σαλαμίνας! Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, με τον παλιό μας γνώριμο από τη θητεία του σε Ολυμπιακό και Ηρακλή, Ούρκο Πάρντο, να αποκρούει το δυνατό σουτ του Ελουντού. Ωστόσο, η Άλκη ήταν εκείνη που πήρε το προβάδισμα στο 14’, όταν ο Σπόλιαριτς εκμεταλλεύτηκε μία λανθασμένη έξοδο του Βεσελόφσκι και με σουτ από τα 40 μέτρα, έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

inner

Στη συνέχεια, η Νέα Σαλαμίνα ανέβασε ρυθμό ψάχνοντας την ισοφάριση, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με τον Μπελαμεϊρί να αστοχεί σε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Η Νέα Σαλαμίνα δεν κατάφερε να βγάλει την αντίδραση που θα περίμενε κανείς ούτε στο δεύτερο μέρος και παρά το ότι προσπάθησε, δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στην ισοφάριση. Αντιθέτως, η Αλκή ήταν εκείνη που σκόραρε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν μετά από ιδανική αντεπίθεση ο Ηλία «κρέμασε» με ωραίο πλασέ τον Βεσελόφσκι, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.



Αναλυτικά η 11η αγωνιστική

Σάββατο 1/12
Αλκή Ορόκλινη-Νέα Σαλαμίνα 2-0
(14’ Σπόλγιαριτς, 90’+4’ Ελία)

ΑΕΛ Λεμεσού-Ομόνοια 2-1
(57’ Ρομάν, 74' Νιλς - 13’ Γκόμεζ)

Κυριακή 2/12
Δόξα Κατωκοπιάς-Πάφος (16:00)
Ανόρθωση-Ερμής Αραδίππου (18:00)

Δευτέρα 3/12
ΑΠΟΕΛ-Απόλλων Λεμεσού (19:00)
Παραλίμνι-ΑΕΚ Λάρνακας (19:00)

Η επόμενη (12η) αγωνιστική

Σάββατο 8/12
Πάφος – ΑΕΚ Λάρνακας (17:00)
Αλκή Ορόκλινη – Ομόνοια (18:00)
Παραλίμνι – Απόλλων Λεμεσού (19:00)

Κυριακή 9/12
Ανόρθωση – Δόξα Κατωκοπιάς (16:00)
ΑΠΟΕΛ – Νέα Σαλαμίνα (18:00)

Δευτέρα 10/12
ΑΕΛ Λεμεσού – Ερμής Αραδίππου (19:00)

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x