Κύπρος

Ανατροπή τίτλου για ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ πήρε τεράστιο διπλό τίτλου (1-3) με ανατροπή μέσα σε τρία λεπτά, νικώντας τον Απόλλωνα στο Τσίρειο και επανήλθε στην κορυφή, γκρεμίζοντας την ομάδα της Λεμεσού.

Τεράστια νίκη, που του δίνει, έστω και μικρό, προβάδισμα για τον τίτλο, πήρε ο ΑΠΟΕΛ μέσα στο Τσίρειο, στο ντέρμπι κορυφής με τον Απόλλωνα Λεμεσού για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ του κυπριακού πρωταθλήματος. Οι «γαλαζοκίτρινοι», αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, έφτασαν μέσα σε τρία λεπτά στην ανατροπή και τελικά έφυγαν με το διπλό (1-3), χάρη στο οποίο επέστρεψαν στο ρετιρέ της βαθμολογίας με 54 βαθμούς, αφήνοντας στους 53 τον σημερινό αντίπαλό τους.

Το ντέρμπι είχε καλό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τις δύο ομάδες να έχουν εκατέρωθεν κάποιες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Οι γηπεδούχοι απείλησαν δύο φορές με εκτελέσεις φάουλ και άλλη μια με τον Παπουλή, που σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις με τον Τάμαρι, χωρίς, ωστόσο, επιτυχία. Η ουσία είναι ότι δεν υπήρξε καμία κλασσική ευκαιρία στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Απόλλων άνοιξε το σκορ. Ο Παπουλής βρήκε με κεφαλιά τον Ζελάγια, που μπήκε στην περιοχή και με πλασέ νίκησε τον Ρομό, κάνοντας το 1-0. Μετά το γκολ, ο ΑΠΟΕΛ ανέλαβε την πρωτοβουλία και πίεσε για την ισοφάριση. Το κατάφερε στο 65’ με πέναλτι του Νατέλ σε ανατροπή του Τάμαρι από τον Ρομπέρζ. Τρία λεπτά αργότερα έφτασε στην ανατροπή. Ο Τάμαρι βγήκε στην αντεπίθεση, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ νίκησε τον Βάλε για το 1-2. Το πάρτι των «γαλαζοκίτρινων» στο Τσίρειο συνεχίστηκε, αφού στο 78’ ο Τάμαρι γύρισε τη μπάλα στον Σόουζα, ο οποίος σούταρε εύστοχα, κάνοντας το 1-3, το οποίο ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ιωάννου με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις.

Την πρώτη νίκη της στη διαδικασία των πλέι άουτ, που την διατηρεί και στην κορυφή της σχετικής κατάταξης, πέτυχε η Ανόρθωση, που επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Πάφου, χάρη σε τέρμα του Βίκτορ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι, βρέθηκαν κάτω από την επικίνδυνη ζώνη, μετά τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη 4-1 της Δόξας επί της Αλκής. Η ομάδα της Κατωκοπιάς έφτασε τους 24 βαθμούς, δύο περισσότερους από την Πάφο.

Αναλυτικά η 3η αγωνιστική των πλέι οφ

Σάββατο 16/3
Νέα Σαλαμίνα-ΑΕΚ Λάρνακας 1-0
(27’ Κίνγκσλεϊ)

Ομόνοια-ΑΕ Λεμεσού 3-1
(24’ Τζιωνής, 83’ Ραμίρες, 90’ Ντάρμπισιρ - 81’ Γουίλερ)

Κυριακή 17/3
Απόλλων Λεμεσού-ΑΠΟΕΛ 1-3
(48’ Ζελάγια - 65’ πεν. Νατέλ, 68’ Τάμαρι)

Επόμενη (4η) αγωνιστική

Σάββατο 30/3
ΑΕΚ Λάρνακας-Απόλλων Λεμεσού (17:00)
Νέα Σαλαμίνα-ΑΕ Λεμεσού (18:30)
ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια (19:00)

Αναλυτικά η 3η αγωνιστική των πλέι άουτ

Παρασκευή 15/3
Ερμής Αραδίππου-Ένωση Νέων Παραλιμνίου 1-2
(55’ Μπούλα - 12’ Αντωνίου, 81’ Ριέρα)

Κυριακή 17/3
Πάφος-Ανόρθωση 0-1
(90+3’ Βίκτορ)

Αλκή-Δόξα Κατωκοπιάς 1-4
(8’ Σπόλιαριτς - 12’ Ζατλ, 24’ Μπατίν, 68’ Χατζηβασίλης, 71’ Κάρλος)

Επόμενη (4η) αγωνιστική

Κυριακή 31/3
Ένωση Νέων Παραλιμνίου-Πάφος (16:00)
Ερμής-Δόξα Κατοκοπιάς (18:00)

Δευτέρα 1/4
Ανόρθωση-Αλκή (19:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x