Europa League

Ανοίγει η αυλαία των ομίλων του Europa league

Αρχίζει σήμερα η φάση των ομίλων του UEFA Europa League με 48 ομάδες να ρίχνονται στη μάχη. Η φάση των ομίλων ολοκληρώνεται στις 7 Δεκεμβρίου.

Το ελληνικό ενδιαφέρον περιορίζεται στη συμμετοχή της ΑΕΚ στον 4ο όμιλο και του Απόλλωνα Λεμεσού στον 5ο, όμως η δεύτερη τη τάξει κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση υπόσχεται να προσφέρει πλούσιο θέαμα και αμέτρητες συγκινήσεις.

Στις 20:00 θα αρχίσουν οι αγώνες των 6 πρώτων ομίλων του θεσμού. Ξεχωρίζουν οι μονομαχίες των Βιγιαρεάλ, Μίλαν, Έβερτον και Απόλλωνα Λεμεσού. Στη Βαλένθια η Βιγιαρεάλ υποδέχεται την Αστάνα από το Καζακστάν. Το συγκρότημα του Φράν Εσκριμπά φιλοδοξεί να αρχίσει με το δεξί τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και να επαναλάβει τις επιδόσεις της αγωνιστικής περιόδου 2016/2017 όταν το «κίτρινο υποβρύχιο» έφτασε μέχρι την ημιτελική φάση του θεσμού.

Στον όμιλο της ΑΕΚ (4ος) το μεγάλο φαβορί του γκρουπ, η Μίλαν των τεράστιων επενδύσεων θα φιλοξενηθεί στη Βιέννη από την Αούστρια και η νίκη αποτελεί μονόδρομο εάν θέλει να αποκτήσει από νωρίς το «πάνω χέρι» για την κατάληψη της πρώτης θέσης. Στον 5ο όμιλο Αταλάντα και Απόλλωνας Λεμεσού θα υποδεχθούν Έβερτον και Λιόν αντίστοιχα σε ουδέτερα γήπεδα. Ο αγώνας των «Μπεργαμάσκι» θα διεξαχθεί στο «Μαπέι Στέιντιουμ» της Ρέτζιο Εμίλια ενώ ο αντίστοιχος του Απόλλωνα στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας.

Στις 22:05 ολοκληρώνεται η πρώτη αγωνιστική και Άρσεναλ, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Λάτσιο, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Ρεάλ Σοσιεδάδ ρίχνονται στη μάχη. Στον 8ο όμιλο ένα εκ των μεγαλύτερων φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, η Άρσεναλ, φιλοξενεί τη γερμανική Κολωνία, η οποία πραγματοποιεί αποκαρδιωτική πορεία στο εγχώριο πρωτάθλημα(ουραγός με 0 βαθμούς και 3 ήττες σε ισάριθμους αγώνες). Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν για πρώτη φόρα επί θητείας Αρσέν Βενγκέρ στο Europa League , στα 21 χρόνια που καθοδηγεί ο Αλσατός τους «Κανονιέρηδες».

Στο 10ο όμιλο, Χέρτα Βερολίνου και Αθλέτικ Μπιλμπάο συγκρούονται στο «Ολύμπια Στάντιον» του Βερολίνου στην, κατά τεκμήριο, πιο ενδιαφέρουσα μονομαχία της αποψινής βραδιάς από πλευράς ονομάτων. Η ιταλική Λάτσιο στον απόηχο της εντυπωσιακής της νίκης επί της Μίλαν ταξιδεύει στο Άρνεμ φιλοξενούμενη της κυπελλούχου Ολλανδίας, Φιτέσε (11ος όμιλος). Εν κατακλείδι στο 12ο και τελευταίο γκρουπ της διοργάνωσης η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης του Ρομπέρτο Μαντσίνι αγωνίζεται στα Σκόπια εναντίον της τοπικής Βάρνταρ ενώ Ρεάλ Σοσιεδάδ και Ρόζεμποργκ θα μονομαχήσουν στο «Ανοέτα» του Σαν Σεμπαστιάν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αποψινής βραδιάς:
20:00:
1ος Όμιλος: Βιγιαρεάλ-Αστάνα, Σλάβια Πράγας-Μακάμπι Τελ Αβίβ
2ος Όμιλος: Γιούνγκ Μπόις-Παρτίζαν Βελιγραδίου, Ντινάμο Κιέβου-Σκεντέρμπεου
3ος Όμιλος: Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ-Λουντογκόρετς, Χοφενχάιμ-Μπράγκα
4ος Όμιλος: Ριέκα-ΑΕΚ, Αούστρια Βιέννης-Μίλαν
5ος Όμιλος: Aπόλλων Λεμεσού-Λυών, Αταλάντα-Έβερτον
6ος Όμιλος: Kοπεγχάγη-Λοκομοτίβ Μόσχας, Ζλίν-Σέριφ Τίρασπολ

22.05:
7ος Όμιλος: Στεάουα Βουκουρεστίου-Βικτόρια Πλζέν, Χάποελ Μπερ Σεβά-Λουγκάνο
8ος Όμιλος: Άρσεναλ-Κολωνία, Ερυθρός Αστέρας-Μπάτε Μπόρισοφ
9ος Όμιλος: Βιτόρια Γκιμαράες-Σάλτσμπουργκ, Μαρσέιγ-Κόνιασπορ
10ος Όμιλος: Ζόρια Λουγκάνσκ-Έστερσουντ, Χέρτα Βερολίνου-Αθλέτικ Μπιλμπάο
11ος Όμιλος: Zούλτε Βάρεγκεμ-Νις, Φιτέσε-Λάτσιο
12ος Όμιλος: Βάρνταρ Σκοπίων-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ρόζεμποργκ

Επιμέλεια: Γιώργος Κουτρέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x