Stoiximan Super League

Ανοίγει ο δρόμος για τα έργα στη Λεωφόρο!

Το δικαίωμα του Παναθηναϊκού να κάνει έργα βελτίωσης και επέκτασης στη Λεωφόρο -αλλά όχι και να φτιάξει καινούργιο γήπεδο εκεί- επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του το ΥΠΕΚΑ και ο Υπουργός, Σταύρος Καλαφάτης

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι μπαίνει σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων Αθλητικών Εγκαταστάσεων » εξέδωσε το ΥΠΕΚΑ και ο Υπουργός, Σταύρος Καλαφάτης.

Αυτό που προκύπτει από αυτή την εξέλιξη είναι ότι ο Παναθηναικός μπορεί να προχωρήσει άμεσα στην αναμόρφωση(πιθανότα τον Μάϊο), αλλά και αύξηση χωρητικότητας του «Απόστολος Νικολαίδης», αλλά όχι στην κατασκευή νέου γηπέδου μελλοντικά στον ίδιο χώρο.

Βέβαια το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αφορά και άλλα γήπεδα ομάδων και όχι μόνο αυτό των πράσινων. Σχετικά με το θέμα ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε:

«Με τις θεσμικές μας πρωτοβουλίες προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις σε πραγματικά προβλήματα των πολιτών, της κοινωνίας και της οικονομίας, έχοντας ως βασικό στόχο να «νοικοκυρέψουμε», ταυτόχρονα, τη λειτουργία του κράτους. Αυτό κάνουμε και για τα υφιστάμενα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Δίνουμε τη δυνατότητα επιτέλους, μετά από πολλές δεκαετίες, να ανακαινιστούν και να εκσυγχρονιστούν.

Προβλέπουμε ειδικούς όρους και προϋποθέσεις, με έμφαση στη βελτίωση της ασφάλειας των θεατών και στη στατική επάρκεια των κατασκευών. Δίνουμε νέες δυνατότητες αξιοποίησης των γηπέδων για οικονομικές δραστηριότητες, όπως τα φωτοβολταϊκά συστήματα, που μπορούν να φέρουν έσοδα και στις ομάδες και στο κράτος.

Παρέχουμε τη δυνατότητα εγκατάστασης μικρών εμπορικών χρήσεων, όπως ισχύει σε μεγαλύτερο βαθμό για τα νέα γήπεδα. Επιπλέον δίνουμε κίνητρα για μετεγκατάσταση γηπέδων έξω από τις πόλεις, για όσους το επιθυμούν.

Πιστεύω ότι είναι μία αξιόλογη νομοθετική παρέμβαση που θα δώσει λύσεις σε πολλά προβλήματα. Καλούμε τους πολίτες και τους αθλητικούς συλλόγους να συμμετέχουν με παρατηρήσεις και προτάσεις στη δημόσια διαβούλευση»
.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x