Γερμανία

Ο Χάαλαντ... άνοιξε λογαριασμό κι έδωσε στη Ντόρτμουντ το «διπλό»!

Με χατ-τρικ του Χάαλαντ μέσα σε 23’ η Μπορούσια κέρδισε 5-3 μέσα στο Άουγκσμπουργκ κι ανέβηκε τέταρτη στη Bundesliga! Ο Σταφυλίδης έβαλε γκολάρα αλλά η Χόφενχαϊμ έχασε. «Διπλό» παραμονής για Βέρντερ.

Την «σφραγίδα» του με το… καλημέρα έβαλε ο Χάαλαντ σήμερα, που πρωταγωνίστησε στην εκτός έδρας νίκη της Μπορούσια Ντόρτμουντ επί της Άουγκσμπουργκ με 5-3, για την 18η αγωνιστική της Bundesliga.

Ο Νορβηγός επιθετικός μπήκε ως αλλαγή στο 56’ και πρόλαβε να κάνει χατ-τρικ μέσα σε… 23 λεπτά, όντας ο πρώτος παίκτης που το καταφέρνει στο ντεμπούτο του μετά τον Ομπαμεγιάνγκ, το 2013!

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 και 3-1, με τον Νίντερλεχνερ να σκοράρει δις και να φτάνει τα 10 γκολ στο πρωτάθλημα, αλλά υπολόγιζαν χωρίς τον Χάαλαντ, ο οποίος αντικατέστησε τον Πίστσεκ και δικαίωσε τον Λουτσιέν Φαβρ για την απόφασή του να κάνει τους Βεστφαλούς πιο επιθετικούς…

Εκ των πρωταγωνιστών της ανατροπής της Ντόρτμουντ ήταν αναμφίβολα και οι Σάντσο-Αζάρ, με γκολ και ασίστ ο πρώτος και δύο ασίστ ο δεύτερος, που με τη νίκη της αυτή ανέβηκε στους 33 πόντους, ισόβαθμη πλέον με Μπάγερν Μονάχου και Σάλκε!



Ο Κώστας Σταφυλίδης σημείωσε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της Χόφενχαϊμ, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποφύγει την εντός έδρας ήττα από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία επέστρεψε στα «τρίποντα» μετά τις αρχές του… περασμένου Νοέμβρη και το 5-1 επί της Μπάγερν Μονάχου!

Οι «αετοί» προηγήθηκαν με τον Ντοστ να βρίσκει δίχτυα για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, ενώ είχαν δοκάρι με τον Κόστιτς στο 27’, για να έρθει το «ξερό» μονοκόμματο σουτ του Έλληνα διεθνούς και να κάνει το 1-1 για τους γηπεδούχους. Ωστόσο, ο Τσάντλερ πέτυχε κι αυτός το «παρθενικό» του τέρμα με τη φανέλα της Άιντραχτ, που είχε ξανά δοκάρι, ξανά με τον Κόστιτς στις καθυστερήσεις, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα σχεδόν μετά από μια ώρα αγώνα…



«Βαθιά» βαθμολογική ανάσα πήρε η Βέρντερ Βρέμης, που επικράτησε της Φορτούνα μέσα στο Ντίσελντορφ με 1-0 και την έριξε στη ζώνη του υποβιβασμού, ανεβαίνοντας εκείνη στη θέση των μπαράζ! Το τέρμα που έμελλε να κρίνει τον νικητή ήρθε από… αυτογκόλ, με τον Κάστενμαϊερ να το πετυχαίνει με τον… ώμο του, ενώ οι «πράσινοι» τέλειωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Μοϊσάντερ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων.



Την πρώτη της νίκη στο Μάιντς, μετά από 11 επισκέψεις, κατέγραψε η Φράιμπουργκ, καθώς κέρδισε με 2-1 κι ανέβηκε εκ νέου στις θέσεις που οδηγούν στο Europa League της επόμενης περιόδου, ούσα έκτη με παιχνίδι περισσότερο. Οι φιλοξενούμενοι έβαλαν τις βάσεις για το «διπλό» από το πρώτο κόλας ημίχρονο, με τον Πέτερσεν να «σερβίρει» ένα γκολ στον Κβον και να πετυχαίνει ο ίδιος το 0-2 λίγο πριν την ανάπαυλα. Ενώ η κεφαλιά του Ματετά προς το τέλος δεν άλλαξε το αποτέλεσμα.



Ο Κόρδοβα… υπέγραψε την νίκη της Κολωνίας με 3-1 απέναντι στη Βόλφσμπουργκ, καθώς ήταν εκείνος που έδωσε προβάδισμα… ασφαλείας στα «κριάρια», σκοράροντας δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο και φτάνοντας έτσι τα έξι τέρματα στη Bundesliga. Ο αρχηγός Χέκτορ σκόραρε για δεύτερη φορά τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, ο Χορν έφτασε τις 100 εμφανίσεις με τη φανέλα της Κολωνίας και οι «λύκοι» απλώς πέτυχαν το γκολ της τιμής, με τον Στέφεν, εννιά λεπτά μετά την είσοδό του στην αναμέτρηση!

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής
Παρασκευή, 17/1
Σάλκε-Γκλάντμπαχ 2-0
(48’ Σερντάρ, 58’ Γκρέγκοριτς)

Σάββατο, 18/1
Χόφενχαϊμ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2
(48’ Σταφυλίδης – 16’ Ντοστ, 62’ Τσάντλερ)

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Βέρντερ Βρέμης 0-1
(67’ αυτ. Κάστενμαϊερ)

Μάιντς-Φράιμπουργκ 1-2
(82’ Ματετά – 28’ Κβον, 41’ Πέτερσεν)

Άουγκσμπουργκ-Μπορούσια Ντόρτμουντ 3-5
(34’, 55’ Νίντερλεχνερ, 46’ Ρίχτερ – 49’ Μπραντ, 59’, 72’, 79’ Χάαλαντ, 61’ Σάντσο)

Κολωνία-Βόλφσμπουργκ 3-1
(23’, 45’+2’ Κόρδοβα, 62’ Χέκτορ – 66’ Στέφεν)

Λειψία-Ουνιόν Βερολίνου (19:30)

Κυριακή, 19/1
Χέρτα Βερολίνου-Μπάγερν Μονάχου (16:30)
Πάντερμπορν-Μπάγερ Λεβερκούζεν (19:00)

Η επόμενη (19η) αγωνιστική
Παρασκευή, 24/1
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Κολωνία (21:30)

Σάββατο, 25/1
Γκλάντμπαχ-Μάιντς (16:30)
Βόλφσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Λειψία
Φράιμπουργκ-Πάντερμπορν
Ουνιόν Βερολίνου-Άουγκσμπουργκ
Μπάγερν Μονάχου-Σάλκε (19:30)

Κυριακή, 26/1
Βέρντερ Βρέμης-Χόφενχαϊμ (16:30)
Μπάγερ Λεβερκούζεν-Φορτούνα Ντίσελντορφ (19:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x