Stoiximan Super League

«Άνθρωποι της διοίκησης της ΑΕΚ πήραν λεφτά για να φύγουν Μανωλάς και Τζεμπούρ»

Καταγγελίες από τον Κωνσταντίνο Κοτσώνη, πρώην μέλος του ΔΣ της ΑΕΚ, στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τον τρόπο με τον οποίο έφυγαν από την Ένωση για τον Ολυμπιακό οι Κώστας Μανωλάς και Ράφικ Τζεμπούρ.

Στην καταγγελία ότι στέλεχος της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΚ την περίοδο της αποχώρησης των Κώστα Μανωλά και Ράφικ Τζεμπούρ δεν προέβη –εσκεμμένα- σε ενέργειες που θα όφειλαν να γίνουν για να διασφαλιστεί η παραμονή τους στην ομάδα ή έστω να υπάρξει κάποια χρηματική ανταμοιβή προχώρησε ο Κωνσταντίνος Κοτσώνης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Από εκείνη την περίοδο ακούγεται ότι υπήρχαν άνθρωποι της ΑΕΚ που πήραν λεφτά για να φύγει ο Μανωλάς και ο Τζεμπούρ», τόνισε –αρχικά- το πρώην μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ στην «Έφεση της Τρίτης» και τον Κυριάκο Θωμαϊδη και συνέχισε:

«Πήρε (χρήματα) άνθρωπος που ήταν σε θέση ευθύνης για να μην κάνει πράγματα και ενέργειες για να μείνουν στην ΑΕΚ και να καταλήξουν στον Ολυμπιακό. Το όνομά του, προς το παρόν δεν χρειάζεται... Δεν υπάρχουν πολλοί όμως που ήταν σε θέση ευθύνης», ανέφερε.

Ακολουθούν οι σημαντικότερες δηλώσεις του Κωνσταντίνου Κοτσώνη:

-για την φοροδιαφυγή στην υπόθεση του Κώστα Μανωλά:

«Η φοροαποφυγή δεν είναι αδίκημα. Να δώσουμε μια λεπτή ερμηνεία. Υπάρχουν τρεις έννοιες. Η φοροδιαφυγή είναι αυτό που έχει γίνει στην υπόθεση του Ολυμπιακού με τον Μανωλά. Για να ξεκαθαρίσουμε το θέμα, ο Μανωλάς έχει φοροδιαφύγει, γιατί κρύβει τα 300.000 ευρώ. Φοροαποφυγή και φορολογικός σχεδιασμός είναι σχεδόν ταυτόσημες έννοιες. Όταν εγώ βρίσκω τα κενά της νομοθεσίας, τότε φοροδιαφεύγω. Φορολογικός σχεδιασμός είναι τα βάζω κάτω, κάνω τους υπολογισμούς και βλέπω ότι αυτή την στιγμή με συμφέρει δώσω λιγότερα κέρδη σε μια χρονιά για να κάνω ένα αποθεματικό ή να πω ότι κάνω κάποιες επενδύσεις έτσι ώστε να μειώσω τον εισοδήματος εκείνης της χρονιάς.

Στην περίπτωσή του Ολυμπιακού, όμως υπάρχει φοροδιαφυγή από την πλευρά του παίκτη. Και του κάθε παίκτη που παίρνει 300.000 χωρίς να τα γνωρίζει η εφορία. Από την πλευρά του Ολυμπιακού απλώς τη βγάζει φθηνότερα. Έχει λιγότερα έξοδα, γιατί τα παραπάνω λεφτά θα τα πέρναγε στα έξοδα μαζί με την εφορία, άρα μειώνει τις ζημιές του. Όμως το κρίσιμο ζήτημα για τον Ολυμπιακό είναι ότι για να κάνει αυτή τη δουλειά, η πληρωμή δεν μπορεί να γίνει από τα ταμεία της εταιρείας, γιατί θα φαινόταν η διαφορά. Από μια ΕΠΕ και πάνω, πρέπει να συμφωνεί το υπόλοιπο του λογαριασμού με αυτό που έχει στα βιβλία της. Εκεί θα προέκυπτε μια διαφορά. Άρα για τον Ολυμπιακό έχουμε την ύπαρξη ενός «μαύρου» ταμείου, με την έννοια δεν φαίνονται τα λεφτά, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι παράνομα τα λεφτά, αλλά δεν φαίνονται πουθενά το ταμείο από το οποίο πληρώνονται τα λεφτά αυτά.

-πώς εξηγεί γιατί δεν έχει αντιδράσει μέχρι τώρα ο Στέλιος Μανωλάς

«Ο Στέλιος Μανωλάς και η ΑΕΚ είχαν μια σχέση έλξης – απώθησης που πέρασε απο περισσότερα απο 40 κύματα. Συχνά – πυκνά υπήρχαν δημοσιεύματα ότι μένει και αυτό το καλοκαίρι. Πιθανότατα από ένα σημείο και μετά, ο Στέλιος να έγινε η σημαία της ΑΕΚ λόγω της μακροχρόνιας παραμονής του στην ομάδα περισσότερο αλλά και της ανάγκης του ΑΕΚτζή να ταυτιστεί με κάποιον παίκτη που έμενε στην ομάδα για χρόνια.

Το θέμα του Στέλιου Μανωλά και του κ.Βρέντζου παίζει εδώ και 35 ημέρες. 13 Ιουλίου του 2016 στην ιστοσελίδα, thepressproject, ο Κώστας Εφήμερος, ανεβάζει ένα άρθρο στο οποίο γίνεται αναφορά στις συνομιλίες αυτές και στον τρόπο που φοροδιαφεύγει και φοροαποφεύγει ο Ολυμπιακός. Στο μεσοδιάστημα δεν έχει ακουστεί από κανέναν τίποτα. Τώρα, λοιπόν, που συμφέρει κάποιους για άλλους λόγους στην ΑΕΚ για να ξεχνιόμαστε ίσως για τους παίκτες που δεν έχει στις θέσεις που θα έπρεπε, για κάποια πράγματα που δεν πάνε όπως λέει το χρονοδιαγραμμα, κανιβαλίζουν τον Στέλιο Μανωλά.

Και βγαίνουν μερικοί που μέχρι τώρα εκτελούν συμβόλαι και γράφουν ψέματα εναντίον ανθρώπων, λένε ότι αισθάνονται δικαιωμένοι ότι το 2012 είχαν αποκαλύψει τις σχέσεις του Μανωλά με τον Ολυμπιακό. Τις σχέσεις αυτές θα μπορούσε να τις έχει υπόψη του ο κάθε ένας που είχε 1-2 άκρες. Εκείνη την περίοδο ακούγεται ότι άνθρωποι μέσα στην ΑΕΚ πήραν λεφτά για να φύγει ελεύθερος ο Κώστας Μανωλάς και ο Ράφικ Τζεμπούρ. Ότι πήραν λεφτά από τον Ολυμπιακό. Αυτό έχει ακουστεί. Εγώ ήμουν στο ΔΣ της ΠΑΕ έναν χρόνο μετά. Πήραν άνθρωποι που ήταν σε θέσεις ευθύνης, να το πούμε διαφορετικά, πήρε άνθρωπος που ήταν σε θέση ευθύνης, μπορεί να πήρε και δεύτερος, ενδεχομένως, για να μην κάνει πράγματα και ενέργειες προκειμένου να μείνουν στην ΑΕΚ. Για να μπορέσει να τους πάρει ο Ολυμπιακός. Και μάλιστα και ως ελεύθερους. Από ένα σημείο και μετά έλαβε ένα κομμάτι της τιμωρίας που του αξίζει. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι ο συγκεκριμένος. Η ΑΕΚ εκείνη την περίοδο είναι μια ομάδα παρατημένη, από τους ιδιοκτήτες. Έχουν γίνει και άλλα σημεία και τέρατα στην ομάδα μέχρι να φτάσει στον υποβιβασμό. Προς το παρόν δεν χρειάζεται να πούμε το όνομα. Αλλά δεν υπήρχαν και πολλοί που ήταν σε θέσεις ευθύνης την εποχή εκείνη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x