Πορτογαλία

«Ανώμαλη προσγείωση» για Μπενφίκα

Έμεινε στην κακή ήττα από τον Αγιαξ η Μπενφίκα, αφού έχασε 0-2 στην έδρα της Μπελενένσες για την όγδοη αγωνιστική της Primeria lega και έμεινε προσωρινά στο -1 από την κορυφή και την Μπράγκα.

Η αντίπαλος της ΑΕΚ στον πέμπτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, Μπενφίκα, έχασε 0-2 στην έδρα της Μπελενένσες στην έκπληξη της όγδοης αγωνιστικής της Primeira Lega και δεν εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία της πρωτοπόρου Μπράγκα την Παρασκευή στην έδρα της Γκιμαράες, μένοντας στο -1 από τη φιναλίστ του Europa League του 2011 και δείχνοντας επηρεασμένη από την ήττα από τον Αγιαξ μεσοβδόμαδα για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας και στο -5 από τις προνομιούχες θέσεις.

Η Μπελενένσες αιφνιδίασε στο πρώτο ημίχρονο με τους Ενρίκε Εντουάρντο στο 36’ και Κεϊτά στο 42’, με τους «αετούς» να χάνουν πέναλτι στο ενδιάμεσο. Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Ρουί Βιτόρια πίεσαν και έχασαν πολλές ευκαιρίες, όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Ανέβηκε τρίτη η Ρίο Αβε, που νίκησε εντός έδρας 1-0 τη Σάβες και βρέθηκε στη δεύτερη θέση μαζί με τους Λουζιτανούς και με +2 από την Πόρτο, που έχει ένα ματς λιγότερο στην τέταρτη θέση, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους στο +1 από τις θέσεις του υποβιβασμού.

Στο -1 από τις ευρωπαϊκές θέσεις βρέθηκε η εκπληκτική Σάντα Κλάρα, η οποία νίκησε 2-1 στην έδρα της ουραγού Αβες.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x