Γενικά

Αποχή στην εθνική Ουγκάντας λόγω χαμηλότερων αμοιβών

Αναστάτωση στις τάξεις της εθνικής Ουγκάντας με τους παίκτες να απέχουν από τη σημερινή προπόνηση και να κατηγορούν την Ομοσπονδία για αθέτηση των συμφωνηθέντων αμοιβών στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής

Σε αποχή από τη σημερινή προπόνηση προχώρησαν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές της Ουγκάντας, δύο μόλις 24ωρα πριν από την αναμέτρηση κόντρα στη Σενεγάλη για τους «16» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Αιτία στάθηκε η αθέτηση της συμφωνίας μεταξύ εκείνων και της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ουγκάντας, την οποία κατηγορούν για μη τήρηση των ποσών που είχαν συμφωνηθεί να λάβουν οι παίκτες στη διοργάνωση.

Η Ομοσπονδία έσπευσε άμεσα να δικαιολογηθεί, δηλώνοντας μέσω ανακοίνωσης ότι οι παίκτες επιχειρούν να αναδιαπραγματευτούν τις αμοιβές τους μετά και την πρόκριση τους στη φάση των νοκ-άουτ. Την ίδια ώρα οι διεθνείς δεν έχουν σχολιάσει ακόμα την απόφαση τους.

«Μέχρι τις 2 Ιουλίου 2019, κάθε παίκτης έχει λάβει 14.600 δολάρια και αναμένεται να λάβουν περισσότερα επιδόματα και μπόνους νίκης.

Ελπίζουμε οι παίκτες να αποσύρουν την απόφασή τους και να δηλώσουν το "παρών" στην προπόνηση της Τετάρτης», αναφέρει η συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Αυτό ήταν το τρίτο παρόμοιο κρούσμα το τελευταίο διάστημα από αφρικανικές ομάδες, με Νιγηρία, Ζιμπάμπουε και Καμερούν να έχουν περάσει ανάλογη εσωτερική αναστάτωση είτε πριν, είτε κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κωλαΐτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x