Europa League

Απίστευτη αυτοκτονία για Σταντάρ: Της έκανε δώρο η Γκιμαράες, αλλά η Άρσεναλ της γύρισε ματς από 2-0

Φοβερό θρίλερ προέκυψε στον 6ο όμιλο! Ενώ η Γκιμαράες έκανε απρόσμενο δώρο στη Σταντάρ (νικώντας 3-2 την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη), η Άρσεναλ τους έπαιρνε την μπουκιά απ’ το στόμα με το 2-2 σε 3’.

Απρόσμενα συναρπαστική εξέλιξη είχε ο 6ος όμιλος του Europa League!

Παρόλο που η αδιάφορη Γκιμαράες έκανε στη Σταντάρ Λιέγης το δώρο που περίμενε για να έχει ελπίδες πρόκρισης (παίρνοντας διπλό με ανατροπή 3-2 στη Φρανκφούρτη), η Άρσεναλ την άφησε… στα κρύα του λουτρού αποσπώντας ισοπαλία 2-2.

Όλα φαίνονταν να έχουν κριθεί λίγο πριν το φινάλε των αγώνων, όταν οι Γερμανοί είχαν ανατρέψει το προβάδισμα της Γκιμαράες (με γκολ του Ντα Κόστα από τραγικό λάθος του γκολκίπερ στο 31’ και του Καμάντα με πλασέ σε κενή εστία τρία λεπτά αργότερα).

Κι αυτό διότι η Σταντάρ προηγούνταν μεν της κακής Άρσεναλ με 2-0 (χάρη σε σουτ των Μπαστιέν και Αμαλά που κόντραραν σε Παπασταθόπουλο και Μαυροπάνο), αλλά χρειαζόταν νίκη με διαφορά πέντε τερμάτων για να περάσει.

Μπορεί λοιπόν εκείνη την ώρα να μη φαινόταν τόσο τραγικό για εκείνη το come back που έκαναν οι Λονδρέζοι (με γκολ του Λακαζέτ στο 78’ και του Σακά στο 81’), ωστόσο αποδείχθηκε πολύ οδυνηρό λίγη ώρα αργότερα.



Όταν η Γκιμαράες έκανε απίστευτη ανατροπή (με τους Ελμουσρατί και Έντουαρντς στο δίλεπτο 85’-87’) και έκανε αρκετή μια νίκη της Σταντάρ για να προκριθεί! Ήταν όμως αργά πλέον…

Διότι οι Βέλγοι δεν κατάφεραν στα λίγα εναπομείναντα λεπτά να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ κι έτσι η Άιντραχτ πανηγύρισε ανακουφισμένη στη λήξη την πρόκριση μαζί με την Άρσεναλ.



Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής

Σταντάρ Λιέγης-Άρσεναλ 2-2
(47’ Μπαστιέν, 69’ Αμαλά - 78’ Λακαζέτ, 81’ Σακά)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Γκιμαράες 2-3
(31’ Ντα Κόστα, 38’ Καμάντα - 8’ Ροτσίνια, 85’ Ελμουσρατί, 87’ Έντουαρντς)

Η τελική βαθμολογία

Άρσεναλ 11 (14-7)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης 9 (8-10)
Σταντάρ Λιέγης 8 (8-10)
Γκιμαράες 5 (7-10)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x