Champions League

Απίθανες συμπτώσεις στην πορεία του Άγιαξ με την φιναλίστ Άρσεναλ του 2006

Η ιστορία, πολλές φορές δεν είναι... μοναδική.

Η ιστορία, πολλές φορές δεν είναι... μοναδική. Μπορεί να επαναληφθεί έπειτα από αρκετά χρόνια. Και αυτή της διαδρομής της Άρσεναλ από την αγωνιστική περίοδο 2005-2006, φαίνεται πως... καθρεφτίζεται απόλυτα στην εξαιρετική πορεία που έχει σημειώσει μέχρι στιγμής στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Άγιαξ!

Ας δούμε λοιπόν τα κοινά παιχνίδια και σπουδαία επιτεύγματα των «κανονιέρηδων» και φυσικά του Αίαντα. Αρχικά οι δύο ομάδες την σεζόν 2005-06 βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο με την Άρσεναλ να περνά πρώτη με 16 πόντους.

Η φάση των «16» σηματοδοτεί την κοινή πορεία για τους δύο συλλόγους, καθώς η Άρσεναλ δραπέτευσε από το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» με το 1-0 και κρατώντας την... λευκή ισοπαλία στο Λονδίνο πέταξε έξω την Ρεάλ Μαδρίτης από την συνέχεια και τα προημιτελικά!

Ο Άγιαξ φέτος, στην ίδια ακριβώς φάση της διοργάνωσης , επιβλήθηκε με το τρομακτικό 4-1 μέσα στην Μαδρίτη ενώ πρώτα είχε ηττηθεί με 2-1 στο Άμστερνταμ. Συνολικό σκορ 5-3 και η Ρεάλ εκτός συνέχειας.

Στα προημιτελικά η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έπεσε επάνω σε Ιταλούς και η Γιουβέντους έμοιαζε σκληρός αντίπαλος. Κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε στην πράξη τελικά, με τους Λονδρέζους να πετυχαίνουν δύο γκολ στην έδρα τους (2-0), για να αποκλείσουν τη «Γηραιά Κυρία», με τη ρεβάνς να ολοκληρώνεται δίχως τέρματα.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x