Stoiximan Super League

Από την κόλαση στον παράδεισο η ΑΕΛ!

Με μάγκικη ανατροπή η ΑΕΛ, λύγισε τον ΟΦΗ (3-2) σε έναν καταπληκτικό αγώνα και συνεχίζει την ξέφρενη κούρσα της.

Σούζα το αλογάκι!

Η ΑΕΛ βρέθηκε από την κόλαση στον παράδεισο στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΟΦΗ και έφτασε σε μια σπουδαία νίκη (3-2), η οποία ήρθε με παλικαρίσια ανατροπή!

Οι Κρητικοί προηγήθηκαν 2-0 στο πρώτο 10λεπτο (4’ Σεμέντο, 7’ Τσιλιανίδης), ωστόσο οι «βυσσινί» το γύρισαν (14’ Μόρας, 68’ Μιλοσάβλιεβιτς, 79’ Ντάουντα). Εδραιώνονται στην πρώτη εξάδα οι Θεσσαλοί, που διεύρυναν το αήττητο σερί τους (4-2-0).

Το ματς
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους ουδέτερους φιλάθλους, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν με ενθουσιασμό και διάθεση να παίξουν επιθετικά. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε μόλις στο πρώτο λεπτό και ανήκε στην ΑΕΛ, με τον Νούνιτς να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει με καλές προϋποθέσεις, αλλά να αστοχεί.

Στο 3’ ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ, σε μια φάση που ο Σεμέντο έφυγε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και με καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή κρέμασε τον Κρίστινσον, ο οποίος ήταν εκτός εστίας.



Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε το 0-2, με τον Τσιλιανίδη να κάνει εξαιρετική προσπάθεια, να αποφεύγει δύο αμυντικούς και να εκτελεί τον Κρίστινσον μέσα από την περιοχή.

Τα δύο γρήγορα τέρματα έδωσαν την απαραίτητη ώθηση στους Κρητικούς, που έφτασαν κοντά και στο 0-3, με τον Κουτρουμπή να επιχειρεί γυριστή κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά να στέλνει την μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

Η αντίδραση των γηπεδούχων ήρθε στο 14’, με τον Μόρα να μειώνει σε 1-2: ο έμπειρος στόπερ πλάσαρε με τη μία μέσα από την περιοχή μετά από εκτέλεση φάουλ του Κάτσε.



Η πίεση των Θεσσαλών αυξήθηκε μετά το ημίωρο, με την ομάδα του Γρηγορίου να σκοράρει στο 35’ με πανέμορφο τέρμα του Ουάρντα, ωστόσο το τέρμα του ακυρώθηκε με τη χρήση του VAR ως οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Μια απ’ τα ίδια και στο 41’, με τον Νούνιτς να σκοράρει, αλλά βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον ΟΦΗ να προηγείται 2-1 της ΑΕΛ σε μια καταπληκτική αναμέτρηση.



Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και επιχείρησαν να απειλήσουν. Από την άλλη, οι Κρητικοί βρήκαν χώρους στις αντεπιθέσεις και είχαν καλές στιγμές με τα μακρινά σουτ των Ναμπί (51’) και Τσιλιανίδη (52’), τα οποία όμως έφυγαν άουτ.

Οι «βυσσινί» είχαν τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο δεν μπορούσαν τον τρόπο να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα, κάτι που τελικά έγινε στο 68’, όταν ο Μιλοσάβλιεβιτς σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Γιαννούλη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Γουάιλι για το 2-2.

Στο 79’, η ΑΕΛ ολοκλήρωσε την ανατροπή της με τη «χρυσή αλλαγή», Ντάουντα, που πήρε την πάσα από τον Ουάρντα και εκτέλεσε με τη μία τον αντίπαλο γκολκίπερ διαμορφώνοντας το 3-2.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι κλείστηκαν στο καβούκι τους θέλοντας να υπερασπιστούν το προβάδισμά τους, κάτι που κατάφεραν άψογα. Έτσι, σφράγισαν τη σπουδαία νίκη τους, με την οποία διεύρυναν το αήττητο σερί τους (4-2-0) και εδραιώθηκαν στην εξάδα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΕΛ (Γρηγορίου): Κρίστινσον - Μιχαήλ, Μόρας, Μπράλιτς (62’ Ασούμπρε) - Μπέρτος, Μιλοσάβλιεβιτς, Σεσέροβιτς, Κάτσε (82’ Φατιόν), Στάνκοβιτς – Νούνιτς (76’ Ντάουντα), Γουάρντα

ΟΦΗ (Σίμος): Γουάλι - Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης (81’ Μάνος) – Σακόρ (75’ Στάικος), Νάστος - Σεμέντο, Ναμπί, Τσιλιανίδης - Φιγκεϊρέδο

Το live του αγώνα:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x