Κύπελλο Ελλάδας

Από τον Σεπτέμβριο ο Μπακογιάννης ήξερε για την 4η αλλαγή, αλλά όχι ο διεθνής Παπαπέτρου

Όλο και επιβαρύνεται η θέση του διεθνή ρέφερι, Αναστάσιου Παπαπέτρου, για τη χθεσινή αναμέτρηση του Κυπέλλου Ελλάδας αναφορικά με την γκέλα του για την 4η αλλαγή στην παράταση.

Το γεγονός ότι ο Αναστάσιος Παπαπέτρου υπέπεσε σε μία χοντρή γκάφα πριν από την έναρξη της παράτασης της αναμέτρησης ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Λαμία, είναι πλέον κάτι που δεν μπορεί να κρυφτεί από κανέναν και κυρίως να δικαιολογηθεί από τον διεθνή ρέφερι.

Ένας διαιτητής που θεωρείται από τους καλύτερους στη Super League και φέρει το σήμα της FIFA δεν νοείται να μην γνωρίζει τους κανονισμούς και την εφαρμογή τους, απαγορεύοντας εντελώς αδικαιολόγητα τους Γιώργο Δώνη και Μάκη Χάβο να πραγματοποιήσουν την 4η αλλαγή τους που είχαν δικαίωμα να κάνουν πριν από τη σέντρα της παράτασης.

Όπως αποκάλυψε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Βασίλης Βέργης, η θέση του Παπαπέτρου είναι πολύ δύσκολη, καθώς ο Σταύρος Τριτσώνης σε σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι, είχε εξηγήσει ακριβώς τον νέο κανονισμό που εφαρμόζεται από το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά ο διεθνής ρέφερι χθες πιάστηκε αδιάβαστος.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμα ένα γεγονός που κάνει τη θέση του Παπαπέτρου εντελώς αδικαιολόγητη, αφού δεν μπορεί καν να ισχυριστεί ότι ήταν ο πρώτος βρέθηκε που σε αυτή τη θέση. Συγκεκριμένα, στις 16/9/18, δηλαδή πριν από 4 μήνες, στην αναμέτρηση για το Κύπελλο Ελλάδας ανάμεσα στον Εθνικό και τον Ηρακλή, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση με τον διαιτητή, Άγγελο Μπακογιάννη του συνδέσμου Αθηνών, να είναι διαβασμένος και να επιτρέπει κανονικά την 4η αλλαγή για την ομάδα του Εθνικού.

Η σύνθεση του Εθνικού σε εκείνο το ματς με 4 αλλαγές:

Εθνικός (Λουκάς Καραδήμος):
Βουτσινάς, Βλάχος, Μηλιώτης, Κορνέζος, Σμίλτος, Κόλλινς (46' Μάναλης), Σκεντεράι, Κωνσταντίνου (110' Λεβέντης), Πολίτης (67΄ Μακρυγιάννης), Τσιλιγκίρης (78΄ Ρομάνο), Παυλάκης.

inner
Ο διαιτητής Μπακογιάννης, που σε αντίθεση με τον Παπαπέτρου είχε γνώση του κανονισμού για την 4η αλλαγή στην παράταση

Έτσι, ο διεθνής ρέφερι Παπαπέτρου, έχει βρεθεί εντελώς εκτεθειμένος σε μια περίπτωση πολύ σοβαρή για ένα ματς που τελικά κρίθηκε στα πέναλτι.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αναστάσιος Παπαπέτρου προκαλεί... πάθη στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς στις 14 Μαρτίου του 2012, για το πρωτάθλημα της Football League, ο Έλληνας ρέφερι στην αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Πανσερραϊκό είχε αποδεχθεί υπόδειξη του επόπτη Δανέζη για οφσάιντ από πλάγιο. Εκείνο το ματς είχε μείνει στη μνήμη πολλών για την έκρηξη του Κώστα Πηλαδάκη, που είχε κατέβει από τα επίσημα στα όρια του αγωνιστικού χώρου για να διαμαρτυρηθεί.

Θυμηθείτε τη φάση:



Παύλος Κουστέρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x