Champions League

Αποκαλύφθηκε το πλάνο του νέου Τσάμπιονς Λιγκ

Οι «New York Times» εξασφάλισαν την Πέμπτη τα έγγραφα της πρότασης της UEFA και της Ένωσης των ευρωπαϊκών συλλόγων και αναφέρονται στα πλάνα για το νέο Τσάμπιονς Λιγκ από το 2024 και μετά.

Η πρόταση δεν έχει ακόμα εγκριθεί και ήδη διάφορες λίγκες και σύλλογοι εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αυτό μόλις το μελέτησαν.

Σε αυτό, οι ελεύθερες θέσεις για νέες ομάδες στην κορυφαία τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση θα είναι τέσσερις. Οι μεγάλες ομάδες της Ισπανίας και της Ιταλίας πιέζουν για να γίνει δεκτό το πλάνο.

Η μεγάλη αλλαγή αφορά τη φάση των ομίλων, ώστε αυτή να διεξάγεται με τέσσερις αντί για οκτώ ομίλους των οκτώ ομάδων. Οι τέσσερις πρώτες κάθε ομίλου θα προκρίνονται στην επόμενη φάση, η οποία θα είναι «νοκ άουτ».

Οι πρωταθλητές των πρωταθλημάτων μετά τα πέντε κορυφαία (Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία), όπως και ομάδες που δεν θα τερματίσουν στην πρώτη τετράδα των μεγάλων πρωταθλημάτων, θα λαμβάνουν μέρος στη δεύτερη κατηγορία του Τσάμπιονς Λιγκ (32 ομάδες), είτε στην τρίτη κατηγορία (64 ομάδες).

Σε αυτές τις κατηγορίες θα υπάρχει υποβιβασμός και άνοδος, αλλά μόλις τέσσερις θέσεις στην πρώτη κατηγορία. Αυτό σημαίνει ότι για πολλές ομάδες η συμμετοχή τους γίνεται αυτομάτως μόνιμη, έστω και αν μείνουν εκτός της πρώτης τετράδας των πρωταθλημάτων τους.

Το μόνο που πρέπει να κάνουν αυτές είναι να γλιτώσουν τον υποβιβασμό από την πρώτη κατηγορία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x