Ελλάδα

«Αποκόβει» τις ΕΠΣ από τη διαιτησία ο Βασιλειάδης

Την αποκοπή των ποδοσφαιρικών ενώσεων από τη διαιτησία θα επιδιώξει στη συνάντηση με τη FIFA την επόμενη εβδομάδα ο Γιώργος Βασιλειάδης. Τέλη Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου οι εκλογές στην ΕΠΟ.

Αντίστροφα μετρά ο Γιώργος Βασιλειάδης για την κρίσιμη συνάντηση που θα γίνει την επόμενη Πέμπτη (18/5) στη Ζυρίχη με στελέχη της FIFA.

Ο υφυπουργός είναι έτοιμος να συμφωνήσει στην κατάργηση της διάταξης του νόμου Ορφανού για τις εκλογές της ΕΠΟ ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα της παγκόσμιας ομοσπονδίας, ωστόσο σύμφωνα με τη Live Sport θα επιδιώξει να αποκοπούν πλήρως οι ποδοσφαιρικές ενώσεις (ΕΠΣ) από τα της διαιτησίας. Ο κ. Βασιλειάδης φέρεται να θεωρεί πως αυτό το… σκιώδες πάρε-δώσε μεταξύ των ενώσεων και της διαιτησίας μόνο καλό δεν κάνει στην αξιοπιστία του ποδοσφαίρου και θα προσπαθήσει να βάλει ένα τέλος.

Ασφαλώς οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στα του ποδοσφαίρου απαγορεύονται ρητά από τη FIFA, αλλά αν πειστεί η παγκόσμια ομοσπονδία πως μια τέτοια κίνηση γίνεται προς όφελος του ποδοσφαίρου θα την επιτρέψει.

Ο υφυπουργός θα θέσει παράλληλα και το ζήτημα της διαφάνειας στα οικονομικά της ΕΠΟ, ενώ συζήτηση θα γίνει και για τον πειθαρχικό κώδικα για ομάδες και φυσικά πρόσωπα, που είναι πολύ πιθανό να συνταχθεί από το μηδέν προκειμένου να είναι περισσότερο σαφής και να μην γίνεται… λάστιχο.

Όσο για τις εκλογές της ΕΠΟ, όλα δείχνουν πως θα γίνουν τέλη Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x