Αγγλία

Απολαυστικός Μουρίνιο: «Είμαι ο χειρότερος προπονητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου» (video)

Όταν είσαι στη Γιουνάιτεντ κι έχεις χάσει 3 σερί ματς, είσαι στριμωγμένος. Έχεις απολογητικό ύφος. Δεν ειρωνεύεσαι και δεν βγαίνεις στην κόντρα. Αν τα έκανες όμως αυτά, δεν θα ήσουν ο Ζοσέ Μουρίνιο.

Στον πάγκο δεν τα πάει (τουλάχιστον προς το παρόν) καλά, αλλά στις συνεντεύξεις Τύπου ο Ζοσέ Μουρίνιο παραμένει φουλ… φορμαρισμένος.

Παρά τις τρεις συνεχόμενες ήττες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε πρωτάθλημα και Europa League, ο «εκλεκτός» δεν φαίνεται να χάνει το κουράγιο του. Ούτε και τη διάθεση να… τα χώσει στους επικριτές του.

Στη συνέντευξη Τύπου λοιπόν πριν το παιχνίδι με τη Λέστερ έδωσε ρέστα. Και συνδύασε την προστασία των παικτών του και την κλασική επίθεση στους δημοσιογράφους. Έτσι, στην ερώτηση για το πόσο δύσκολο είναι οι «αλεπούδες» να φτάσουν δεύτερη σερί χρονιά στον τίτλο, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

«Δεν το έχουν καταφέρει πολλές ομάδες αυτό και μια από αυτές τις ομάδες ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μια άλλη ήταν κάποια που είχε τον χειρότερο προπονητή στην ιστορία του ποδοσφαίρου», είπε σαρκαστικά, αναφερόμενος φυσικά στη δική του Τσέλσι και ειρωνευόμενος τα όσα άκουσε τις τελευταίες μέρες.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί. «Το μόνο πράγμα που με ανησυχεί λίγο είναι η κριτική που δέχονται οι παίκτες μου. Θα ήθελα πολύ να τους προστατεύσω και από εσάς (τους δημοσιογράφους) αλλά δεν μπορώ. Όσον αφορά εμένα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Οι… Αϊνστάιν δεν μπορούν να προπονήσουν και να κερδίσουν παιχνίδια. Μπορούν να γράφουν και να κριτικάρουν άλλους ανθρώπους. Είμαι ένας καλός άνθρωπος, ένας άνθρωπος με καλή θέληση. Κάνω πολλές φιλανθρωπίες, οπότε γιατί να μην… ταΐσω και αυτούς τους Αϊνστάιν», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Και στο φινάλε όχι μόνο δεν έδειξε μετανιωμένος που έθεσε στόχο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το πρωτάθλημα, αλλά το χαρακτήρισε μονόδρομο για τα στάνταρ του συλλόγου και φυσικά τα… δικά του:

«Πάντα έλεγα ότι η φιλοδοξία μου για τίτλους ήταν κίνητρο και τρόπος ζωής. Δεν καταλαβαίνω το να είσαι σε αυτή την ομάδα και να δίνεις ένα διαφορετικό μήνυμα απ’ αυτό. Ήξερα ότι ήταν μια ριψοκίνδυνη προσέγγιση, αλλά αν θυμάστε τα λόγια μου, δεν παίζω αμυντικά με τις λέξεις».



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x