Έτσι, η διοίκηση της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα, αναφέρθηκε στην περηφάνια που τόνισε πως πρέπει να νιώθουν όλοι οι Απολλωνιστές για την ομάδα που υποστηρίζουν, πως η ομάδα αποκατέστησε την ιστορία της και τόνισε πως οι οπαδοί της γνωρίζουν μόνο κάποια κομμάτια της ιστορίας της από το 1891 μέχρι σήμερα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Απολλωνιστές, μπορείτε και πάλι να είστε υπερήφανοι για την ομάδα σας.

Όχι γιατί η ομάδα έμεινε στην κατηγορία.

Όχι γιατί η ομάδα χρειάστηκε να πετύχει αλλεπάλληλες νίκες για να πετύχει το στόχο της.

Όχι γιατί νίκησε ένα μεγάλο αντίπαλο.

Απλά, γιατί η ομάδα έδειξε ότι μπορεί:

Να αποκαταστήσει τη θέση της στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δυστυχώς, η ιστορία γράφεται και ξαναγράφεται από τους νικητές.

Δυστυχώς, για εμάς τους Απολλωνιστές, οι νεότεροι φίλαθλοι, δημοσιογράφοι, παράγοντες, οπαδοί γνωρίζουν μόνο την ιστορία των τελευταίων 10-20 ετών.

Δυστυχώς, για εμάς τα τελευταία είκοσι χρόνια είναι τραυματικά, είναι χρόνια πίκρας, παρακμής και απαξίωσης τόσο για την πορεία της ομάδας μας, όσο και από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σήμερα που για εμάς είναι μέρα χαράς και γιορτής θέλουμε να υπενθυμίσουμε και να αναφερθούμε σε αυτήν.

• Η ομάδα μας ιδρύθηκε το 1891 και έχει παρουσία τρείς αιώνες στο ποδόσφαιρο.

• Η ομάδα μας ανακηρύχθηκε τέσσερις φορές πρωταθλήτρια Ιωνίας, όταν πληθυσμιακά η Ιωνία ήταν 50% του ελληνικού κράτους
και όλες οι μεγάλες ομάδες του ΠΟΚ δεν είχαν ιδρυθεί (ιδρύθηκαν 20-30 χρόνια μετά τον Απόλλων Σμύρνης).

• Όταν επήλθε η Μικρασιατική καταστροφή, η ομάδα ακολούθησε το δρόμο της προσφυγιάς. Μετεγκαταστάθηκε στην Αθήνα και κατέκτησε εκ νέου 4 πρωταθλήματα με ισχυρούς αντιπάλους, όπως ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο Πανιώνιος.

Παρόλα αυτά η ομάδα μας σήμερα:

1. Είναι η έκτη ιστορικά πιο σημαντική ομάδα όλων των εποχών του πρωταθλήματος από τις ομάδες που συμμετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα της Super league.

2. Είναι η έκτη ομάδα σε συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής όλων των εποχών από τις ομάδες που συμμετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα της Super league.

3. Είναι η έκτη ομάδα του σημερινού πρωταθλήματος με τους περισσότερους αγώνες Α’ Εθνικής όλων των εποχών από τις ομάδες που συμμετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα της Superleague.

4. Είναι η έκτη ομάδα του πρωταθλήματος όλων των εποχών σε συγκομιδή βαθμών μετά τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο που συμμετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα της Super league.

Όλα αυτά τα γράφουμε, αφενός γιατί θέλουμε να ενημερώσουμε όλους αυτούς που αγνοούν την ιστορία της ομάδας μας και του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και γιατί είναι η κατάλληλη στιγμή για να συσπειρωθούν οι φίλοι της ομάδας μας κοντά της και να τη βοηθήσουν αυτήν τη φορά πραγματικά να μεγαλουργήσει.

Τέλος, οφείλουμε να σας πληροφορήσουμε ότι αυτήν τη στιγμή και, λίγο πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, επιχειρείται σοβαρή προσπάθεια φτωχοποίησης των μισών ομάδων της Superleague κάτι για το οποίο θα σας ενημερώσουμε σε λίγες ημέρες».

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ