Stoiximan Super League

Αποστολάκης: «Θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό, πιστεύω ότι θα μπούμε στην εξάδα»

Ο Κώστας Αποστολάκης μίλησε για την ανανέωση του συμβολαίου του, τόνισε πως ο Παναθηναϊκός έχει σταθεί και άτυχος, ενώ αναφέρθηκε και στην αλλαγή θέσης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιθώριο του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Λαμία, ο Κώστας Αποστολάκης εξέφρασε την διάθεση να παραμείνει… σπίτι του και μετά το καλοκαίρι όταν και λήγει το συμβόλαιό του με το «τριφύλλι»!

Παράλληλα, μιλώντας στα κανάλια Novasports, ο νεαρός αμυντικός τοποθετήθηκε για τον ίδιο και την σύγκριση με τον πατέρα του Στράτο, αλλά και την ατυχία που έχει ο Παναθηναϊκός, τονίζοντας ωστόσο πως η ομάδα του θα είναι στην εξάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Απσοτολάκη:

Για τις ευκαιρίες που παίρνεις από τον Γιώργο Δώνη, πως αισθάνεσαι;
«Θεωρώ πως η περσινή σεζόν ήταν μεταβατική για εμένα, άλλαξα και θέση, έμαθα την θέση καλύτερα και έμαθα περισσότερα πράγματα για το αντρικό ποδόσφαιρο σε σχέση με την ακαδημία. Αισθάνομαι πιο έτοιμος, πιο ώριμος, πήρα εμπειρίες και είμαι έτοιμος να πάρω περισσότερα παιχνίδια και να εξελιχθώ ακόμα περισσότερο».

Πως άλλαξες τη θέση σου στο παιχνίδι, ενώ δεν έπαιξες ποτέ δεξί μπακ νωρίτερα;
«Όχι ποτέ δεν έπαιξα μπακ, πάντα δεξί χαφ, αλλά και 8αρι και 10αρι. Ήθελε προσαρμογή για να παίξω καλύτερα στο αμυντικό κομμάτι και την θέση του μπακ. Δουλεύουμε πάρα πολύ στο ατομικό κομμάτι, θεωρώ πως έχω βελτιωθεί σε σχέση με πέρσι για να παίξω καλύτερα την θέση. Είναι πιο δύσκολο να παίζεις εκεί που έπαιζε ο πατέρας μου. Έπαιζε δεξί μπακ πριν πάει στο κέντρο. Θυμάμαι πέρσι πως ήρθε ο κόουτς στην προετοιμασία, αφού λογικά είχε δει πράγματα σε εμένα και μου είπε πως θα παίξω δεξί μπακ. Ήταν λίγο δύσκολο βέβαια, αλλά νομίζω πως αυτό βγήκε σε πολύ καλό σε μένα. Το είπα στον πατέρα μου και χάρηκα πάρα πολύ γιατί ξέρει πολύ καλά τη θέση».

Πόσο σε έχει βοηθήσει ο Στράτος Αποστολάκης;

«Ναι με έχει βοηθήσει πολύ, είναι αυστηρός κριτής, πάντα με βοηθούσε και αναλύαμε τα παιχνίδια που βλέπαμε στην τηλεόραση και πάντα είναι μία έξτρα συμβουλή πέρα από αυτή των προπονητών».

Είναι δύσκολο που έχεις το όνομα Αποστολάκης, με βάση την ιστορία του ονόματος;
«Θεωρώ πως το όνομα που έχει ο καθένας μας πρέπει να είναι υπερήφανος. Όλα τα παιδιά θα πρέπει να είναι, εγώ είμαι υπερήφανος για τα όσα έχει κάνει ο πατέρας μου, το ίδιο και ο Χρήστος για τον δικό του πατέρα. Εγώ δεν θέλω να συγκρίνομαι, άλλο ο πατέρας και άλλο ο γιος, εγώ θα προσπαθήσω να κάνω την δική μου καριέρα και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε κάνει».

Πότε "έβγαλες" από πάνω σου το "ο γιος του Στράτου";
«Ίσως στο ματς με τον Παναιτωλικό που έπαιξα για πρώτη φορά στην πρώτη ομάδα, αλλά οκ, παντού γράφουν "ο γιος του Στράτου"».

Είναι ευκαιρία για εσένα ότι στα δύο επόμενα ματς λογικά θα αγωνιστείς ως βασικός εξαιτίας των απουσιών;
«Είναι ευκαιρία όπως κάνω πάντα, είμαι έτοιμος να παίξω και να παίξω όπου και όπως θέλει ο προπονητής. Έχω τρομερή σχέση με τον Ματίας (σ.σ. Γιόχανσον) με βοηθάει και με συμβουλεύει κι έχω πάρει πολλά από εκείνον».

Θέλετε να πάρετε μία άτυπη ρεβάνς από την Λαμία;
«Εμείς θέλουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Αν καταφέρουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και με καλό ποδόσφαιρο θα είναι ακόμα καλύτερα, όμως θέλουμε τους τρεις βαθμούς».

Φορμαρισμένη η Λαμία, παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο και έχει θετικά αποτελέσματα, εσείς δείχνετε να έχετε πρόβλημα στο γκολ, που θα κριθεί το ματς;
«Είναι θέμα μάλλον αυτοπεποίθησης, αν βάλουμε 1-2 γκολ να φύγει το βάρος, ο επιθετικός αν δεν σκοράρει πιέζεται και είναι λογικό και γενικότερα ότι ψάχνεις πιο πολύ δύσκολα έρχεται. Όμως είμαστε Παναθηναϊκός, είμαστε αήττητοι στα ντέρμπι, με τον Ολυμπιακό παίξαμε καλά, με την ΑΕΚ το ίδιο κερδίσαμε το ματς, με τον ΠΑΟΚ δεχτήκαμε γκολ στο 96΄ δείχνουμε το μέταλλο της ομάδας. Όμως είμαστε και άτυχοι, όπως στο ματς με την Ξάνθη, την ΑΕΛ, με τον Βόλο».

Είναι θέμα ατυχίας αυτό το "κρύο-ζέστη" στα αποτελέσματα;
«Δεν μπορώ να το πω εγώ αυτό. Θεωρώ ότι είναι και θέμα ατυχίας, βλέπουμε σε ματς να σουτάρει ο άλλος και να πάει η μπάλα μέσα. Όπως και σε εμάς πέρσι είχαμε λίγες τελικές και κερδίζαμε. Έχουμε καλούς επιθετικούς, καλή κατοχή μπάλας, δεν αγχώνομαι βλέπω τι δουλειά κάνουμε, κάποια στιγμή θα γυρίσει».

Το καλό για τον Παναθηναϊκό είναι πως διατηρεί την απόσταση από τους πρώτους, αλλά δεν κερδίζει ώστε να πάει πιο ψηλά. Πιστεύεις πως θα προλάβετε να μπείτε στην 6αδα;
«Πιστεύω πως θα είμαστε, αν δεν είμαστε θα είναι μεγάλη αδικία. Πιστεύω πως θα είμαστε και ίσως και πιο πάνω στο τέλος».

Με το θέμα της ανανέωσης τι γίνεται;
«Τελειώνει το συμβόλαιό μου το καλοκαίρι, υπάρχει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές, αλλά εγώ δεν σκέφτομαι αυτό το πράγμα. Θέλω να παίξω ποδόσφαιρο και να βελτιωθώ, να πάει καλά η ομάδα, δεν κοιτάω το θέμα της ανανέωσης τώρα».


Τι θες εσύ;

«Εγώ μεγάλωσα εδώ από παιδάκι, εδώ έπαιξα ποδόσφαιρο, όταν ο πατέρας δούλευε εδώ ερχόμουν παιδάκι και ήμουν με τους παίκτες, εγώ θέλω να παραμείνω, αλλά αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες».

Μένουν τα τυπικά;
«Όχι δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο, σας είπα πως εγώ επικεντρώνομαι στην ομάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x