Ιταλία

Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Μπαρτζάλι

«Τον Ιούνιο σταματάω, θα κάνω ένα ταξίδι και θα αναλογιστώ τι πρέπει να κάνω στη συνέχεια», είπε μεταξύ άλλων ο Αντρέα Μπαρτζάλι ανακοινώνοντας την απόσυρσή του από το ποδόσφαιρο.

Τέλος εποχής για τον Αντρέα Μπαρτζάλι!

Ο πολύπειρος Ιταλός κεντρικός αμυντικός κατέγραψε περισσότερες από 550 εμφανίσεις στην καριέρα του με τις πολλές ομάδες που αγωνίστηκε (σσ. Ροντινέλα, Πιστοϊέσε, Πιατσέντζα, Άσκολι, Κιέβο, Παλέρμο, Βόλφσμπουργκ, Γιουβέντους), ενώ είχε και 73 εμφανίσεις με το εθνόσημο στο στήθος.

Ωστόσο, στα 37 του χρόνια και αφού ταλαιπωρήθηκε τις τελευταίες σεζόν από τραυματισμούς, αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

«Τον Ιούνιο σταματάω, θα κάνω ένα ταξίδι και θα αναλογιστώ τι πρέπει να κάνω στη συνέχεια. Με ελκύουν τα πάντα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και πρέπει να αξιολογίσω καλά την επόμενη κίνησή μου. Πρέπει να σκεφτώ τι θα κάνω και αν μπορώ να το κάνω. Εκανα πραγματικότητα το όνειρό μου σαν παιδί με μεγάλο ενθουσιασμό, πρέπει να βρω κάτι αντίστοιχο. Δεν θα γίνω σχολιαστής, είστε ήδη πολλοί.

Το σκέφτηκα πολλές φορές μέσα στη σεζόν. Όταν είσαι ποδοσφαιριστής έχει αρκετά προβλήματα να σκεφτείς αλλά η αλήθεια είναι πως μετά τους τραυματισμούς μου είχα χρόνο να αποφασίσω ότι πρέπει να σταματήσω τον Ιούνιο»
, ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του μετά την ήττα της Γιουβέντους από την Σπαλ.

Έχει κατακτήσει οκτώ πρωταθλήματα Ιταλίας στην καριέρα του, τέσσερα Κύπελλα και τέσσερα Σούπερ Καπ Ιταλίας, όλα με την Γιουβέντους. Έχει ένα πρωτάθλημα με την Βόλφσμπουργκ στην Γερμανία, ενώ έχει κατακτήσει και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο το 2006 με την Εθνική Ιταλίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x