Αγγλία

Αποσύρθηκε η προσφορά εξαγοράς του «Γουέμπλεϊ»

Δεν ισχύει πια η προσφορά ύψους 600 εκατ λιρών που είχε κάνει ο ιδιοκτήτης της Φούλαμ, Σαχίντ Καν, για την αγορά του «Γουέμπλεϊ».

Τέλος στα σενάρια πώλησης του «Γουέμπλεϊ» έβαλε ο γενικός διευθυντής της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Μάρτιν Γκλεν, τονίζοντας με σημερινές δηλώσεις του πως η πρόταση 600εκατ. λιρών που είχε καταθέσει ο Πακιστανός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της Φούλαμ, Σαχίντ Καν, δεν ισχύει πια.

«Ο Σαχίντ Καν μας ενημέρωσε σήμερα πως αποσύρει την πρόταση που είχε καταθέσει για την εξαγορά του "Γουέμπλεϊ" και σεβόμαστε απόλυτα την απόφασή του. Ο κύριος Καν πίστευε πως η πρόταση για να αγοράσει το "Γουέμπλεϊ" θα βοηθούσε στην απελευθέρωση κεφαλαίων τα οποία θα βελτίωναν τις ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις της χώρας και θα ήταν καλοδεχούμενη από όλους τους εμπλεκόμενους στο ποδόσφαιρο», είπε ο γενικός διευθυντής της FA και συνέχισε λέγοντας:

«Σε μια πρόσφατη συνάντησή μας, μας είπε πως χωρίς μεγαλύτερη υποστήριξη, η πρότασή του θα προκαλούσε περισσότερες αντιδράσεις του αναμενομένου και έτσι αποφάσισε να την αποσύρει», ήταν τα λόγια του Γκλεν.

Από την άλλη, δηλώσεις έκανε και ο μεγαλομέτοχος της Φούλαμ, τονίζοντας πως πρόθεσή του ήταν να βοηθήσει το αγγλικό ποδόσφαιρο.

«Μετά το συμβούλιο της Ομοσπονδίας την περασμένη εβδομάδα, φαίνεται πως δεν υπάρχει σαφής απόφαση να πωληθεί το "Γουέμπλεϊ". Η πρότασή μου είχε την υποστήριξη μιας μικρής μόνο πλειοψηφίας του συμβουλίου, πολύ μικρότερη από το όριο που είχε θέσει ο πρόεδρος της FA. Η πρόθεση της προσπάθειάς μου είχε σκοπό την ενδυνάμωση του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ήθελα να ενώσω τον κόσμο, όχι να τον χωρίσω. Δυστυχώς, με τα τωρινά δεδομένα, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που ήταν προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα, είναι ξεκάθαρο. Μέχρις ότου να είναι φανερό ότι υπάρχει σαφής οδηγία από την FA για να διερευνήσει και να ολοκληρώσει μια πώληση, αποσύρω με σεβασμό την προσφορά μου για την αγορά του "Γουέμπλεϊ", ήταν τα λόγια του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία.

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x