Stoiximan Super League

Αρέσει ο νέος Ολυμπιακός!

Ωραίο ποδόσφαιρο από τον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς! Οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν… γούστα απέναντι στην αδύναμη Τεσέντερλο, πετυχαίνοντας 3 γκολ κι έχοντας πολλές φάσεις και 4 δοκάρια.

Αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς!

Οι ερυθρόλευκοι επιβεβαίωσαν πως γίνεται… σοβαρή δουλειά, παίζοντας όμορφο και «στρωτό» ποδόσφαιρο στο φιλικό με την αδύναμη Τεσέντερλο, της οποίας επικράτησαν 3-0.

Σκόρερ οι Πάρντο (22’), Φετφατζίδης (54’), Γκερέρο (77’), ενώ η ελληνική ομάδα είχε και τέσσερα δοκάρια με τους Μάριν, Τζούρτζεβιτς, «Φέτφα», Φορτούνη.

Οι Πειραιώτες δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες (ειδικά μετά το 30’) και θα μπορούσαν να είχαν φτάσει σε πιο εμφατικό σκορ, ενώ έβγαλαν και αρκετούς συνδυασμούς με καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ώρες-ώρες Φορτούνης και Λάζαρος βρίσκονται με… κλειστά μάτια, συνεχίζει «καυτός» ο Γκερέρο που είναι μέσα στις φάσεις και «έχει» το γκολ. Κακός στο πρώτο μέρος, αλλά ανέβηκε στο 20λεπτο που αγωνίστηκε στην επανάληψη ο Φετφατζίδης, θετικοί και με όρεξη οι Μάριν-Πάρντο, ανούσιος ο Τζούρτζεβιτς, ντεμπούτο έκαναν οι Ποντένσε-Μιράντα, με τον πρώτο να πιστώνεται την ασίστ στο δεύτερο ερυθρόλευκο γκολ όταν έπαιξε εξαιρετικά το 1-2 με τον «Φέτφα».

Δεν αντιμετώπισαν κάποια δυσκολία οι αμυντικοί (με τον Νικολάου να έχει 1-2 κακές τοποθετήσεις στο πρώτο 45λεπτο), καλός ο Μασούρας όσο αγωνίστηκε, ορεξάτος σαν... δεξί μπακ ο Ανδρούτσος, δεν είδαμε τον Τσιμίκα, επειδή έγερνε κυρίως από τα δεξιά ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος. Μέσα στις φάσεις ο Μάνος, αλλά δεν του βγήκε το γκολ παρά τα καλά του τελειώματα, λόγω του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Αύριο, Κυριακή, ο Ολυμπιακός δίνει νέο τεστ στο Βέλγιο με την πιο δυνατή Έουπεν.

Δείτε τα γκολ:






Το ματς

Με τη δεδομένη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, ήταν αναμενόμενο ο Ολυμπιακός να αναλάβει από νωρίς τα ηνία. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς πήραν την κατοχή στα πόδια τους και μόλις στο 10’ θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ, αλλά ο Μάριν στάθηκε άτυχος, με τη μπάλα να χτυπάει και στα δύο δοκάρια(!) από σουτ που εξαπέλυσε. Οι Βέλγοι προσπάθησαν να φανούν απειλητικοί σε 1-2 περιπτώσεις, εκμεταλλευόμενοι κυρίως κάποιες κακές τοποθετήσεις του Νικολάου, αλλά δεν τους… βγήκε. Ο Ολυμπιακός είχε διάθεση, ήταν κεφάτος, αλλά όχι και πολύ ουσιαστικός, με τον Φετφατζίδη να μην έχει ξεκινήσει καλά το παιχνίδι, κάνοντας αρκετά λάθη σε μεταβιβάσεις. Μάριν-Πάρντο-Μασούρας είχαν αναλάβει… ηγετικές πρωτοβουλίες και τελικώς ήρθε το γκολ!

inner

Στο 22’ ο Καμαρά (που έτρεχε πολύ στο κέντρο και πήγαινε πρώτος στις μπάλες) σούταρε από μακριά, ο αντίπαλος τερματοφύλακας απομάκρυνε ασθενώς, ο Τζούρτζεβιτς στην επαναφορά σημάδεψε δοκάρι, ωστόσο στο… καπάκι η μπάλα έφτασε στον Πάρντο που με δυνατό σουτ έκανε το 1-0. Ο Τζούρτζεβιτς, ο οποίος έπαιζε σαν 9άρι, ήταν μέσα στις φάσεις, αλλά τις… χαλούσε, είτε λόγω κακών τελειωμάτων, είτε και λόγω ατυχίας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σπάσει την… κατάρα! Στο 33’ ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τις πρώτες του αλλαγές, με τους Ποντένσε, Μάνο, Ανδρούτσο να μπαίνουν στο ματς. Ο πρώτος σε ελεύθερο ρόλο και… προς δεξιά στην επίθεση, ο δεύτερος στην κορυφή και ο τρίτος σε ρόλο… δεξιού μπακ!

Οι ερυθρόλευκοι άρχισαν να ξεδιπλώνουν πιο ορθολογικά και περισσότερο τις αρετές τους στο χορτάρι. Ωραίες συνεργασίες, ωραία κυκλοφορία της μπάλας (με τον Μάριν να… βλέπει όμορφα το γήπεδο από πίσω) και δύο μεγάλες ευκαιρίες με πρωταγωνιστές τους Ανδρούτσο-Μάνο! Ο πρώτος, αν και σε μια θέση που δεν είναι η… κλασική του, είχε ανεβάσματα και με σέντρες-φαρμάκι προκαλούσε ρήγματα, ωστόσο ο αντίπαλος πορτιέρε ήταν… Ντε Χέα και αρνούταν πεισματική το γκολ στον Μάνο, ο οποίος ήταν μέσα στις φάσεις, έκανε σωστά τα τελειώματα, αλλά… Κάπως έτσι, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το «φτωχό» 1-0, με τον νεοαποκτηθέντα Ποντένσε να σουτάρει από διαγώνια θέση στην εκπνοή, μην μπορώντας να βρει δίχτυα.

inner

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε με τους ίδιους «11» στην εκκίνηση του δεύτερου μέρους. Αυτή τη φορά, όμως, ο Φετφατζίδης απέφευγε τα «χαζά» λάθη, ήταν πιο ουσιαστικός, πιο δραστήριος και βοηθούσε περισσότερο στην ερυθρόλευκη ανάπτυξη. Και τελικά από δικά του πόδια ήρθε (με γκολάρα) το 2-0 στο 54’. Ο Έλληνας άσος έπαιξε υποδειγματικά το 1-2 με τον Ποντένσε και με δυνατό τελείωμα από αρκετά πλάγια θέση, ανέβασε το δείκτη του σκορ, πετυχαίνοντας ένα τέρμα που θα βοηθήσει και τον ίδιο ψυχολογικά για τη συνέχεια. Ο «Φέτφα» παρέμεινε αιχμή του δόρατος με τον Ποντένσε (κι ώσπου έγιναν αλλαγή αμφότεροι) και στο 60’ παραλίγο να πετύχει κι άλλο (με ολίγον τι δόση τύχης), αλλά η σέντρα-σουτ του από το δεξιό… μπάσιμο, κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

inner

Λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε όλη την ενδεκάδα, παίζοντας με τριάδα στην άμυνα (Βούκοβιτς, Μιράντα, Σισέ), η οποία απλώς… παρακολουθούσε. Στο χορτάρι πέρασαν και οι… βασικοί Λάζαρος, Φορτούνης, Γκερέρο και κάπου εκεί άρχισε ακόμη μεγαλύτερο «πάρτι» από τον Ολυμπιακό! Οι Πειραιώτες έπαιζαν στρωτό ποδόσφαιρο, κυκλοφορούν υποδειγματικά τη μπάλα και πότε από τα δεξιά, πότε από τα αριστερά προκαλούσαν (με όμορφο τρόπο) συνεχή ρήγματα. Οι δύο προαναφερθέντες Έλληνες βρίσκονταν ώρες-ώρες με κλειστά μάτια στον αγωνιστικό χώρο και ουσιαστικά από δικά τους πόδια φτιάχνονταν οι μεγάλες φάσεις, με τους Γκερέρο-Βρουσάι να μην μπορούν να σημαδέψουν στα δίχτυα!

inner

Τα λεπτά περνούσαν, με την ελληνική ομάδα να συνεχίζει να αποδίδει ωραίο ποδόσφαιρο, παίζοντας κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα (ή από τα αριστερά όταν βρισκόταν από εκεί ο Φορτούνης). Κι αφού ο τελευταίος έστειλε… προειδοποιητικό «μήνυμα» με δοκάρι στο 70’ (μετά από υπέροχη συνεργασία με τον Βρουσάι), επτά λεπτά αργότερα ήρθε ακόμη ένα γκολ. Με κάθετο ποδόσφαιρο και ανάπτυξη από τον άξονα, η μπάλα έφτασε στον Γκερέρο, ο οποίος με άνοιξε τον διασκελισμό του, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και πλάσαρε εύστοχα στο τετ-α-τετ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ρυθμός έπεσε… ολίγον τι, με τον Σισέ να έχει την τελευταία μεγάλη φάση για να χριστεί σκόρερ, ωστόσο ο αντίπαλος τερματοφύλακας είπε «όχι» στη δυνατή βολίδα του από μακριά!

Η αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Χουτεσιώτης, Μασούρας, Ένγκελς, Ευαγγέλου (35’ Ανδρούτσος), Νικολάου, Ρομαό, Καμαρά, Μάριν, Πάρντο (33’ Ποντένσε), Φετφατζίδης, Τζούρτζεβιτς (35’ Μάνος).

Στο 63’ έγιναν δέκα μαζεμένες αλλαγές και η σύνθεση έγινε ως εξής: Χουτεσιώτης (71’ Σκαφίδας)– Μιράντα, Βούκοβιτς, Σισέ – Τσιμίκας, Ομάρ, Φορτούνης, Μπουχαλάκης – Λάζαρος, Βρουσάι, Γκερέρο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x