Γενικά

Αρνείται να πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών του 2019 η πρώτη νικήτρια της Χρυσής Μπάλας

Δεν θα πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών με τη Νορβγηγία η πρώτη νικήτρια της Χρυσής Μπάλας, Άντα Χέγκερμπεργκ, που αρνείται να επιστρέψει στην εθνική για λόγους ισότητας των φύλων.

Αρνείται να επιστρέψει στην εθνική ομάδα της Νορβηγίας η Άντα Χέγκερμπεργκ, η πρώτη ποδοσφαιρίστρια που βραβεύτηκε πέρυσι με τη Χρυσή Μπάλα. Η επιθετικός της Λιόν δεν θα πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών που θα διεξαχθεί σε λιγότερο από τρεις μήνες, αφού έχει αποχωρήσει από την εθνική της λόγω διαφωνιών όσον αφορά την ισότητα των φύλων.

Η Χέγκεμπεργκ είναι μεγάλη απώλεια για την ομάδα της Νορβηγίας, αφού είναι η καλύτερη παίκτρια της χώρας της έχοντας κερδίσει τα τρία τελευταία Champions League γυναικών και σκοράροντας τουλάχιστον ένα γκολ ανά αγώνα με τη Λιόν από το 2014.
Παρόλο που η Νορβηγία υπέγραψε συμφωνία και ίσες πληρωμές μεταξύ των εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών, η Χέγκερμπεργκ αρνείται να επιστρέψει.

«Προσπαθήσαμε να το λύσουμε, κάναμε ραντεβού, αλλά αποφάσισε να μην παίξει. Σαν προπονητής πρέπει να επικεντρωθείς στις παίκτριες που θέλουν να είναι μέρος της ομάδας και η Άντα δεν θέλει. Το σεβόμαστε και δουλεύουμε σκληρά με τις υπόλοιπες παίκτριες που κάνουν εξαιρετική δουλειά», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x