Europa League

Άρσεναλ βγαλμένη από το… παρελθόν!

Πω πω μια Άρσεναλ! Παίζοντας κατά διαστήματα ποδόσφαιρο από τα παλιά, καλά της χρόνια και πετυχαίνοντας γκολάρες, οι Λονδρέζοι «καθάρισαν» την ΤΣΣΚΑ (4-1) και την πρόκριση στους «4» του Europa!

Διαστημική Άρσεναλ!

Όχι, το κείμενο δεν είναι της περασμένης δεκαετίας…

Απλά, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ θύμισε, επιτέλους, τα παλιά, καλά της χρόνια!

Παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, οι Λονδρέζοι «τιμώρησαν» την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για το… θράσος της να ισοφαρίσει γρήγορα το γκολ του Ραμσεϊ (9') για το 1-0, και με το εμφατικό 4-1 μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς της Ρωσίας, όντας, πια, με το 1,5 πόδι στα ημιτελικά του Europa League!

Ειδικά, στο πρώτο 45λεπτο, στο όποιο, άλλωστε και διαμορφώθηκε(!) το αποτέλεσμα στο ''Emirates'', οι «κανονιέρηδες» ήταν καταιγιστικοί, πετυχαίνοντας, μάλιστα, γκολάρες!

Από συνεργασία, που, πραγματικά, θύμισε… παλιά Άρσεναλ, έφτασε η μπάλα στον Ράμσεϊ για το 1-0 του 9ου, μόλις, λεπτού, με τον Γκολόβιν, ωστόσο, να «ζωγραφίζει» το 1-1, έξι λεπτά αργότερα, με εκτέλεση φάουλ… αριστούργημα! Αυτό, όμως, αποδείχθηκε πως ήταν και το λάθος της ΤΣΣΚΑ…

Οι γηπεδούχοι, λοιπόν… θύμωσαν και αφού πήραν εκ νέου το προβάδισμα, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (ανατροπή Εζίλ) του Λακαζέτ, στο 23', «σκότωσαν» τη ρωσική ομάδα! Στο 28', έπειτα από νέα, τρομερή συνεργασία και άψογη μπαλιά του Εζίλ, ο Ράμσεϊ πετάχτηκε στην «πλάτη» της άμυνας των φιλοξενούμενων και με εναέριο τακουνάκι «κρέμασε» τον Ακινφέεφ. Μία γκολάρα σκέτη… αλητεία από τον 27χρονο Ουαλό, που, στη μέρα του, δεν υπάρχουν αυτά που μπορεί να κάνει στον αγωνιστικό χώρο…

Αλλά είχε και συνέχεια…

Στο 35' και πριν προλάβει να… συνέλθει η ΤΣΣΚΑ, ο Λακαζέτ «ζήλεψε» τον Ράμσεϊ, διπλασίασε και αυτός τα τέρματά του, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1, αφού, στο δεύτερο ημίχρονο και μετά από τα πρώτα λεπτά -όπου οι Ρώσοι πίεσαν και είχαν κάποιες φάσεις, προκειμένου να αγχώσουν την Άρσεναλ- το δοκάρι και ο Ακινφέεφ στέρησαν από τους Λονδρέζους έξι, επτά ή και παραπάνω γκολ…

Όπως και να έχει, η πρόκριση έχει κριθεί, ενόψει του επαναληπτικού, με την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ να δείχνει στο χορτάρι πως είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Europa. Αρκεί να παραμείνει Άρσεναλ βγαλμένη από το… παρελθόν!



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Τσεχ, Μπεγερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Τζάκα, Γουίλσιρ (74' Ελνένι), Ράμσεϊ, Εζίλ, Μχιταριάν (62' Ιγουόμπι), Λακαζέτ (74' Γουέλμπεκ).

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ακινφέεφ, Στσενίκοφ, Α. Μπερεζούτσκι, Β. Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Κουτσάεφ, Νάτσο (74' Μιλάνο), Τζαγκόεφ (64' Βιτίνιο), Γκολοβίν, Μούσα (83' Κοσόνοφ), Γουέρνμπλουμ.

Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x