Stoiximan Super League

Ασβεστάς: «Από υποβιβασμό μέχρι αποβολή για παράβαση πολυϊδιοκτησίας»

Τις ποινές που επιβάλλονται σε περιπτώσεις πολυϊδιοκτησίας ανέφερε στον ΣΠΟΡ FM ο Άρης Ασβεστάς.

Για τις ποινές που προβλέπονται σε περιπτώσεις πολυϊδιοκτησίας και φτάνουν μέχρι αποβολή από όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, αναφέρθηκε στον «αέρα» του ΣΠΟΡ FM ο ρεπόρτερ Άρης Ασβεστάς, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να επιληφθεί του θέματος η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Αρχικά, τόνισε ότι το «το καλοκαίρι επιχειρήθηκε από την ΕΠΟ να περάσει μια διάταξη, που θα επιτρέπει σε έναν μεγαλομέτοχος να κατέχει μέχρι ένα ποσοστό (5%) άλλης ΠΑΕ. Φυσικά δεν πέρασε αυτό. Ήταν μια αδιανόητη διάταξη. Δεν υπάρχει στον πειθαρχικό κώδικα».

Από ‘κει και πέρα τόνισε για την περίπτωση πολυϊδιοκτησίας ότι «αν έχουμε περιπτώσεις πολυϊδιοκτησίας, πρέπει να επιληφθεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Θα καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους σε ακρόαση. Μετά θα βγει το πόρισμα ελέγχου, που θα το στείλει στην ΕΠΟ και από εκεί στην πειθαρχική επιτροπή της, η οποία καλεί σε απολογία όλες τις εμπλεκόμενες ΠΑΕ».

Όσον αφορά τις ποινές που προβλέπονται, ανέφερε: «Αν είναι σοβαρή (βαρεία όπως αναφέρει ο κανονισμός), τότε ακολουθεί ποινή υποβιβασμού έως και αποβολή από όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Πρέπει να ξεκαθαριστεί από που προέρχονται οι πόροι των μετόχων και αν υπάρχει παράβαση που αφορά τη διοίκηση και του μετοχολογίου των ΠΑΕ. Αν κρίνει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, τότε θα παρέμβει. Εδώ έχουμε εξαγορά εγκαταστάσεων και πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ποια είναι η σύνδεση με τις ΠΑΕ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x