Stoiximan Super League

Ασβεστάς: «Αποχή του ΠΑΟΚ από τον τελικό σημαίνει διάλυση-Δεν μπορεί να αλλάξει έδρα το Απόλλων-ΑΕΚ»

Ο «δικέφαλος του Βορρά» θα πρέπει να το σκεφτεί πάρα πολύ καλά, αν προτίθεται να μην παραστεί στο ραντεβού της 12ης Μαΐου, ενώ η Ένωση θα πρέπει να κάνει άλλη μέρα τη φιέστα της…

Ξεκάθαρες απαντήσεις, βάσει, πάντα, των κανονισμών, σε δύο, «καυτά» ερωτήματα, έδωσε μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Άρης Ασβεστάς.

Για το πιο… light θέμα, της αλλαγής έδρας του Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ, προκειμένου η Ένωση να κάνει τη φιέστα της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ, τόνισε πως κάτι τέτοιο, ουσιαστικά, απαγορεύεται, ακόμη και αν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων!

Σύμφωνα με το Άρθρο 8 του ΚΑΠ περί «γηπέδων τέλεσης αγώνων» και ειδικότερα βάσει της παραγράφου 8, ισχύουν τα εξής:

«Σε όλα τα πρωταθλήματα του παρόντος Κανονισμού, εφ' όσον οι αγώνες είναι διπλοί, ο δεύτερος αγώνας διεξάγεται υποχρεωτικά στο γήπεδο της άλλης ομάδας (με την επιφύλαξη αποφάσεων τιμωρίας του γηπέδου). Η σχετική σειρά καθορίζεται με κλήρωση».

Όπως σημείωσε, λοιπόν, η γιορτή της ΑΕΚ θα γίνει, είτε στη Ριζούπολη είτε άλλη μέρα στο ΟΑΚΑ, σε κάποιο φιλικό ίσως. Υπάρχει, επίσης, το σενάριο η αναμέτρηση με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να διεξαχθεί το Σάββατο (θυμίζουμε, λόγω του Final 4 του Champions League στο μπάσκετ), νωρίς το απόγευμα, και το βράδυ να γίνει στο Στάδιο η φιέστα.

Αναφορικά με την πολύ πιο σοβαρή υπόθεση της ενδεχόμενης μη συμμετοχής του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπως άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να συμβεί ο Γιώργος Σαββίδης νωρίτερα, ο Άρης Ασβεστάς τόνισε πως κάτι τέτοιο θα σήμαινε… διάλυση για τον «δικέφαλο του Βορρά», καθώς οι ποινές που προβλέπονται είναι κάτι παραπάνω από εξοντωτικές!

Προβλέπεται, λοιπόν, υποβιβασμός στη Β' Εθνική, αποκλεισμός από την Ευρώπη για δύο χρόνια και πρόστιμο μισού εκατομμυρίου ευρώ!

Ειδικότερα, στο Άρθρο 43 του ΚΑΠ περί: «Αποχώρηση ομάδας - Διακοπή αγώνα - Παραίτηση - Ποινές ομάδων», αναφέρονται τα εξής:

«Απαγορεύεται η παραίτηση των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα Α' και Β' Εθνικών κατηγοριών, από τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση του Κυπέλλου επαγγελματικών ομάδων. Ομοίως απαγορεύεται η αποχώρησή τους ή η μη συμμετοχή τους σε συγκεκριμένο αγώνα.

1. Ομάδα η οποία αποχωρεί από αγώνα του Κυπέλλου πριν τη λήξη του κανονικού χρόνου (συμπεριλαμβανομένης και της τυχόν παράτασης καθώς και του χρόνου εκτέλεσης των πέναλτι), ή ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνιστεί σε προγραμματισμένο αγώνα κυπέλλου υφίσταται σωρευτικά τις κατωτέρω κυρώσεις, που της επιβάλλονται με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ:

α) Αποβάλλεται αυτόματα από το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετάσχει και υποβιβάζεται στην κατώτερη κατηγορία, στην οποία δικαιούται να συμμετάσχει από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

β) Το μερίδιό της από τηλεοπτικά δικαιώματα περιέρχεται στην ΕΠΟ.

γ) Τιμωρείται με αποκλεισμό από τους αγώνες των διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA για την συγκεκριμένη ποδοσφαιρική περίοδο

δ) Tης επιβάλλεται χρηματική ποινή 200.000 ευρώ αν

πρόκειται για ομάδα της Α' Εθνικής κατηγορίας.

2. Σε ομάδα που δεν συμμετέχει στον Τελικό αγώνα του Κυπέλλου, πέραν της ποινής του υποβιβασμού της πρώτης παραγράφου της επιβάλλεται η ποινή απαγόρευσης συμμετοχής σε οποιαδήποτε διασυλλογική διοργάνωση της UEFA για 2 συνεχόμενες αγωνιστικές περιόδους και η χρηματική ποινή των 500.000 ευρώ εφόσον είναι ομάδα της Α' Εθνικής.

Στην περίπτωση αυτή, Κυπελλούχος Ελλάδος ανακηρύσσεται η αντίπαλός της ομάδα στον Τελικό αγώνα
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x