Γενικά

Ασπρίγια: «Μου ζήτησε την άδεια να δολοφονήσει τον Σιλαβέρτ»

Στην απίστευτη αποκάλυψη πως ο πρώην Παραγουανός τερματοφύλακας θα είχε δολοφονηθεί αν είχε δώσει εκείνος την έγκρισή του, προχώρησε ο πρώην Κολομβιανός επιθετικός.

Ένας από τους πιο διάσημους Κολομβιανούς ποδοσφαιριστές της δεκαετίας του ΄90, ο Φαουστίνο Ασπρίγια, προέβη σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε προς τιμήν του στην κολομβιανή τηλεόραση.

Ο πρώην παίκτης της Νιούκαστλ και της Πάρμα δήλωσε πως ο τερματοφύλακας – θρύλος της εθνικής Παραγουάης Χοσέ Λουίς Σιλαβέρτ, θα είχε δολοφονηθεί το 1997, αν εκείνος είχε δώσει την έγκρισή του σε έναν επαγγελματία δολοφόνο.

Η όλη ιστορία είχε ξεκινήσει από έναν καυγά μεταξύ Ασπρίγια και Σιλαβέρτ (που δεν ήταν και τα καλύτερα παιδιά των γηπέδων) σε αγώνα για τα προκριματικά του Μουντιάλ 1998, ο οποίος οδήγησε σε γενική σύρραξη και στην αποβολή και των δύο.



Μετά τον αγώνα ο Κολομβιανός δέχθηκε επίσκεψη στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του από έναν επαγγελματία εκτελεστή, ο οποίος του είπε ότι προτίθεται να δολοφονήσει τον Σιλαβέρτ και του ζήτησε την άδειά του.

Ο Ασπρίγια του απάντησε σοκαρισμένος: «Τι; Είσαι τρελός; Θα καταστρέψεις το κολομβιανό ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Οχι όχι όχι... Ό,τι συμβαίνει στο γήπεδο παραμένει στο γήπεδο». Κάπως έτσι αποτράπηκε το πρόωρο τέλος του Σιλαβέρτ.

Το συγκεκριμένο περιστατικό προστίθεται σε αυτά που φανερώνουν τη στενή σχέση της Κολομβιανής μαφίας με το ποδόσφαιρο, με το πιο αποτρόπαιο συμβάν να έχει λάβει χώρα το 1994, όταν ο αμυντικός της εθνικής Κολομβίας Αντρές Εσκομπάρ πυροβολήθηκε έξω από ένα μπαρ ως τιμωρία για το αυτογκόλ του που είχε σημειώσει λίγες ημέρες νωρίτερα στο Παγκόσμιο Κύπελλο των Ηνωμένων Πολιτειών και είχε οδηγήσει στον αποκλεισμό της εθνικής του. Η δολοφονία του Εσκομπάρ είχε συνδεθεί με την απώλεια κερδών από στοιχηματικές δραστηριότητες ισχυρών καρτέλ της χώρας.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x