Europa League

Αστάνα: Από το μακρινό και άγνωστο Καζακστάν

Εμπειρίες δεν έχει. Και πως να συμβαίνει αυτό όταν πρόκειται για μια ομάδα που μετρά μόλις επτά χρόνια ζωής. Γνωρίστε την Αστάνα, αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Europa League.

Εμπειρίες δεν έχει. Και πως να συμβαίνει αυτό όταν πρόκειται για μια ομάδα που μετρά μόλις επτά χρόνια ζωής. Αυτό που έχει πετύχει όμως είναι να πάρει τα σκήπτρα στο πρωτάθλημα του μακρινού Καζακσταν

Από το 2009 που «ιδρύθηκε» και το ποδοσφαιρικό τμήμα η Αστάνα έχει κατακτήσει πέντε τρόπαια. Δύο πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και ένα σούπερ καπ. Πέρσι τερμάτισε και πάλι στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος με αποτέλεσμα φέτος να αγωνιστεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο δεύτερο γύρο ξεπέρασε το εμπόδιο της Ζαλγκίρις Βίλνιους με 0-0 και 2-1, αλλά στον επόμενο γύρο δεν μπόρεσε να τα βγάλει πέρα απέναντι στην Σέλτικ, αν και αποδείχθηκε σκληρό καρύδι για τους σκοτσέζους. Ήρθε ισόπαλη 1-1 στην έδρα της και ηττήθηκε με 2-1 στην Σκοτία.









Για να περάσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ έπρεπε να ξεπεράσει το εμπόδιο της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. Νίκησε 2-0 στο πρώτο ματς στο Καζακστάν και στο δεύτερο ήρθε ισόπαλη 2-2.






Το πρωτάθλημά της είναι σε πλήρη εξέλιξη. Έχει δώσει 24 αγώνες για τη κανονική διάρκεια του και άλλους τρεις για το «Championship Round». Βρίσκεται στην πρώτη θέση με επτά βαθμούς διαφορά απο την Καϊράτ Αλμάτι, έχοντας και έναν αγώνα λιγότερο.

Αυτό που πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός εκτός από τις καιρικές συνθήκες στο Καζακστάν και το αρκετά μεγάλο ταξίδι, είναι και ο πλαστικός χλοοτάπητας του γηπέδου της.

Ετος ίδρυσης : 2009
Εδρα : "Astana Arena"
Χωρητικότητα : 30.000
Χρώματα : Κίτρινο/Μπλε
Πρωταθλήματα : 2 (2014, 2015)
Κύπελλα : 2 (2010, 2012)
Προπονητής : Στάνιμιρ Στοϊλοφ
Πρόεδρος : Σαγιάν Χαμιτζάνοφ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x