Stoiximan Super League

Αθανασιάδης: «Εγώ φταίω για όλα, έκανα πολλά λάθη»

Ο Στέφανος-Κλάους Αθανασιάδης μίλησε για… όλα. Ο 30χρονος φορ αναφέρθηκε στην καθοδική πορεία που έχει πάρει η καριέρα του, στον ΠΑΣ και στον ΠΑΟΚ, όπου θέλει να κρεμάσει τα παπούτσιά του.

Αναλυτικά μίλησε στη Nova για:

-την επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Ήταν κάτι που το ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα. Μίλησα με τον ΠΑΣ, μου πρόσφεραν όσα ήθελα. Βρήκα γνώριμους παίκτες και μπήκα εύκολα στο κλίμα. Ήξερα τον Βελλίδη, τον Μυστακίδη, τον Μιχαήλ. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο κ. Πετράκης».

- τον Γιάννη Πετράκη: «Είναι ένας προπονητής που έρχεται κοντά με τους ποδοσφαιριστές, μας κερδίζει και μας μεταφέρει όσα θέλει».

- τη μεταγραφή του στον ΠΑΣ: «Ήταν μια γρήγορη απόφαση. Τα βρήκαμε πολύ γρήγορα και είπα το "ναι" αμέσως. Είχα επαφές με κάποιες ομάδες του εξωτερικού, αλλά ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα για να βρω τον καλό μου εαυτό».

- την εμπειρία του στο Ισραήλ: «Ήταν μια νέα εμπειρία, δύσκολη στην αρχή, για το πως θα μπω στο κλίμα του Ισραήλ. Τα πράγματα πήγαν καλά στην αρχή, μετά όμως άλλαξαν πολλά πράγματα στην ομάδα, δεν είχα χρόνο και κάπως έτσι έμεινα πίσω. Είχα να παίξω πολύ καιρό».

- το πως θα βρει ξανά τον καλό του εαυτό: «Ναι, είναι αλήθεια πως τα τελευταία δύο χρόνια έχασα τον καλό μου εαυτό εντός του γηπέδου. Μου έλειψε το γκολ. Αυτό δίνει ψυχολογία στον επιθετικό».

- το πως θα αποκτήσει ξανά επαφή με τα δίχτυα: «Έκανα την καλύτερη επιλογή να έρθω στον ΠΑΣ. Υπάρχει τρομερό κλίμα στην ομάδα. Πιστεύω πως σύντομα θα σκοράρω και πάλι. Υπάρχουν καλοί νέοι ποδοσφαιριστές. Υπάρχει διάθεση να πετύχουμε στόχους και θα είναι μια πολύ καλή σεζόν».

- τον Κόντε και την παρουσία του τα προηγούμενα χρόνια: «Ήταν ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Θα είναι δύσκολο να φορτωθείς το βάρος που άφησες αλλά είμαι έτοιμος να τα καταφέρω».

- το τι του είπε ο Πετράκης: «Ο κ. Πετράκης μπαίνει στο μυαλό σου, είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος πρώτα από όλα. Με πίστεψε, με ήθελε και αυτό με κέρδισε και στο γήπεδο θα δώσει και το...110% για να τον δικαιώσεις».

- το αν αγχώθηκε όταν περνούμε ο καιρός και ήταν χωρίς ομάδα: «Αγχώνεσαι μετά από ένα σημείο, ήταν μια δύσκολη χρονιά δεν το κρύβω είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Θα είναι μια διαφορετική χρονιά».

- το ποιος ευθύνεται που η καριέρα του πήρε φθίνουσα πορεία τα τελευταία χρόνια: «Εγώ φταίω. Κανείς άλλος. Σκέφτηκα κάποια πράγματα και είμαι εδώ να τα βελτιώσω. Δικαιολογίες δε ψάχνω ποτέ. Έκανα πολλά λάθη».

- το παιχνίδι με τον Άρη: «Είναι ξεχωριστό παιχνίδι, έχω παίξει πολλά παιχνίδια εναντίον του Άρη. Δουλεύουμε καθημερινά, ξέρουμε τα ελαττώματά τους. Είναι σημαντικό παιχνίδι, είναι καλή ομάδα ο Άρης. Ο Άρης έχει ψυχολογία, έχει καλό υλικό».

- το αν είναι έτοιμος να αγωνιστεί ακόμα και βασικός: «100% έτοιμος δεν είμαι ακόμα. Δουλεύω σκληρά, από παιχνίδι σε παιχνίδι θα παίρνω περισσότερο χρόνο».

- την Εθνική και αν αποτελεί όνειρό του να επιστρέψει: «Η Εθνική είναι ένα όνειρο. Έμεινα πίσω στην Εθνική. Μακάρι μέσα από τον ΠΑΣ να ξανακληθώ».

- το πόσα γκολ έχει στόχο να σκοράρει: «Δεν βάζω στόχους για τα γκολ. Εγώ θέλω να είμαι έτοιμος και το γκολ θα έρθει».

- το ματς με την Τσέλσι: Είναι σπουδαίο παιχνίδι. «Ο ΠΑΟΚ είναι εξαιρετική ομάδα τους έχω παρακολουθήσει και πέρυσι και φέτος. Δούλεψε πολύ και πιστεύω θα καταφέρει να πάρει κάτι καλό. Ο ΠΑΟΚ ξέρει τι θέλει, ο Λουτσέσκου έχει περάσει όσα θέλει και τα παιδιά το βγάζουν μέσα στο παιχνίδι».

- το τελευταίο του παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και αν γνώριζα, ότι θα αποχωρήσει: «Όχι δεν γνώριζα αν θα φύγω ή όχι. Ο κόσμος καταλάβαινε πως έρχεται το τέλος της σχέσης δεν αλλάζει με τίποτα».

- το αν υπήρξε επαφή με τον ΠΑΟΚ για να επιστρέψει: «Δεν υπήρχε καμία επαφή με τον ΠΑΟΚ».

- το αν ένιωθε πως έφτασε η ώρα να κλείσει ο κύκλος του στον ΠΑΟΚ: «Είχε φτάσει το σημείο να κλείσει ο κύκλος μου με τον ΠΑΟΚ. Ήθελα και εγώ και η ομάδα να γίνει αυτή η αλλαγή».

- το αν ήταν σωστή η απόφαση του ΠΑΟΚ να τον αφήσει να φύγει: «Όταν έχεις επιθετικό που δεν σκοράρεις ψάχνεις να βρεις κάτι άλλο».

- τη σχέση του με τον ΠΑΟΚ: «Η σχέση με τον ΠΑΟΚ δεν έχει κλείσει, ίσως ξαναβρεθούμε κάποια στιγμή στο μέλλον. Θέλω να κλείσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ».

- το γεγονός πως δύο χρόνια επέλεξε να μην μιλήσει πουθενά: «Ήταν επιλογή δική μου να μη μιλήσω ποτέ. Ακούστηκαν πολλά για μένα, αλλά ήταν επιλογή μου να μη μιλήσω».

- τα όνειρά του: «Όνειρό μου είναι να κατακτήσω ένα πρωτάθλημα. Δεν παραπονιέμαι πέτυχα πολλά όμως. Ο κόσμος με αγάπησε δεν έχω καμία πικρία από την συμπεριφορά του».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x