Stoiximan Super League

Ατιμώρητοι Κουμπαράκης, Τζοβάρας, πήραν δεύτερο σερί ορισμό

Ο Περέιρα στάθηκε στην «τεχνική δυσλειτουργία» και χαρίστηκε σε διαιτητή και χειριστή VAR για τον μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ του Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η ΚΕΔ του Βίτορ Μέλο Περέιρα μας είχε προϊδεάσει με την ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη 27/8: Δεν θεωρεί πως οι Κουμπαράκης (διαιτητής) και Τζοβάρας (VAR) φέρουν ευθύνη για το γεγονός ότι δεν υπήρχε το κατάλληλο ριπλέι ώστε να δοθεί το πέναλτι υπέρ του Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Αντιθέτως, απέδωσε την παράληψη αυτή σε «τεχνική δυσλειτουργία», επιρρίπτοντας ουσιαστικά ευθύνη στην εταιρία παραγωγής της εικόνας.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα οι Κουμπαράκης και Τζοβάρας να μείνουν ατιμώρητοι, παρά τον μη καταλογισμό του πέναλτι, και να οριστούν εκ νέου σε αγώνες της 2ης αγωνιστικής: ο πρώτος ως διαιτητής VAR στο Βόλος-Άρης και ο δεύτερος ως διαιτητής στο Παναιτωλικός-Ξάνθη.

Βέβαια, ανεξάρτητα από την «τεχνική δυσλειτουργία», η ΚΕΔ θα μπορούσε να τιμωρήσει τον Κουμπαράκη γιατί δεν είδε το πέναλτι για να το υποδείξει κατ’ ευθείαν ή γιατί δεν ζήτησε όλα τα ριπλέι της φάσης, αλλά και τον Τζοβάρα που είχε δει (όπως όλοι μας) το «καλό» ριπλέι στην ζωντανή ροή της μετάδοσης.

Λέγεται, ωστόσο, ότι τουλάχιστον για τους VAR θα υπάρξει ανοχή τις πρώτες αγωνιστικές και δεν θα υπάρχουν τιμωρίες μέχρι να εξοικειωθούν με το σύστημα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Βίτορ Μέλο Περέιρα έχει δεσμευτεί στους Έλληνες φιλάθλους ότι «μόλις η διαδικασία συλλογής στοιχείων ολοκληρωθεί, θα δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι απαραίτητες λεπτομέρειες, τόσο για το παιχνίδι στο Γ. Καραϊσκάκης και την επίμαχη φάση, όσο και για τους υπόλοιπους αγώνες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x