Stoiximan Super League

Ατρόμητος: Πρωταθλητής (και πάλι) στο δικό του πρωτάθλημα

Πολλοί έλεγαν ότι δεν μπορεί να πραγματοποιήσει σεζόν ανάλογη της περσινής, αλλά ο Ατρόμητος φρόντισε να δώσει για ακόμα μία σεζόν απαντήσεις εντός γηπέδου, τερματίζοντας και πάλι εντός 4άδας.

Λένε και αποτελεί μια πραγματικότητα ότι για μια ομάδα είναι πιο δύσκολο όχι απλά να πραγματοποιήσει μία πολύ καλή σεζόν, αλλά να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο και να διατηρήσει τα κεκτημένα της εντός αγωνιστικού χώρου.

Πρόκειται για μια αλήθεια που δεν αφορά αποκλειστικά το ποδόσφαιρο, αλλά είναι κανόνας σε όλους τους τομείς του αθλητισμού, ομαδικού και ατομικού.

Ο ορισμός της σταθερότητας και της επιτυχίας σε αυτόν τον στόχο είναι και με τη... βούλα από χθες ο Ατρόμητος, που κλήθηκε να δώσει έναν «τελικό» για την 4η θέση κόντρα σε μια ομάδα εξαιρετικά ποιοτική, πολύ πιο ακριβή όπως ο Άρης εκτός έδρας και τελικά τον «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες.

Δεν θέλει πτυχία προπονητικής για να εξηγήσει κανείς αυτά που συνέβησαν στο «Κλ. Βικελίδης», αφού ναι μεν ο Άρης υπερτερούσε στους τομείς που προαναφέρθηκαν, αλλά οι Περιστεριώτες από τη δική τους πλευρά αντιπαρέταξαν το πιο δεμένο σύνολο που διαθέτουν και τη δουλειά που έχουν ρίξει τα τελευταία δύο χρόνια, πάντα υπό την καθοδήγηση του Νταμίρ Κάναντι, παίρνοντας το παιχνίδι ίσως πιο εύκολα από ό,τι θα περίμεναν και οι ίδιοι.

Έτσι, λοιπόν, ο Ατρόμητος εξασφάλισε τα περσινά του κεκτημένα με την κατάκτηση της 4ης θέσης και έχει την ευκαιρία με δύο νίκες στις ισάριθμες εναπομείνασες αγωνιστικές να φτάνει τους 55 βαθμούς, έναν λιγότερη από την περσινή του συγκομιδή, που χαρακτηρίστηκε απλησίαστη στην αρχή της φετινής σεζόν.

Η επιτομή της σταθερότητας

Απαραίτητη σημείωση σε όλα αυτά είναι η διάρκεια που δείχνει ο Ατρόμητος τα τελευταία χρόνια, σε μια συγκυρία που ο ανταγωνισμός για τις 5 θέσεις είναι έντονος. Με τη χθεσινή του επικράτηση, η ομάδα του Περιστερίου κέρδισε ευρωπαϊκό εισιτήριο για 6η φορά τα τελευταία 8 χρόνια, έχοντας κατακτήσει την 4η θέση για 5η φορά.

2011/12: 4ος με 50 βαθμούς
2012/13: 4ος με 46 βαθμούς και 3ος έπειτα από τη διαδικασία των play-off
2013/14: 4ος με 66 βαθμούς σε πρωτάθλημα 18 ομάδων
2014/15: 5ος με 54 βαθμούς σε πρωτάθλημα 18 ομάδων και 4ος με τα play-off
2015/16: 9ος με 39 βαθμούς
2016/17: 8ος με 39 βαθμούς
2017/18: 4ος με 56 βαθμούς
2018/19: 4ος και βλέπουμε...

Αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Ατρόμητος δεν διαθέτει καν ένα από τα υψηλότερα μπάτζετ της κατηγορίας, τότε πράγματι η πορεία του μπορεί αποκτά ξεχωριστή σημασία.

Δεν αλλάζει το πλάνο του

Βλέποντας, λοιπόν, ότι αυτή η πετυχημένη πορεία αντέχει στον χρόνο, αντιλαμβάνεται κανείς ότι ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται στην άκρη του πάγκου, υπάρχει μια συγκεκριμένη «συνταγή» επιτυχίας, που είναι κάτι το ανεξάρτητο από τα πρόσωπα που μπορεί να έρχονται και να φεύγουν.

Για αυτόν τον λόγο στον Ατρόμητο και συγκεκριμένα οι Γιώργος Σπανός και Γιάννης Αγγελόπουλος δεν αγχώνονται με το θέμα του Νταμίρ Κάναντι. Σαφώς και θέλουν happy end στις διαπραγματεύσεις, αφού με τον Αυστριακό έχουν ταιριάξει, αναγνωρίζουν τη συμβολή του σε αυτή την αγωνιστική πρόοδο της ομάδας και θεωρούν ότι πρέπει να συνεχιστεί η επιτυχημένη πορεία τους.

Ωστόσο, αν δεν επιτευχθεί το deal, η αναζήτηση θα αρχίσει (αν δεν έχει ξεκινήσει ήδη σε επίπεδο συλλογής ονομάτων) και όπως βρέθηκε η περίπτωση του Νταμίρ Κάναντι, έτσι μπορεί να βρεθεί ο πιθανός διάδοχός του, που στο τέλος θα αποδειχθεί αν πρόκειται για επιτυχημένη ή όχι επιλογή.

Αυτό θα φανεί μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, αφού η απάντηση του προπονητή του Ατρόμητου δεν αναμένεται την τρέχουσα εβδομάδα. Για την ώρα στο Περιστέρι χαίρονται για την επιτυχία τους και ήδη έχουν σηκώσει μανίκια για την επόμενη μέρα, που για αρχή είναι ο προγραμματισμός της καλοκαιρινής προετοιμασίας, με το πλάνο να φτάνει στην ολοκλήρωσή του.

Αντί επιλόγου αξίζει μία φωτογραφία που μάλλον αποδεικνύει τη βάση της φετινής επιτυχίας...



Παύλος Κουστέρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x