Ελλάδα

Αυλωνίτης στον ΣΠΟΡ FM: «Έχω βρει την Ιθάκη μου στη Στουρμ - Δεν σκέφτομαι να γυρίσω στην Ελλάδα»

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι παίζοντας στη Στουρμ Γκρατς απολαμβάνει το ποδόσφαιρο (κάτι που δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα λόγω της πίεσης) εξέφρασε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Τάσος Αυλωνίτης.

Χαρούμενος για την πορεία του με τη φανέλα της Στουρμ Γκρατς και απρόθυμος να επιστρέψει στην Ελλάδα δήλωσε ο Τάσος Αυλωνίτης.

Μιλώντας στην εκπομπή του Σωτήρη Ταμπάκου στον ΣΠΟΡ FM 94,6, ο Έλληνας στόπερ τόνισε ότι έχει βρει την Ιθάκη του στο αυστριακό πρωτάθλημα, το οποίο δεν έχει την πίεση του ελληνικού και προσφέρει όλα τα εχέγγυα για να ξεχωρίσεις.

Ευχήθηκε λοιπόν να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα και εξέφρασε την ελπίδα προσεχώς να βρεθεί κι αυτός στις κλήσεις του Τζον Φαντ’ Σιπ για την Εθνική.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τάσος Αυλωνίτης

Για το πρωτάθλημα της Αυστρίας: «Έχω βρει την Ιθάκη μου. Έχεις όλες τις προδιαγραφές για να παίξεις καλό ποδόσφαιρο. Είναι μια οργανωμένη ομάδα και ένα καλό πρωτάθλημα. Υπάρχει ηρεμία σε σχέση με την Ελλάδα και υπάρχουν όλα τα εχέγγυα για να ξεχωρίσεις».

Για τη διαφορά που υπάρχει στην πίεση σε σχέση με την Ελλάδα: «Δεν κάνει καλό και στον παίκτη να υπάρχει τόση πίεση. Κάποιοι επηρεάζονται από αυτό το πράγμα και δεν μπορούν να αποδώσουν. Εδώ το μόνο που κάνεις είναι να προπονείσαι και να παίζεις. Είναι ένα περιβάλλον που μου δίνει όλες τις προϋποθέσεις για να φανώ. Επίσης με βολεύει πολύ ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας μου φέτος».

Για τους στόχους της ομάδας του: «Είναι σε άλλο επίπεδο η Σάλτσμπουργκ και αυτό φαίνεται και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η δεύτερη και η τρίτη θέση όμως είναι στόχοι που μοιάζουν εφικτοί. Οπότε αυτό που θέλουμε είναι να βρεθούμε σε μια από αυτές. Ο βασικός στόχος ωστόσο είναι να μπούμε αρχικά στην εξάδα των πλέι-οφ».

Για το σύστημα στο οποίο προτιμά να αγωνίζεται: «Προτιμώ να παίζω σε τετράδα στην άμυνα, αλλά με την τριάδα υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια. Βέβαια δεν φαίνεσαι τόσο πολύ ατομικά γιατί οι μονομαχίες είναι λιγότερες. Πάντα όμως το θέμα είναι να ταιριάζει το σύστημα στην ομάδα».

Για την απόφαση να φύγει την προηγούμενη φορά από τη Στουρμ: «Δεν έπρεπε να φύγω από τη Στουρμ, αλλά ήμουν δανεικός από τον Ολυμπιακό τότε, έπρεπε να κάνω μια επέμβαση στους κοιλιακούς και δεν μπορούσα να πω στην ομάδα να με περιμένει. Δεν θα ήταν έντιμο και από την πλευρά μου. Τώρα είναι παρελθόν και χαίρομαι που με πίστεψαν ξανά και είμαι εδώ».

Για το αν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του: «Εδώ ξεκινούν πιο αργά οι συζητήσεις για συμβόλαια που λήγουν. Εγώ έχω την επιλογή από τον Γενάρη να μιλήσω με άλλες ομάδες, αλλά πιστεύω ότι θα ξεκινήσουν γρήγορα οι συζητήσεις. Εμένα μου αρέσει εδώ, θα ήθελα να συνεχίσω, αλλά δεν ξέρω αν θα υπάρξει ενδιαφέρον από άλλη ομάδα».

Για τη Σούπερ Λίγκα: «Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ ξεχωρίζουν, όχι μόνο από πλευράς ενδεκάδας, αλλά και από πλευράς βάθους στον πάγκο. Ο Ολυμπιακός έχει ταυτότητα, ο προπονητής το έχει καταφέρει αυτό. Είδα και το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ήταν καλύτερος και άξιζε τη νίκη. Πιστεύω ότι θα μονομαχήσουν μέχρι το τέλος για τον τίτλο, με τον ΠΑΟΚ να έχει το αβαντάζ ότι δεν παίζει ευρωπαϊκά παιχνίδια».

Για την Εθνική: «Θα ήταν ευχής έργο να κληθώ στην Εθνική. Κάθε παίκτης που παίζει στο εξωτερικό το έχει στο μυαλό του και είναι όνειρο να παίξει στην Εθνική. Ο συγκεκριμένος προπονητής δοκιμάζει και νέους παίκτες και αυτό είναι καλό. Φάνηκε και στο τελευταίο ματς πόσο καλό έχει κάνει στην ομάδα. Θα ήθελα πολύ να βρεθώ κι εγώ στην Εθνική και μακάρι να γίνει στο μέλλον».

Για το αν σκέφτεται να γυρίσει στην Ελλάδα: «Δεν θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα άμεσα. Έχω βρει την ηρεμία μου στο εξωτερικό. Ποτέ δεν μπορείς να πεις ποτέ στο ποδόσφαιρο, αλλά προτίμησή μου είναι να μείνω εκτός συνόρων».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x