Ελλάδα

Αυστηροποίηση των ποινών για περιστατικά βίας ζητάει ο Αυγενάκης

Επιπλέον μέτρα για την πάταξη της βίας και μάλιστα άμεσα είναι έτοιμος να πάρει ο Λευτέρης Αυγενάκης, που ζήτησε αυστηροποίηση των ποινών για επεισόδια και εμπρηστικές δηλώσεις παραγόντων και αθλητών.

Αποφασισμένος να φτάσει ως το τέλος φέρεται να είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης για την πάταξη των μορφών βίας στον ελληνικό αθλητισμό.

Ο υφυπουργός αθλητισμού ζητάει την συνδρομή-μεσολάβηση της FIFA και προτείνει να γίνει χρήση του άρθρου 35 του Καταστατικού της ΕΠΟ ώστε να τροποποιηθεί άμεσα (μεσούσης της σεζόν) ο πειθαρχικός κώδικας και να αυστηροποιηθούν οι ποινές που αφορούν τις περιπτώσεις επεισοδίων εντός γηπέδου, καθώς επίσης και αυτές για δυσμενείς και εμπρηστικές δηλώσεις από αξιωματούχους και αθλητές.

Επιπλέον, η εκάστοτε έκθεση του παρατηρητή της ΔΕΑΒ να γίνεται αποδεκτή ως ένα ακόμα αποδεικτικό έγγραφο από τις Πειθαρχικές Επιτροπές, κάτι που σήμερα δεν ισχύει. Αίτημα που επίσης δεν είχε γίνει δεκτό από την ΕΠΟ προ μηνών στις τότε σχετικές συζητήσεις για τις τροποποιήσεις του Πειθαρχικού Κώδικα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x