Euro 2016

Αυτές προχωράνε, η Εθνική;

Τα «τρένα» των Ρουμανίας και Β. Ιρλανδίας δεν ξεμένουν! Αμφότερες επικράτησαν των Ν. Φερόε και Φινλανδίας αντίστοιχα, κλειδώνοντας τη δυάδα και ανοίγοντας το δρόμο στην Εθνική για την... τρίτη θέση.

Την ώρα που η Εθνική ψάχνει την πρόωρη «Ανάστασή» της στην Ουγγαρία για να μην χαθεί οριστικά το τρένο του Euro 2016, Ρουμανία και Βόρειος Ιρλανδία δείχνουν έτοιμες να φτάσουν στη Γαλλία απευθείας και δίχως... περιπέτειες!

Τα δύο «τρένα» του ομίλου συνέχισαν και σήμερα με νίκη. Έστω και δίχως εμφατικό τρόπο, η παρέα του Ρατς (που ήταν βασικός) επικράτησε 1-0 των Νήσων Φερόε, χάρη στο γκολ του Κεσερού απ' το 21' που έδιωξε το άγχος. Ένα σκορ που διατήρησε τους Ρουμανούς στην κορυφή του έκτου γκρουπ με 13 βαθμούς, όντας το μεγάλο φαβορί όχι μόνο για το εισιτήριο στην τελική φάση, αλλά και για την πρωτιά.

Το ίδιο εντυπωσιακά, βέβαια, προχωρά στα προκριματικά και η Βόρειος Ιρλανδία. Πώς; Επιβεβαιώνοντας πως είναι η... χρονιά της, ρίχνοντας στο καναβάτσο και την Φινλανδία με σκορ 2-1 και παραμένοντας στο -1 απ' την κορυφή. Ο κορυφαίος των νησιωτών, Λάφερτι σκόραρε δις σε διάστημα πέντε λεπτών (33', 38') και ουσιαστικά χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, αφού οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να διαμορφώσουν το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις.

Ένα αποτέλεσμα που κράτησε... χαμηλά τους Φινλανδούς -στους 4 βαθμούς- και... βοηθάει την Εθνική -εφόσον πάντα φύγει με διπλό απ' την Ουγγαρία- να κρατηθεί ολοζώντανη στη διεκδίκηση της ρεαλιστικής τρίτης θέση που οδηγεί μέσω μπαράζ στην Γαλλία!

Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα:

Βόρεια Ιρλανδία-Φινλανδία 2-1
(33’, 38’ Λάφερτι - 90’ Σαντίκ)

Ρουμανία-Νησιά Φερόε 1-0
(21’ Κεσέρου)

Ουγγαρία-Ελλάδα (21:45)

Βαθμολογία σε 5 αγώνες

Ρουμανία 13 (7-1)
Βόρεια Ιρλανδία 12 (8-4)
Ουγγαρία 7 (4-3)*
Φινλανδία 4 (5-7)
Νησιά Φαρόε 3 (2-7)
Ελλάδα 1 (1-5)*

*Ματς λιγότερο

Η επόμενη αγωνιστική (13/6)

Φινλανδία-Ουγγαρία (19:00)
Βόρεια Ιρλανδία-Ρουμανία (21:45)
Νησιά Φαρόε-Ελλάδα (21:45)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x