Stoiximan Super League

Αυτή ήταν η διαφορά για τον Ολυμπιακό

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τα πρώτα 45 λεπτά και γι' αυτό το λόγο κατάφερε να πάρει και μια εύκολη-άνετη νίκη κόντρα στον Πλατανιά.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα του Πλατανιά κι αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη (σε ότι αφορά την έκταση του σκορ) των “ερυθρόλευκων” στο φετινό πρωτάθλημα. Ήταν σημαντικό για την ομάδα του λιμανιού να βρει ένα τέτοιο σκορ αλλά και μια καλή εμφάνιση, έστω και αν απέναντι στους Πειραιώτες ήταν μια ομάδα που δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Ποιο ήταν όμως το στοιχείο που έκανε τη διαφορά για τους πρωταθλητές Ελλάδος στο χθεσινό ματς; Μα φυσικά η πίεση που άσκησαν στο πρώτο ημίχρονο και τα τρία γκολ που κατάφεραν να πετύχουν. Ήταν η πρώτη φορά τη φετινή σεζόν που ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τα πρώτα 45 λεπτά και γι' αυτό το λόγο κατάφερε να πάρει και μια εύκολη, άνετη νίκη.

Είναι αποδεδειγμένο πως όταν οι “ερυθρόλευκοι” βρίσκουν τον τρόπο να ξεκινήσουν μ' ένα γρήγορο γκολ στο Φάληρο, τότε κάνουν τη ζωή τους πιο...εύκολη.

Όταν όμως “παίζουν με τη φωτιά” όπως έγινε στα φετινά παιχνίδια με τον Αστέρα και τον Ατρόμητο, τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ και ο Ολυμπιακός έχασε πέντε βαθμούς στα δυο ματς που προαναφέραμε.

Επίσης θα πρέπει να σταθεί κάποιος και στην γενικότερη απόδοση του Ολυμπιακού, όχι μόνο στο ότι έφτασε σε μια εύκολη νίκη. Οι πρωταθλητές έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο κι έδειξαν πως έχουν τις δυνατότητες να παρουσιάσουν πολύ καλύτερο πρόσωπο. Κανείς βέβαια δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται ακόμα δουλειά. Αυτό θα ήταν λάθος και ο ίδιος ο Λεμονής άλλωστε υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου, πως οι “ερυθρόλευκοι” έχουν πολύ δουλειά ακόμα μπροστά τους.

Το ζητούμενο λοιπόν για τον Ολυμπιακό στα περισσότερα τουλάχιστον παιχνίδια στο “Καραϊσκάκη”, είναι ένα καλό ξεκίνημα. Κανείς βέβαια δεν μπορεί να περιμένει πως θα σκοράρει απ΄το δεύτερο κιόλας λεπτό, όπως έγινε στο ματς με τον Πλατανιά.

Όταν όμως ο Ολυμπιακός μπαίνει “φουριόζος” στα παιχνίδια του στο “Καραϊσκάκη”, αυξάνει την πίεση στον αντίπαλο. Αυτό είναι ένα στοιχείο το οποίο θα πρέπει να εκμεταλλευτούν οι “ερυθρόλευκοι” στη συνέχεια του πρωταθλήματος και αν τα καταφέρουν θα κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη.

Επίσης θα πρέπει να σταθεί κάποιος και στην απόδοση του Μάριν, ο οποίος έπαιξε μετά από καιρό και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει τους “ερυθρόλευκους”. Το θέμα όμως είναι να το καταλάβει ο ίδιος ο παίκτης γιατί ο Λεμονής θα του δώσει ευκαιρίες. Πρέπει όμως και ο Μάριν να παρουσιάσει μια πιο σταθερή εικόνα στην απόδοση του, έτσι ώστε να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στη συνέχεια.

Για το τέλος αφήσαμε τον Σισέ, ο οποίος ζει το όνειρο του. Με τον Χάσι ήταν στ΄ αζήτητα και τώρα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον Ολυμπιακό. Ο νεαρός στόπερ έχει καθιερωθεί στο βασικό σχήμα των “ερυθρόλευκων” απ' τον Λεμονή και το “ευχαριστώ” του Σενεγαλέζου στον προπονητή του, λέει πολλά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x