Europa League

Αυτοκτονία για Ρόμα και «μπάχαλο» ο όμιλος

Η Ρόμα παρότι προηγήθηκε με 3-1, κατάφερε να μην κερδίσει (3-3) την Αούστρια Βιέννης και μετά την πρώτη νίκη της Άστρα (0-2) στην έδρα της Βικτόρια Πλζεν, ο 5oς όμιλος έγινε… μπάχαλο!

Τρομερά πράγματα στον 5ο όμιλο του Europa League! Η Ρόμα βρέθηκε να προηγείται με 3-1 στο 69’ αλλά είδε την Αούστρια Βιέννης να βγάζει τεράστια ψυχικά αποθέματα και να φεύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από το «Ολίμπικο» χάρη σε δύο τέρματα σε ισάριθμα λεπτά στο φινάλε. Παράλληλα, με την πρώτη νίκη της Άστρα με 2-0 στην έδρα της Βικτόρια Πλζεν, ο 5ος όμιλος παίρνει… φωτιά και προμηνύεται μια ενδιαφέρουσα μονομαχία μέχρι το φινάλε.

Η Αούστρια Βιέννης έδειξε τα… δόντια της μόλις στο 16ο λεπτό όταν και πάγωσε τους Ρωμαίους με το γκολ του Χολζάουσερ. Ωστόσο, η αντίδραση της ομάδας του Λουτσιάνο Σπαλέτι ήταν άμεση με τον Ελ Σαράουι να ισοφαρίζει με ωραίο πλασέ τρία λεπτά μετά! Ο ίδιος παίκτης ήταν αυτός που έκανε στο 34’ την ανατροπή για τη Ρόμα και ο Φλορέντσι στο 69ο λεπτό έδωσε… αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Το προβάδισμα που είχαν πάρει οι γηπεδούχοι τους επέτρεψε να ρίξουν ταχύτητα και να επαναπαυτούν, κάτι που τελικά το πλήρωσαν! Ο Προκόπ στο 82’ μείωσε στο γκολ και δύο λεπτά μετά ο Καγιοντέ… σόκαρε την Ρόμα και έδωσε ένα σπουδαίο βαθμό στην ομάδα του, που παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου παρέα με τους τζιαλορόσι.

Σεφτές για Άστρα

Την πρώτη της νίκη έκανε η Άστρα. Η ομάδα από τη Ρουμανία πήρε σπουδαίο διπλό μέσα στην έδρα της Βικτόρια Πλζεν με 2-1 και έβαλε… φωτιά στον 5ο όμιλο, καθώς μπήκε και αυτή στο κόλπο της πρόκρισης, ενώ και οι Τσέχοι βρίσκονται σε απόσταση ενός τριπόντου από την πρώτη θέση!

Η Άστρα έβαλε τις βάσεις για να πάρει το τρίποντο στο 41ο λεπτό όταν και προηγήθηκε με γκολ του Άλιμπετς και πήρε διαφορά δύο τερμάτων στο 64’ με αυτογκόλ του Χοράβα. Ο ίδιος παίκτης, πάντως, φρόντισε στο 86’ να δώσει ενδιαφέρον στο ματς, καθώς πήρε το ριμπάουντ στο πέναλτι που έχασε ο ίδιος, μειώνοντας σε 2-1. Ωστόσο, το σκορ παρέμεινε στα τελευταία λεπτά με τους Ρουμάνους να παίρνουν την πρώτη τους νίκη!

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Ρόμα-Αούστρια Βιέννης 3-3
(19’, 34’ Ελ Σαράουι, 69’ Φλορέντσι / 16’ Χολζάουσερ, 82’ Προκόπ, 84’ Καγιοντέ)

Βικτόρια Πλζεν-Άστρα 1-2
(86’ Χοράβα / 41’ Άλιμπετς, 64’ Χοράβα αυτ.)

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου
1 Ρόμα 5 (8-4)
2 Αούστρια Βιέννης 5 (6-5)
3 Άστρα 3 (4-9)
4 Βικτόρια Πλζεν 2 (3-3)

Η επόμενη (4η) αγωνιστική (3/11)
Αούστρια Βιέννης-Ρόμα
Άστρα-Βικτόρια Πλζεν

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x