Stoiximan Super League

«Αυτός είναι ότι ακριβώς χρειαζόμασταν…»

O Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για τον Γκιγιέρμε.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Γκιγιέρμε είναι το πρόσωπο των ημερών στον Ολυμπιακό. Λογικό αν κρίνει κάποιος ότι πρόκειται για την πιο δαπανηρή μεταγραφή του καλοκαιριού στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Βραζιλιάνος μεσοαμυντικός έκανε ήδη και τις δύο πρώτες του προπονήσεις στου Ρέντη και οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι είναι σε πολύ καλό επίπεδο αναφορικά με την φυσική του κατάσταση.

Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε και ο προπονητής των ερυθρόλευκων, Πέδρο Μαρτίνς να σκέφτεται την χρησιμοποίηση του στην βασική εντεκάδα των πειραιωτών στο παιχνίδι με την Μπέρνλι το βράδυ της Πέμπτης στο Καραϊσκάκη.

Έχει πάντως ενδιαφέρον να σταθεί κάποιος σε μια ατάκα που ακούστηκε στο Ρέντη μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης του Ολυμπιακού, μια ατάκα που έχει να κάνει με το νέο μεταγραφικό απόκτημα των ερυθρόλευκων.

«Είναι ότι ακριβώς χρειαζόμασταν» ειπώθηκε χαρακτηριστικά για τον 27χρονο πρώην μεσοαμυντικό της Λα Κορούνια και η συγκεκριμένη φράση ίσως και να δικαιολογεί την επιμονή του Πέδρο Μαρτίνς για την απόκτηση του λατινοαμερικάνου άσου.

Ποιο είναι το στοιχείο που αναμένεται να προσθέσεις στο παιχνίδι του Ολυμπιακού ο διεθνής άσος της ομάδας του λιμανιού; Μα φυσικά η καλή μεταφορά μπάλας από την άμυνα στην μεσαία γραμμή. Ο Γκιγιέρμε έδειξε από τις πρώτες κιόλας στιγμές του στο Ρέντη πως θα βοηθήσει σημαντικά τον Ολυμπιακό στον συγκεκριμένο τομέα.

Παρακολουθώντας μάλιστα κάποιος το δεύτερο παιχνίδι των ερυθρόλευκων με την Λουκέρνη, διαπιστώνει ότι υπήρχαν στιγμές που η παρουσία ενός παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Γκιγιέρμε ήταν απαραίτητη στην βασική εντεκάδα.

Ο Βραζιλιάνος δείχνει λοιπόν με το «καλημέρα» πως μπορεί να εξελιχθεί σε υπερπολύτιμο «εργαλείο» για τον Πέδρο Μαρτίνς και το πλάνο που έχει στο μυαλό του ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού.

Απομένει να δούμε αν τελικά ο προπονητής των ερυθρόλευκων θ’ αποφασίσει τελικά την χρησιμοποίηση του λατινοαμερικάνου μέσου στο αρχικό σχήμα των πειραιωτών απέναντι στην Μπέρνλι. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Μαρτίνς το σκέφτεται αλλά θέλει πρώτα να μιλήσει με τον παίκτη.
Το σημαντικό πάντως για τον Ολυμπιακό είναι ότι φαίνεται να έχει πάρει παίκτη που θα μπορεί να τον βοηθήσει εκεί που πραγματικά έχει ανάγκη. Κι αυτό είναι το πρώτο σκέλος για να χαρακτηριστεί επιτυχημένη μια μεταγραφή. Τα υπόλοιπα βέβαια θα φανούν στο γήπεδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x