Ένας μηχανισμός που αποσυνδέθηκε ήταν η αιτία που ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου έχασε τον έλεγχο και εκείνο συνετρίβη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο πρόεδρος της Λέστερ και τέσσερις ακόμα άνθρωποι, όπως ανέφεραν οι ερευνητές που είχαν αναλάβει την υπόθεση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την Υπηρεσία Διερεύνησης Ατυχημάτων (ΑΑΙΒ), τα πεντάλ του πιλοτηρίου είχαν αποσυνδεθεί από τον οπίσθιο έλικα, με αποτέλεσμα να χαθεί τελείως ο έλεγχος από τον πιλότο και το αεροσκάφος να στρέφεται ανεξέλεγκτα προς τα δεξιά, κάτι που οδήγησε και στη μοιραία συντριβή.

Μετά από εκτενή έλεγχο στο σημείο της συντριβής, βρέθηκε αποσυνδεδεμένο ένα μέρος ενός μηχανισμού που συνδέει τα πεντάλ του πιλότου με τον πίσω έλικα του ελικοπτέρου και υπήρχε μία "συσσώρευση μαύρου γράσου" . Με τα έως τώρα δεδομένα, αυτός φαίνεται πως ήταν και ο λόγος που συνετρίβη το μοιραίο ελικόπτερο και έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι.

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ