Αγγλία

Αυτός ήταν ο λόγος που συνετρίβη το ελικόπτερο του Βιτσάι

Νέα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα οποία εξηγούν τον λόγο που οδήγησε στη συντριβή του ελικοπτέρου του προέδρου της Λέστερ.

Ένας μηχανισμός που αποσυνδέθηκε ήταν η αιτία που ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου έχασε τον έλεγχο και εκείνο συνετρίβη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο πρόεδρος της Λέστερ και τέσσερις ακόμα άνθρωποι, όπως ανέφεραν οι ερευνητές που είχαν αναλάβει την υπόθεση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την Υπηρεσία Διερεύνησης Ατυχημάτων (ΑΑΙΒ), τα πεντάλ του πιλοτηρίου είχαν αποσυνδεθεί από τον οπίσθιο έλικα, με αποτέλεσμα να χαθεί τελείως ο έλεγχος από τον πιλότο και το αεροσκάφος να στρέφεται ανεξέλεγκτα προς τα δεξιά, κάτι που οδήγησε και στη μοιραία συντριβή.

Μετά από εκτενή έλεγχο στο σημείο της συντριβής, βρέθηκε αποσυνδεδεμένο ένα μέρος ενός μηχανισμού που συνδέει τα πεντάλ του πιλότου με τον πίσω έλικα του ελικοπτέρου και υπήρχε μία "συσσώρευση μαύρου γράσου" . Με τα έως τώρα δεδομένα, αυτός φαίνεται πως ήταν και ο λόγος που συνετρίβη το μοιραίο ελικόπτερο και έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι.

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x